Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 sep 2011 - Anul XVI, nr. 211 (4809)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îngrijirea tenului la orice vârstă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tenul are nevoie de îngrijire atentă la orice vârstă. Rutina de îngrijire este, teoretic, aceeaşi pentru femeile din toate categoriile de vârstă, însă fiecare etapă a vieţii aduce probleme noi ale tenului, pe care trebuie să le rezolvăm pentru a ne asigura nu doar frumuseţea, ci şi sănătatea pielii.
În adolescenţă şi în jurul vârstei de 20 de ani, cea mai importantă provocare cu care se confruntă tenul femeilor este excesul de sebum. Nivelul de hormoni începe să crească în timpul pubertăţii şi al adolescenţei şi atinge un vârf maxim după 20 de ani, provocând o creştere a producţiei de sebum. Din această cauză, explică dermatologii, doamnele şi domnişoarele se confruntă cu problema erupţiilor acneice şi a dilatării porilor, care afectează vizibil aspectul tenului. Pentru a rezolva această situaţie care apare în această perioadă a vieţii, medicii dermatologi recomandă exfolierea frecventă, a cărei menire este aceea de a elimina celulele moarte şi de a reduce cantitatea de sebum care încarcă porii şi din cauza căreia apare acneea.
În jurul vârstei de 30 de ani, trebuie să începeţi să folosiţi produse cosmetice speciale pentru prevenirea îmbătrânirii premature a tenului. Probabil că la această vârstă aţi observat deja că în jurul ochilor s-au format riduri fine de expresie, acesta fiind rezultatul perioadelor petrecute la plajă, sub acţiunea directă a soarelui. Pentru a preveni apariţia altor semne ale îmbătrânirii, în această perioadă a vieţii trebuie să începeţi să folosiţi moderat creme şi loţiuni antirid cu retinol şi să vă obişnuiţi să vă feriţi tenul de acţiunea nocivă a factorilor externi prin aplicarea de produse cu factor ridicat de protecţie solară. Atenţie însă: aceste produse cosmetice trebuie folosite tot anul, nu doar în timpul verii.

 

După 40 de ani

Odată ce aţi trecut pragul de 40 de ani, primul lucru de care este recomandat să vă îngrijiţi este „repararea” problemelor generate de acţiunea razelor soarelui asupra tenului. La această vârstă, pielea începe să îşi piardă din strălucire şi este „invadată” de pete maronii. Acest fenomen apare în perioada în care melanocitele (celulele care produc pigmentul epidermei) încep să se multiplice. Problema se rezolvă foarte uşor dacă evitaţi expunerea la soare pentru că melanina are capacitatea de a-şi schimba nuanţa în funcţie de perioada de timp petrecută sub acţiunea razelor solare.
La vârsta de 50 de ani şi în următoarea decadă a vieţii, obiectivul este acela de a întări structura şi de a îmbunătăţi textura pielii. În această etapă din viaţă, nivelurile de estrogen scad foarte mult, astfel că pielea devine mai subţire, mai fragilă şi mai uscată, pentru că şi nivelul de hidratare se reduce. Dermatologii vă recomandă să combateţi şi să preveniţi încreţirea şi fragilizarea pielii adoptând un ritual de îngrijire special. Acesta trebuie să includă exfolierea delicată a pielii - acţiune care aduce la suprafaţă celule funcţionale - şi aplicarea de produse cosmetice foarte hidratante atât dimineaţa, cât şi seara.

 

Rutina de îngrijire la 60 de ani

După 60 de ani, rutina de îngrijire trebuie să se concentreze pe menţinerea fermităţii tenului şi a pielii, în general. În această perioadă a vieţii este esenţial să vă îmbogăţiţi „arsenalul” de produse cosmetice dedicate îngrijirii tenului cu produse care au capacitatea de a menţine tonusul şi de a întinde pielea de pe pomeţi, gât şi bărbie. În plus, întrucât după 60 de ani pielea devine foarte sensibilă şi uşor iritabilă, este recomandat să folosiţi produse cosmetice care conţin substanţe sau plante cu efect antiinflamator, pentru a evita problemele ce ţin nu doar de aspect, ci şi de confort.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Îngrijirea tenului la orice vârstă.
 Vizualizări articol: 1300 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Îngrijirea tenului la orice vârstă1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei