Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 apr 2009 - Anul XIV, nr. 79 (4065)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Liga I

Dinamo aleargă Rapid spre titlu

Formaţia Dinamo Bucureşti a câştigat, sâmbătă seară, pe teren propriu, derbiul cu numărul 100 cu echipa Rapid Bucureşti, scor 3-0 (1-0), în etapa a XXII-a a Ligii I.

1-0: Gabriel Torje a centrat în mijlocul careului, de unde Ionel Dănciulescu a reluat, din vole, de la lângă Ricardo Fernandez şi l-a învins pe Andrade.

2-0: Torje a centrat în marginea careului de 6 metri, Andrade şi Ricardo Fernandez se incomodează reciproc, balonul ajunge la Marius Niculae care se ridică rapid de la pământ şi a înscrie în poarta goală.

3-0: Adrian Cristea a stabilit scorul final al partidei cu un şut de la marginea careului de 16 metri, uşor lateral dreapta, la colţul scurt, fără nicio şansă pentru Andrade.

În minutul 41, Marius Niculae primit un balon la aproximativ 14 metri de poartă, a făcut o piruetă şi a şutat din întoarcere, dar balonul a lovit bara dreaptă a porţii lui Elinton Andrade.

 

Rednic: „Trei puncte cu o echipă puternică”

Tehnicianul echipei Dinamo, Mircea Rednic, a declarat, sâmbătă seară, că formaţia învinsă este bună, dar nu a fost lăsată de gazde să joace.

"Nici nu ne gândeam la această diferenţă de scor, pentru că am întâlnit o echipă foarte puternică. E un scor mare, mic, important e că am câştigat. Nu e vorba de ruşine pentru Rapid în seara asta, Rapid e o echipă bună, dar noi nu i-am lăsat să joace. E bine că ei or să mai câştige meciuri şi se vor bate pentru locul doi. Nu-mi trebuie mie laude acum, le aştept la final. Am câştigat trei puncte cu o echipă puternică şi nu ştiu cine va mai bate Rapid de acum înainte", a spus Rednic.

Mircea Rednic, fost antrenor al echipei Rapid, a precizat că acest meci nu a fost pentru el o revanşă: "Nu a fost o revanşă personală pentru mine, eu sunt profesionist. Suporterii Rapidului la final au spus iar lozincile lor, eu am replicat şi poate că trebuia să-mi văd de treaba mea. Eu am mai spus, rapidiştii toată viaţa lor or să mă pomenească. Şi ei şi copiii lor pentru ce am făcut acolo şi pentru că am câştigat ultimul campionat pentru Rapid".

 

Rapidiştii îşi pun cenuşă în cap

Directorul tehnic al echipei Rapid, Nicolae Manea, a declarat că Dinamo a meritat victoria în derbiul din etapa a XXII-a a Ligii I, şi a menţionat că obiectivul rapidiştilor rămâne ocuparea unui loc de Cupa UEFA.

"Din păcate nu am reuşit prea multe în seara asta. Este o victorie meritată a lui Dinamo. Ne-am prezentat modest, am fost şi noi surprinşi de evoluţia modestă din seara asta. Obiectivul rămâne acelaşi, un loc de Cupa UEFA. Dacă am fi câştigat, poate ne-am fi apropiat de titlu. Încă se mai joacă. În viitoarele etape vom şti dacă ne apropiem de podium sau nu. Dinamo a făcut un pas important pentru că a câştigat cu noi. Pauza asta nu ne-a priit. E primul lor meci pe care l-au jucat mai bine, până acum nu se putea spune asta. Mai avem un meci în Cupa României cu ei şi poate nu ne vom mai prezenta la fel ca azi", a declarat Manea.

 

Steaua, un nou chin pentru o victorie

Formaţia Steaua Bucureşti s-a impus, sâmbătă, pe teren propriu, în faţa echipei Gloria Bistriţa, cu scorul de 1-0 (0-0), într-o partidă contând pentru etapa a XXII-a a Ligii I, prin golul marcat de Pantelis Kapetanos, în minutul 83.

Semedo i-a pasat lui Petre Marin în interiorul careului, fundaşul Stelei a centrat perfect de pe linia de fund direct la Pantelis Kapetanos, care a reluat, cu capul, de la aproximativ 6 metri în poarta goală. Kapetanos a marcat al şaptelea său gol în această stagiune şi a devenit golgeterul formaţiei "roş-albastre".

În minutul 78, arbitrul Teodor Crăciunescu a dictat penalti în favoarea formaţiei Steaua, în urma unui fault al lui Azevedo asupra lui Pantelis Kapetanos. Lovitura de pedeapsă a fost executată de Bogdan Stancu, însă balonul a trecut peste transversală, fiind a patra lovitură de pedeapsă ratată de jucătorii grupării "roş-albastre" în acest sezon.După ratarea penaltiului, publicul a început sã strige împotriva jucătorilor, cerându-le acestora sã plece din Ghencea.

Pe parcursul reprizei a doua, suporterii de la Peluza Sud au trei banere cu mesajul: "Becali a intrat, adevărat a intrat Pac-Pac", "Gigi nu scăpa săpunul", "Mitică după Gigi".

La începutul reprizei a doua, suporterii de la "Peluza Nord" au realizat o coregrafie dedicată antrenorului Marius Lăcătuş, care duminică îşi serbează ziua de naştere.

 

Jucătorii l-au susţinut pe Gigi Becali

Jucătorii stelişti au intrat în teren, la meciul cu Gloria Bistriţa, cu un banner imens pe care era scris "Suntem alături de Gigi Becali", în semn de susţinere pentru finanţatorul FC Steaua.

Galeria stelistă a răspuns la bannerul suporterilor scandând:: "La puşcărie, Gigi Becali". Mai mulţi suporteri de la tribuna I şi tribuna II i-au huiduit pe fanii care scandau împotriva finanţatorului.

Fanii stelişti au încurajat echipa încă din primul minut. Suporterii de la Peluza Sud au continuat însă să-l înjure pe finanţator şi au afişat următoarele bannere: "Am aşteptat aceste momente ani întregi/ Ai ajuns unde meriţi/ Pac, pac, pac, mă înţelegi".

Imediat după afişarea acestui banner, crainicul stadionului a făcut un apel la suporteri să nu mai jignească oficialii clubului. Suporterii au continuat însă să-l înjure pe Becali şi au afişat încă un banner: "Un babuin autohton a reuşit să distrugă legenda de care ne-am îndrăgostit".

Suporterii de la Peluza Nord au afişat următoarele bannere. "Roata morii se învârteşte, pac, pac, pac" şi "Argăseală, câte deplasări avem noi în străinătate, nu ai tu meciuri arbitrate". Fanii de la Peluza Nord au prezentat şi un desen cu două mâini încătuşate.

La partida de pe stadionul Steaua asistă circa 15.000 de spectatori.

 

CFR Cluj respiră

Formaţia CFR Cluj s-a impus, sâmbătă, pe teren propriu, în faţa formaţiei SC Vaslui, cu scorul de 3-0 (1-0).

1-0: Culio a executat o lovitură liberă de la circa 30 de metri lateral dreapta, balonul a depăşit defensiva formaţiei vasluiene şi, nemarcat, Alcantara a trimis balonul cu capul în plasa porţii lui Kuciak.

2-0: Yssouf Kone a speculat o nesincronizare în defensiva formaţiei oaspete, a preluat balonul pe lângă Kuciak şi a reluat, cu latul, în poarta goală.

3-0: Panin a transformat excelent o lovitură liberă de la aproximativ 28 de metri, balonul lovind bara din dreapta lui Kuciak înainte de a se opri în plasă.

La partidă au asistat 6900 de spectatori, dintre care şi un grup de aproximativ 30 de suporteri ai echipei SC Vaslui.

Fanii echipei CFR Cluj au afişat un baner cu mesajul: "29 de zile de linişte", aluzie la arestarea finanţatorului FC Steaua, Gigi Becali.

 

Timişoara a făcut instrucţie cu Buzăul

Formaţia FC Timişoara a câştigat, cu scorul de 4-1 (2-1), partida disputată, sâmbătă, pe teren propriu, în faţa echipei Gloria Buzău.

În minutul 9, apărătorul Gloriei Buzău, Diogo, comite henţ în propriul careu de 16 metri, iar lovitura de pedeapsă este transformată de Gigel Bucur.

Mijlocaşul Florin Maxim a majorat scorul la 2-0 pentru FC Timişoara, în minutul 39, după un şut de la 20 de metri, care este scăpat în poartă de goalkeeperul Gloriei Buzău, Mihai Mincă.

Echipa Gloria Buzău a redus din diferenţă, în minutul 45, după ce mijlocaşul Alin Vigariu transformă în gol de la 10 metri o centrare venită de la fundaşul Dias.

Atacantul timişorean Gigel Bucur a marcat al doilea său gol din acest meci, în minutul 63, cu un şut bine plasat de la 10 metri.

Mijlocaşul Artiom Karamyan a reuşit să marcheze, pentru 4-1, în minutul 85, cu un şut de la şase metri în urma unei centrări de pe partea dreaptă a fundaşului Valentin Bădoi.

Pe parcursul meciului, galeria echipei bănăţene a afişat mai multe bannere cu mesajele: "Şase puncte Politehnicii furate, şase turnee finale ratate. Baftă la Campionatul European din 2024", "Culori şi puncte recuperate, dacă mai există dreptate".

 

Urziceni, campioana lui 1-0

Formaţia Unirea Urziceni a câştigat, cu scorul de scor 1-0 (0-0), partida disputată, sâmbătă, pe teren propriu, în faţa formaţiei CS Otopeni.

Mijlocaşul echipei Unirea Urziceni, Tiberiu Bălan, a izbutit să marcheze, în minutul 75, cu o lovitură de cap din 10 metri după o centrare de pe partea dreaptă a fundaşului Epaminonda Nicu.

Fundaşul echipei CS Otopeni, Ionuţ Rada, a fost eliminat de pe teren în minutul 45, primind direct cartonaşul roşu după ce l-a faultat pe Bilaşco, la 20 de metri de propria poartă în postura de ultim apărător.

 

Argeşul, pe val

Echipa FC Argeş a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-1), formaţia Pandurii Târgu Jiu.

În minutul 20, Pandurii a deschis scorul prin Raskovici, care a marcat de la 8 metri, prin alunecare.

FC Argeş a egalat în minutul 30, când la o lovitură liberă de la 30 de metri executată de Tameş, Dulcea a reluat cu capul în poarta apărată de Mingote.

Acelaşi Dulcea a dus scorul la 2-1, în minutul 58, cu un şut la colţul lung.

Meciul a fost prelungit pentru nu mai puţin de opt minute.

 

Poli Iaşi, victorie de 6 puncte la Constanţa

Echipa Farul Constanţa a pierdut, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 0-3 (0-0), meciul susţinut în compania formaţiei Poli Iaşi.

În minutul 57, Montiel a marcat cu un şut deviat de la 22 de metri.

Poli Iaşi şi-a mărit avantajul în minutul 72, când, după o incursiune pe dreapta, Viveiros a centrat, iar Bratu a marcat din şase metri.

Andrei Cristea a marcat pentru scor de forfait în minutul 90+2, cu un şut plasat de la aproximativ 13 metri.

La meci au asistat circa 1.000 de spectatori, din care 20 de fani ai formaţiei Poli Iaşi.

În repriza a doua, fanii echipei constănţene au scandat: "Demisia" şi "Marş la Dinamo". Imediat după golul al doilea al formaţiei Poli Iaşi, lumea a început să plece de la stadion. De asemenea, spectatorii au scandat numele lui Petre Grigoraş, fost antrenor la Farul şi actual tehnician al formaţiei Oţelul Galaţi.

 

Ieri s-au mai jucat meciurile:

Oţelul - Universitatea Craiova
FC Braşov - Gaz Metan Mediaş

 

Clasament:

1. Dinamo Bucureşti 22 14 4 4 35-15 46 (10)
2. Unirea Urziceni 22 13 3 6 31-15 42 (9)
3. FC Timişoara* 22 13 7 2 41-24 40 (13)
4. CFR Cluj 22 11 6 5 30-17 39 (3)
5. Rapid Bucureşti 22 11 5 6 30-21 38 (5)
6. Steaua Bucureşti 22 9 10 3 29-17 37 (4)
7. Universitatea Craiova 21 9 8 4 30-18 35 (2)
8. FC Vaslui 22 10 5 7 29-22 35 (2)
9. FC Argeş 22 9 5 8 29-27 32 (-1)
10. FC Braşov 21 7 10 4 16-13 31 (1)
11. Oţelul Galaţi 21 8 5 8 27-27 29 (-4)
12. Politehnica Iaşi 22 7 4 11 18-28 25 (-8)
13. Gloria Bistriţa 22 6 4 12 18-25 22 (-11)
14. Pandurii Târgu Jiu 22 5 7 10 18-30 22 (-8)
15. Farul Constanţa 22 6 4 12 18-35 22 (-14)
16. Gaz Metan Mediaş 21 5 5 11 21-35 20 (-10)
17. CS Otopeni 22 2 5 15 16-36 11 (-19)
18. Gloria Buzău 22 1 3 18 10-42 6 (-24).
 
* FC Timişoara a fost penalizată cu 6 puncte de FIFA.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dinamo aleargă Rapid spre titlu.
 Vizualizări articol: 712 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dinamo aleargă Rapid spre titlu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei