Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 248 (7249)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Colţul cititorului

Eveniment de formare Erasmus +, la Școala Gimnazială nr. 4 Suceava

Opt profesori din patru școli din Slovenia (Oš Srečka Kosovela Sežana), Grecia (3rd Primary School of Dionisos Drosia), Spania (Ceip Giner De Los Rios, Valencia) și Turcia (Turkan Dereli Ilkokulu, Kocaeli, Istanbul), țări partenere în cadrul proiectului Erasmus +KA229 „Change your lifestyle!”, coordonat de România prin Școala Gimnazială nr. 4 Suceava, au participat la evenimentul de formare pe tema „The importance of eating and sports in our life”, desfășurat la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava. Întâlnirea s-a desfășurat în perioada 16-18 octombrie.

În cadrul proiectului s-au încheiat acorduri de parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava, Direcția de Sănătate Publică, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor, Universitatea „Ștefan cel Mare” și Bucovina Dance Studio.

Proiectul s-a axat pe îmbunătățirea competențelor profesorilor participanți în domeniul alimentației sănătoase și al practicării sportului, ca elemente esențiale în formarea unui stil de viață sănătos, acesta fiind și principalul scop educațional al evenimentului de formare. Timp de trei zile, evenimentul s-a concretizat în diverse lecții demonstrative, workshop-uri, training-uri, conferințe, dezbateri pe această temă și activități culturale la care au participat invitații din țările partenere și membrii echipei proiectului din școala gazdă. A fost sărbătorită ziua World Food Day printr-un workshop și distribuirea de pliante informative destinate elevilor. A fost derulat programul „Morning sport”, participanții au asistat la lecțiile Foods of Vegetable Origin in Fresh State: Vegetables, Fruit, Active Play, My Healthy Lifestyle, workshop-ul Steps for Changing your Lifestyle, How to Prepare Healthy Nutrition Boxes, The Importance of Sport in our Life, Healthy Happy Habits, Mind Mapping Europe. Echipa de proiect a școlii care a asigurat buna desfășurare a acestui eveniment este formată din: prof. înv. primar Mirela Mazilu - coordonator al proiectului, prof. Mariana Ciupu, prof. Claudia Țuca, prof. Elena Rogoz, prof. înv. primar Oltița Voroniuc, prof. Bogdan Nistor și alte cadre didactice ale școlii alături de director prof. Petronela Bobric.

Participanții și-au prezentat țara, școala, felurile de mâncare tradițională, obiceiurile alimentare și sistemul educațional. A urmat o dezbatere despre importanța și locul Educației pentru sănătate în cadrul curriculum-ului școlar. În urma acestei întâlniri, au învățat cum să trăiască sănătos printr-un stil alimentar echilibrat, explorând ingrediente de calitate, creându-și propriile meniuri și prin practicarea unor activități sportive într-un mediu intercultural și mai ales, învățând în echipă. De asemenea, a fost o oportunitate de îmbunătățire a competențelor de înțelegere și de exprimare în limba engleză, limba de comunicare și interacțiune în cadrul proiectului.

Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eveniment de formare Erasmus +, la Școala Gimnazială nr. 4 Suceava.
 Vizualizări articol: 3054 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Eveniment de formare Erasmus +, la Școala Gimnazială nr. 4 Suceava4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei