Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 166 (5373)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alarmant

Patru suceveni diagnosticaţi cu boala Lyme, numai în această lună

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava au intrat în alertă, după ce, în această lună, patru persoane din judeţ au fost internate în spital cu diagnosticul de boală Lyme, o afecţiune infecţioasă gravă, greu de diagnosticat şi al cărei tratament poate dura ani de zile dacă nu este depistată la timp. Medicii instituţiei spun că numărul de îmbolnăviri este mare pentru o perioadă atât de scurtă de timp, arătând că, prin comparaţie, în toate celelalte luni ale anului s-au înregistrat cinci cazuri (patru în mai şi unul în iunie).

De la începutul lunii iulie, diagnosticul de boală Lyme a fost pus la un bărbat de 59 de ani, din Rădăuţi, şi la trei bărbaţi de 45, 51 şi 57 de ani, din Suceava. În mai şi iunie, cu această afecţiune gravă au fost depistaţi doi copii cu vârsta între 5-9 ani şi un adult încadrat la categoria de vârstă 20-24 de ani. În acelaşi timp, câte un caz a fost consemnat la grupele de vârstă 25-34 de ani şi 35-44 de ani. În timp ce numărul persoanelor diagnosticate cu boală Lyme creşte de la o lună la alta, sucevenii muşcaţi de căpuşe continuă să ia cu asalt spitalele din judeţ. Numai la Spitalul Suceava medicii urgentişti acordă asistenţă unui număr de aproximativ 20 de persoane pe zi, oameni care au căzut victime acestor insecte parazite.

 

Lyme a devenit în America la fel de răspândită ca SIDA, iar Europa este invadată deja de aceste insecte

Boala Lyme esteo boală infecţioasă foarte gravă, produsă de bacteria Borrelia Burgdorferi şi transmisă omului prin muşcătura de căpuşă (nu toate căpuşele sunt purtătoare ale bacteriei Borrelia Burgdorferi). Lyme mai este supranumită şi boala cu o mie de feţe, din pricina faptului că, afectând întregul organism, simptomele ei mimează simptomele altor boli. Reacţia individuală faţă de agentul patogen este foarte diferită de la om la om, de aici şi multitudinea de manifestări, iar cu cât boala este tratată mai repede, imediat după muşcătura de căpuşă, cu atât şansele de vindecare sunt mai mari.

În caz contrar, se poate ajunge la o Borrelioză diseminată, cronică, cu afectări articulare, cardiace, oftalmologice şi neurologice cronice.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, expansiunea căpuşelor este rapidă, boala Lyme devenind în America la fel de răspândită ca SIDA. Europa este invadată deja de căpuşe, iar în România sunt recunoscute deja câteva judeţe endemice, printre care şi Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru suceveni diagnosticaţi cu boala Lyme, numai în această lună.
 Vizualizări articol: 2365 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Patru suceveni diagnosticaţi cu boala Lyme, numai în această lună5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei