Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 nov 2007 - Anul XII, nr. 269 (3642)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FOTBAL PE PÂINE

Derby-ul e cu cai, nu cu mârţoage

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A fost un week-end plin de derby-uri televizate. Meciuri tot unul şi unul, între echipe care mai de care mai titrate, chiar dacă în momentul de faţă unele dintre ele traversează crize majore. Iată, de pildă, partida din Germania, în care eternul loc 1, Bayern, a întâlnit în deplasare actuala (întâmplător) campioană, Stuttgart. Se punea doar problema scorului, iar foarte optimiştii fani ai gazdelor sperau poate într-un egal. Până să se dumirească, Bayern (de fapt, Kahn – Doamne, ce bucurie am când le ia!) încasase trei bucăţi până la pauză. Cum de a fost posibil? Păi, cum altfel decât printr-un fotbal frizând demenţa, cu pase, driblinguri şi şuturi năucitoare, de ajunsese tataia, la golul numărul 3, să „apere” cam la vreun metru în spatele liniei porţii!, zăpăcit complet de ce făceau ăia de la Stuttgart. O repriză de vis, jucată la o viteză care în România nu se atinge nici la cursele alea auto, cu sau fără câini comunitari pe traseu. Ei, ia să o luăm acum către Olanda: aţi văzut cumva Feyenoord – Ajax? Cu 1-0, apoi 2-1 şi, într-un final demenţial, cu penalti ratat dar şi cu gol după mingea respinsă, 2-2! Vorba poetului: „ce mai freamăt, ce mai zbucium!” Ei, dragii naşului, şi veni Lyon – Marseille, tocmai duminică noaptea, taman după cel de-al 7-lea titlu consecutiv, Marseille – locul 19 (din 20!), luptând pentru salvarea de la retrogradare. La sfârşit, pe tabelă scria 1-2!! Nu se poate povesti ce luptă, ce faze, ce goluri am văzut. Fotbal adevărat, cu tot ce se poate, ba şi cu ceva pe deasupra, care cred că ţine de demnitatea conştiinţei de profesionist. Cum ziceam, pe la o bucată, tot duminică, am văzut şi derby-ul nostru, Dinamo – Rapid. Ce am reţinut din el, încape într-un cuvânt: nimic. O lălăială de o oră jumate, în care s-au dat două goluri pentru statistică şi clasament. Două echipe fără haz, a căror preocupare major era să nu ia gol, nicidecum să facă spectacol. Un meci care a început cu petarde (păcat de bani!), a continuat cu banner-ul deja clasicizat cu „Muie Dinamo” şi s-a sfârşit cu fâss-ul fără legătură cu petardele, care măcar au făcut „poc!”. Mi se pare chiar impropriu să-i zici „derby”, ca şi celorlalte. Apropo: cuvântul acesta vine din engleză, e numele unei localităţi, Derby, unde are loc cea mai celebră cursă de cai de-ai lor, nu de mârţoage de-ale noastre.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Derby-ul e cu cai, nu cu mârţoage.
 Vizualizări articol: 680 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Derby-ul e cu cai, nu cu mârţoage0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei