Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 nov 2007 - Anul XII, nr. 269 (3642)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Liga I

„Câinii” au fost călcaţi de tren

Echipa Rapid Bucureşti a câştigat, cu scorul de 2-0 (1-0), derbiul cu Dinamo Bucureşti, disputat, duminică, în deplasare, în etapa a XV-a a Ligii I. Cesinha a deschis scorul în minutul 22, când, la capătul unei acţiuni personale l-a învins pe Bogdan Lobonţ cu un colţ de la 7 metri lateral stânga, la colţul lung, în vinclu. Ionuţ Mazilu a ridicat scorul la 2-0, în minutul 56. Cesinha a scăpat pe stânga, i-a pasat în centru lui Mazilu, care din apropierea punctului de la 11 metri a marcat cu un şut în vinclu, în dreapta lui Lobonţ. La meci au asistat aproximativ 7.500 de spectatori. Echipa Rapid a fost încurajată de o galerie de aproximativ 1.300 de persoane, între care a luat loc şi acţionarul majoritar al grupării "alb-vişinii", George Copos, însoţit de un bodyguard. La finalul partidei, Copos a coborât în teren şi a mers pe pista de lângă suprafaţa de joc, intrând direct la vestiare. În ultimele minute ale întâlnirii suporterii rapidişti le-au cerut ironic favoriţilor: "Daţi-le mingea", după câteva minute în care aceasta nu mai fusese atinsă de dinamovişti. Fanii rapidişti l-au contestat pe antrenorul Mircea Rednic şi la derbiul cu fosta sa echipă, Dinamo. Ei au afişat la începutul meciului un banner pe fond alb-roşu pe care au scris mesajul "Mircea, bine ai revenit acasă!". Rednic a fost apostrofat şi de suporterii dinamovişti, care au afişat, la tribuna a II-a, banner-ul "Mircea, cât ţi-a dat Gigi să baţi pe Dinamo?". Un alt banner afişat la Peluza Cătălin Hâldan de fanii dinamovişti a fost "Vrem stadion", în timp ce suporterii de la Peluza Sud au afişat următorul mesaj: "De ce să nu dăm cu fumigene dacă fotbalul e în ceaţă? De ce să nu dăm cu torţe şi bombe dacă nimeni nu ne vede?". În minutul 80, o torţă aruncată din Peluza Cătălin Hâldan a lovit un fotoreporter. Spectatorii au început să părăsească stadionul Dinamo în minutul 75. La finalul meciului pe stadion mai erau circa 2.000 de spectatori, majoritatea la tribuna a II-a, care i-au huiduit pe jucători şi au scandat "Demisia".

 

Rednic: „Trei puncte importante pentru moralul meu”

 

Antrenorul echipei Rapid, Mircea Rednic, a declarat că punctele câştigate după victoria din derbiul cu Dinamo sunt importante "în primul rând" pentru moralul său şi a menţionat că este încrezător că va ajunge să fie aplaudat şi pe stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu. "Mi-am dorit foarte mult, poate cel mai mult, victoria asta. O victorie mare, după un joc bun în care ne-am creat foarte multe ocazii. Eu am spus că nu am nimic de demonstrat, nu trebuie să mă regrete nimeni. Asta e viaţa, nu am avut rezultate, mi-am dat demisia. Nu ştiu dacă mă regretă cineva acum la Dinamo", a spus Rednic. Tehnicianul rapidist a menţionat că a avut emoţii la revenirea pe stadionul Dinamo, şi a subliniat că nu a greşit vestiarul, deşi un sezon şi şase etape a intrat în cel al gazdelor la arena din Şoseaua Ştefan cel Mare. "Am avut emoţii, e normal, pentru că am avut rezultate aici, dar asta e viaţa de antrenor. Azi suntem aici, mâine în altă parte. Eu oriunde sunt încerc să-mi fac meseria. Lumea apreciază ce am făcut eu. O să fiu aplaudat şi în Giuleşti, dar e nevoie de puţină răbdare, iar pentru asta e nevoie, bineînţeles, să am şi rezultate", a punctat Rednic, care a adăugat că acţionarul majoritar George Copos "are curaj" dacă a stat în galerie la meciul cu Dinamo. Referitor la relaţiile sale în continuare tensionate cu galeria Rapidului, Rednic a declarat: "Eu le-am spus că atunci a fost o declaraţie făcută la supărare, le-am spus că-mi pare rău, le-am cerut scuze, mai mult ce pot să fac? Azi s-au comportat extraordinar, au încurajat echipa. Dacă suntem împreună suntem puternici".

 

Copos îşi laudă jucătorii, pe Rednic şi suporterii

 

Principalul acţionar al FC Rapid, George Copos, a declarat că duminică seară s-a văzut cel mai bine că a luat decizia corectă când l-a readus pe Mircea Rednic la echipă. "Sunt extrem de bucuros, avem o echipă extraordinară şi un antrenor pe măsură. Cred că în seara asta s-a văzut cel mai bine că am luat decizia corectă când l-am readus pe Mircea Rednic la Rapid. Este o seară minunată pentru toţi cei care iubesc Rapidul. Meritul este al echipei, al lui Mircea Rednic, dar nu în ultimul rând şi al suporterilor, care astăzi au fost extraordinari", a spus Copos. Acesta a precizat că s-a simţit foarte bine în mijlocul galeriei, de unde a urmărit meciul de pe stadionul Dinamo. "Ca de fiecare dată m-am simţit foarte bine în galerie, suporterii şi-au încurajat echipa şi nu a fost niciun fel de problemă", a adăugat el. Copos consideră că toţi jucătorii rapidişti au avut evoluţii foarte bune, însă l-a evidenţiat pe Costin Lazăr. "Toţi jucătorii au jucat excepţional, dar nu pot să nu remarc faptul că avându-l pe Costin Lazăr în teren Rapid arată altfel. Astăzi am învins Dinamo. Nici nu mai ştiu de când nu mai învinsesem această echipă", a afirmat George Copos.

 

Zenga nu pleacă de la Dinamo

 

Antrenorul Walter Zenga a declarat că nu s-a gândit "niciodată" să plece de la Dinamo şi a precizat că pentru formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare va fi "foarte greu" să revină în lupta pentru titlu. "În viaţa de antrenor trebuie să te gândeşti bine. Nu cred că cineva joacă pentru un alt antrenor sau pentru a demite un antrenor. Sunt un om care îşi ştie bine meseria. Tot ce s-a întâmplat zilele trecute, cu numele care s-au vehiculat, nu e corect. Eu am venit la jumătatea lui septembrie. Un antrenor are nevoie de timp. Eu am contract cu Dinamo şi trebuie să facem ceva pentru a readuce echipa în lupta pentru titlu. Ultima oară când am pierdut cu Rapid am câştigat un titlu, e important şi asta", a spus Zenga, făcând referire la perioada în care a antrenat Steaua, în sezonul 2004/2005. Walter Zenga a menţionat că, după eşecul din meciul Rapid, pentru Dinamo va fi greu să revină în lupta pentru titlu. "Nu suntem ieşiţi, din punct de vedere matematic, dar dacă gândim realist, acum e foarte greu. Normal că suporterii sunt supăraţi şi îi înţeleg, noi voiam să facem mai mult. Oricum, nu cred că cineva a pregătit meciul pentru a-l pierde", a spus Zenga. Tehnicianul italian s-a declarat dezamăgit de înfrângerea din jocul cu Rapid, din etapa a XV-a a Ligii I. "Normal că sunt dezamăgit pentru că am pierdut un meci pe care nu trebuia să-l pierdem. A fost prea multă nervozitate în acest meci şi jocul nu ne-a ieşit. Am luat ambele goluri pe două greşeli. Am pierdut un meci care ne doare mult. E bine că vine această pauză, încet trebuie să ne revenim pentru că în joc e viitorul echipei, nu doar un meci, două. Trebuie gândit la viitor, trebuie făcute achiziţii pentru a ne reveni. Nu e vorba de oboseală, pentru că ultima oară am jucat sâmbăta trecută. Eu ştiu ce e, dar nu pot să spun în faţa ziariştilor, pentru că nu e corect", a punctat Zenga, care duminică a pierdut primul meci ca antrenor la Dinamo.

 

Borcea plânge de supărare

 

Preşedintele executiv Cristian Borcea a declarat, duminică, într-o emisiune televizată, că dacă anul trecut a râs, acum este rândul echipei Dinamo să plângă, apreciind că ratarea calificării în Liga Campionilor şi accidentările au tras în jos formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare. "Necalificarea în Liga Campionilor şi accidentările ne-au tras în jos. Galliquio a făcut greşeli pe care Moţi sigur nu le făcea. Poate am greşit şi noi că în vară am mizat pe acelaşi nucleu. Am avut atunci oferte pentru Moţi, Radu, Pulhac, Niculescu, Ropotan, Lobonţ, Mărgăritescu, aproape toată echipa. Zenga este şi va rămâne antrenorul lui Dinamo. La iarnă ne aşezăm la masă şi vedem unde ne aflăm. N-are cine să-l sune pe Răzvan Lucescu în afară de mine, iar eu nu l-am sunat. Obiectivul nostru e locul 1 sau 2. La iarnă vedem unde suntem, poate întinerim lotul, poate schimbăm obiectivul, poate Zenga nu e de acord cu strategia pe care o vom alege, poate noi nu vom fi de acord cu ceva, de-asta zic că vom vedea la iarnă", a spus Borcea la Fanatik.

 

CFR Cluj, campioană de toamnă

 

Echipa CFR Cluj a câştigat, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), meciul susţinut în compania formaţiei Dacia Mioveni, în etapa a XV-a a Ligii I, şi, cu două runde înainte de finalul turului, a devenit campioană de toamnă. Unicul gol al meciului a fost marcat în minutul 73, atunci când Eugen Trică a înscris cu stângul de la aproximativ 25 de metri. Galeria clujeană i-a scandat numele lui Vasile Jula de la Dacia Mioveni şi a cântat "Te vom iubi mereu". La partidă au asistat 5.000 de spectatori. Tehnicianul Ioan Andone a declarat, duminică, într-o emisiune televizată, că ar fi cea mai mare prostie ca CFR Cluj să piardă campionatul şi nu crede că se va ajunge la aşa ceva, "indiferent ce se va întâmpla". Ioan Andone a vorbit şi despre situaţia de la fosta sa echipă, Dinamo. "Zenga scoate maximum din ce se poate. Ceva se întâmplă la Dinamo. Am simţit presiunea de acolo pe propria piele, am făcut greşeli, am cedat de multe ori. El nu cedează", a comentat Andone. Preşedintele clubului CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a declarat, duminică, la Sport.ro, că adversarele formaţiei sale sunt motivate de unele contracandidate la titlu, dar a precizat că nu este convins de acest lucru, deşi i se pare suspect ce prime mari au unele echipe. "Echipele cu care jucăm sunt motivate de unele contracandidate, se dau stimulente la adversarii noştri, în retur mai bine să ne dea nouă stimulente - pe care anunţ de acum că le vom refuza - ca să tranşăm lupta pentru locul doi. Nu am dat niciun ban la arbitri sau alte echipe. Nu sunt convins că alţii dau bani adversarilor noştri, dar văzând ce prime mari au, e suspect", a spus Mureşan. "Am înţeles că George Copos vrea să renunţe la Rapid, ne înscriem şi noi, Arpad Paszkany mi-a zis să ne înscriem şi noi la licitaţie, ne ajutăm sora mai mică, Rapid. Sper ca în unicul derbi, Steaua - Dinamo, cum zic unii, Dinamo să câştige sau să facă măcar egal", a comentat Mureşan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Câinii” au fost călcaţi de tren.
 Vizualizări articol: 597 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Câinii” au fost călcaţi de tren0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei