Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 nov 2014 - Anul XIX, nr. 261 (5770)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CAS

Suplimentări de fonduri pentru sistemul de sănătate sucevean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Banii alocaţi sistemului sanitar sucevean au crescut cu 10% în urma unei suplimentări de fonduri, se arată într-un comunicat de presă transmis ieri de conducerea Casei de Asigurări de Sănătate (CAS). Potrivit documentului, bugetul alocat iniţial judeţului în anul 2014 pentru servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale, în valoare de 327.700.900 lei, a fost suplimentat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate cu suma de 36.044.220 lei. Pe tipuri de furnizori sumele alocate suplimentar se prezintă astfel: medicamente cu şi fără contribuţie personală – 7.715.000 lei; medicamente şi materiale sanitare utilizate în programele naţionale de sănătate - 2.530.420 lei; dispozitive medicale – 820.000 lei; medicii de familie – 1.648.160 lei; medicii de specialitate – 563.000 lei; asistenţă medicală paraclinică – 1.220.000 lei; asistenţă medicală de recuperare – 467.000 lei; spitale – 11.160.780 lei; îngrijiri medicale la domiciliu – 40.110 lei; prestaţii medicale acordate într-un stat membru UE – 9.879.750 lei.        

 

Mai mulţi bani şi pentru serviciile de recuperare medicală

Bugetul suplimentar alocat spitalelor permite asigurarea finanţării în luna noiembrie, luna decembrie urmând a fi acoperită printr-o suplimentare ulterioară, precizează comunicatul transmis de CAS. Potrivit aceluiaşi document, sumele suplimentare au fost repartizate furnizorilor de servicii medicale conform criteriilor prevăzute în legislaţia în vigoare şi acoperă necesarul de servicii medicale până la sfârşitul anului. Comunicatul CAS mai arată că bugetul alocat judeţului Suceava în anul 2014 a fost suplimentat şi la capitolul servicii de recuperare medicală, cu suma de 467.000 lei, ceea ce reprezintă o creştere cu 23% a bugetului alocat iniţial pentru acest tip de asistenţă medicală. În acest context, conducerea CAS a reamintit persoanelor asigurate care necesită servicii de recuperare medicală că, pentru a beneficia de aceste servicii decontate de CAS Suceava, se pot adresa, cu bilet de trimitere eliberat de medicul de familie sau medicul specialist, la unul din furnizorii cu care această instituţie are încheiat contract, structura lor în teritoriu fiind următoarea: şase furnizori în municipiul Suceava, trei furnizori în Vatra Dornei, un furnizor în Câmpulung-Moldovenesc, un furnizor în Fălticeni, doi furnizori în Rădăuţi şi un furnizor în Siret. Datele de identificare ale furnizorilor menţionaţi se regăsesc pe site-ul CAS Suceava: www.cassv.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suplimentări de fonduri pentru sistemul de sănătate sucevean.
 Vizualizări articol: 1329 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suplimentări de fonduri pentru sistemul de sănătate sucevean0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei