Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 248 (7249)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Modernizare

Ambulatoriul secţiei Boli infecţioase se finalizează luna viitoare, la extinderea Blocului operator se lucrează în plin

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reabilitarea pavilionului în care funcţionează secţia Boli infecţioase se va încheia la jumătatea lunii viitoare, a declarat managerul Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Vasile Rîmbu. Au fost efectuate lucrări de consolidare, de cămăşuire a  pereţilor exteriori ai subsolului, hidroizolaţie şi termoizolaţie, subzidiri interioare, s-au făcut căi de acces suplimentare şi s-au mărit ferestrele. Au fost realizate instalaţiile de fluide medicale, s-au reabilitat instalaţiile sanitare, termice şi de climatizare şi cele de hidranţi interiori şi va fi instalat un ascensor pentru transportul pacienţilor de la ambulatoriul situat la primul nivel, către parter şi etajul I al pavilionului. Clădirea a fost construită şi finalizată în anul 1893 şi avea nevoie neapărat de modernizare, cu asigurarea circuitelor funcţionale, conform cerinţelor actuale, cu circuite separate pentru pacienţii adulţi şi pentru copii. „Vrem să fie asigurate condiţiile optime de siguranţă şi de confort pentru activitatea medicală”, a declarat managerul spitalului, Vasile Rîmbu.

Modernizarea secţiei Boli infecţioase include şi dotarea spaţiului cu mobilier specific activităţii medicale, mobilier pentru vestiarele personalului, paturi şi noptiere, dulapuri pentru medicamente, targă mobilă, cărucioare pentru transport materiale, măsuţe de tratament, EKG, scaune pentru sala de aşteptare, computere, birouri, scaune, fişete etc.

Costul total al investiţiei este estimat la aproximativ 5,75 de milioane de lei.

 

Investiţia în extinderea Blocului operator se ridică la 25,39 de milioane de lei

Un alt şantier deschis la spital este cel de extindere a Blocului operator, prin supraînălţarea corpului ”D” al clădirii.

Managerul Vasile Rîmbu a declarat că necesitatea extinderii a rezultat din apariţia unor noi specialităţi chirurgicale în structura spitalului judeţean: chirurgie plastică, chirurgie vasculară, chirurgie toracică, neurochirurgie, ceea ce a determinat o creştere a numărului de intervenţii în fiecare an. Dacă în anul 2014 se realizau 12.258 de intervenţii chirurgicale, din 2017 numărul a trecut de 13.000, respectiv 13.356 de intervenţii chirurgicale în 2017 şi 13.412 în 2018.

„Extinderea Blocului operator este justificată prin faptul că spitalul judeţean prestează servicii medicale pentru un număr mult mai mare decât în anii anteriori; prognozele elaborate arată că în viitor va creşte numărul acestor beneficiari. Prin extinderea Blocului operator se creează patru săli de operaţii care vor avea dimensiuni de aproximativ 60 mp, ştiind că anumite specialităţi - neurochirurgie, chirurgie vasculară/cardiologie intervenţională, ortopedie - necesită spaţii mai mari, precum şi spaţii anexe corespunzătoare Blocului operator”, a afirmat Rîmbu.

Extinderea Blocului operator are în vedere crearea unor săli de operaţii în conformitate cu normele şi standardele prevăzute de legislaţia în vigoare, care va conduce la creşterea eficienţei activităţilor specifice şi mărirea gamei de intervenţii chirurgicale realizabile, reducerea riscurilor postoperatorii şi recuperarea rapidă a bolnavilor, reducerea consumabilelor şi a materialelor sanitare, utilizarea optimă a resurselor umane.

Sălile de operaţii vor fi proiectate, dotate şi realizate conform standardelor internaţionale privind sănătatea şi au ca scop dezvoltarea şi eficientizarea serviciilor medicale chirurgicale, a subliniat managerul spitalului.

Contractul de execuţie a fost semnat la începutul lunii iulie a acestui an şi are ca termen de finalizare 30 iunie 2020. Valoarea contractului este de 25,39 de milioane de lei cu TVA. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambulatoriul secţiei Boli infecţioase se finalizează luna viitoare, la extinderea Blocului operator se lucrează în plin.
 Vizualizări articol: 1826 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ambulatoriul secţiei Boli infecţioase se finalizează luna viitoare, la extinderea Blocului operator se lucrează în plin0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei