Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 nov 2007 - Anul XII, nr. 269 (3642)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Echipa naţională

Meciuri de vacanţă pentru Chivu şi compania

Selecţionerul echipei naţionale a României, Victor Piţurcă, a declarat, luni, la Mogoşoaia, într-o conferinţă de presă, că meciul cu Bulgaria de la Sofia, din preliminariile Euro-2008, poate fi considerat unul de pregătire pentru turneul final de anul viitor. "Au mai rămas două jocuri, noi ne-am făcut datoria, am reuşit calificarea. Sper ca şi aceste meciuri să fie tratate foarte serios, aş dori să nu pierdem niciun meci în această grupă, sunt două meciuri dificile, cu doi adversari redutabili, cu Bulgaria şi Albania, care este o echipă bună, a demonstrat că poate pune probleme. Cred însă că România este mai valoroasă", a spus Piţurcă. Selecţionerul a vorbit despre tensiunile create de presa bulgară. "Se discută în ultima vreme de ambiţii nebănuite între noi şi bulgari. Aş dori să nu se mai facă asemenea tevatură, suntem fotbalişti şi nu vrem să se creeze o atmosferă tensionată, pentru că nu are niciun sens. Noi nu am avut nimic de împărţit cu bulgarii, dacă dumneavoastră aveţi cu jurnaliştii e treaba dumneavoastră, dar nu creaţi tensiune", a comentat el.

 

A început lupta pentru un loc în echipa care merge la Euro

 

Victor Piţurcă a menţionat că toţi jucătorii susceptibili de a fi selecţionaţi în lotul pentru CE 2008 încep deja lupta pentru un loc. "Este o listă destul de mare, mai sunt câteva luni, sunt şi jucători de la tineret care pot face saltul. N-am avut nicio discuţie cu oficialii FRF referitor la obiectiv, probabil că vom avea una la începutul anului viitor. N-ar avea sens să ne fixăm un obiectiv, ca şi mine, fiecare visează să câştige titlul. Acolo fiind crema, echipele cele mai valoroase, e posibil să pierzi toate meciurile. Dacă am prinde o formă foarte bună, putem ajunge sus, unde dorim cu toţii", a spus Piţurcă.

Selecţionerul speră ca stadionul Naţional să fie plin la meciul cu Albania, având în vedere că este ultimul meci din această campanie: "Este vorba şi de vreme, dacă va fi foarte frig, dacă va ploua, e greu să-l umpli". Selecţionerul României a afirmat că unii jucători au evoluat la nivelul experienţei, lucru important în ecuaţia calificării. "S-au maturizat, acest lucru şi-a spus cuvântul. Exista riscul ca o generaţie talentată şi valoroasă să nu prindă turneul final. Pentru români era importantă această calificare, să facem din nou parte din elita fotbalului european. Important e să ne întoarcem cu fruntea sus de la Campionatul European", a comentat tehnicianul primei reprezentative. Naţionala României s-a reunit, luni la prânz, la CNAF Mogoşoaia, în vederea meciurilor cu Buglaria şi Albania din preliminariile CE 2008. Meciul cu Bulgaria va avea loc sâmbătă, la ora 18.00, pe stadionul Vasil Levski din Sofia, în timp ce partida cu Albania se va disputa la 21 noiembrie, la ora 18.00, pe stadionul Naţional din Complexul Sportiv Lia Manoliu.

 

Chivu se laudă cu generaţia de „rataţi”

 

Căpitanul reprezentativei României, Cristian Chivu, a declarat, luni, la Mogoşoaia, că persoanele care au considerat actuala generaţie de fotbalişti drept una de rataţi şi-au dat palme singuri. Cristian Chivu a declarat că această calificare este rezultatul muncii şi a jocurilor bune făcute de "tricolori". "E nesperat, nimeni nu se aştepta să fim calificaţi cu două meciuri mai devreme. Acest cantonament va fi mult mai relaxat, chiar dacă suntem conştienţi de importanţa celor două meciuri, e în joc palmaresul echipei naţionale, România îşi doreşte să continue pe drumul bun. M-am simţit mândru tot timpul, chiar dacă am fost o generaţie de rataţi până acum, aşa cum au spus unii, am fost respectat de colegii din Italia, aşa e normal. N-am dat palme nimănui, cei care ne-au consideraţi rataţi şi-au dat palme singuri, de bucurie sau de tristeţe", a spus fundaşul echipei României. Chivu a vorbit şi despre atacurile presei bulgare la adresa românilor: "A fost ceva de la presă scrisă la presa scrisă, ostile la adresa noastră si voi la adresa lor, voi ar trebui să le daţi răspunsuri, n-au fost declaraţii ale unor jucători".

Întrebat care e diferenţa dintre Chivu de la Euro-2000 şi Chivu de la Euro-2008, jucătorul a răspuns: "Nu ştiu, n-am ajuns încă la turneul final, o să vă spun atunci. În 2000, la primul meci îmi tremurau picioarele, acum nu se mai pune problema, sunt opt ani de când joc la un nivel mare. E o emoţie specială pe care o vom simţi. Mi-au tremurat picioarele cu Germania, era primul meci, vroiam să-mi fac bandajele la gleznă şi nu puteam, îmi tremurau picioarele. Cu Anglia era emoţia, adrenalina, îţi impui înainte de meci să-ţi stăpâneşti frica".

 

Mutu lipseşte în cele două meciuri

 

Atacantul Adrian Mutu, de la Fiorentina, a fost diagnosticat, luni, cu leziune de gradul I la muşchiul femural drept şi va lipsi de pe gazon aproximativ trei săptămâni, urmând să rateze astfel meciurile cu Bulgaria şi Albania din preliminariile Euro-2008, informează site-ul grupării italiene. Selecţionerul Victor Piţurcă anunţase, luni, că în urma acestui RMN se va şti exact gravitatea accidentării lui Mutu. Piţurcă precizase că jucătorul Fiorentinei va veni, marţi, în România, indiferent dacă va putea juca sau nu. Adrian Mutu a fost integralist în partida Fiorentina-Udinese, scor 1-2, care a avut loc duminică, în etapa a XII-a a campionatului Italiei, şi şi-a spart capul în minutul 55, la un duel aerian cu un jucător advers, el evoluând în ultima parte a meciului cu un bandaj în jurul capului.

 

Dorinel Munteanu a anunţat oficial că se retrage de la echipa naţională

 

Antrenorul-jucător al FC Vaslui, Dorinel Munteanu, a declarat, luni, că a luat decizia de a se retrage de la echipa naţională pentru că nu mai face faţă pe "trei fronturi", ca fotbalist la formaţia moldoveană, la prima reprezentativă şi ca tehnician. "Am discutat cu domnul Piţurcă şi l-am anunţat că am hotărât să mă retrag. M-am gândit bine, este prea mult. Nu mai fac faţă pe trei fronturi, şi la club, şi antrenor şi la naţională. Nu mai am timp liber deloc, sunt ocupat mereu. Şi în plus mai este şi vârsta de care până la urmă trebuie să ţin cont. Probabil că pentru meciurile cu Bulgaria şi Albania eram convocat, dar nu avea niciun rost. Sper ca lumea să mă înţeleagă, simt că nu mai pot", a spus Munteanu. Mijlocaşul a adăugat că există posibilitatea organizării şi un meci de retragere. "Nu m-am gândit foarte mult la un meci de retragere de la naţională. Dar sigur va fi şi aşa ceva, rămâne să mai discutăm. Zilele următoare osă organizez o conferinţă de presă pe acest subiect şi atunci o să ştiu mai multe", a precizat Dorinel Munteanu. Selecţionerul echipei naţionale a României, Victor Piţurcă, a declarat că antrenorul-jucător al echipei FC Vaslui, Dorinel Munteanu, i-a spus că se retrage de la prima reprezentativă. Dorinel Munteanu nu a fost convocat pentru ultimele două partide din preliminariile pentru Campionatul European din 2008.

 

Gigel Bucur în locul lui Mutu

 

Atacantul Gigel Bucur (Poli Ştiinţa Timişoara) a fost convocat de selecţionerul Victor Piţurcă, după ce Adrian Mutu (Fiorentina) a devenit indisponibil, au anunţat surse din cadrul clubului timişorean.

Bucur are şase selecţii la echipa naţională, pentru care a înscris două goluri. Atacantul timişorean ocupă locul doi în clasamentul golgheterilor Ligii I, cu 11 reuşite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Meciuri de vacanţă pentru Chivu şi compania.
 Vizualizări articol: 495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Meciuri de vacanţă pentru Chivu şi compania0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei