Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 iun 2011 - Anul XVI, nr. 131 (4729)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băuturile energizante conţin o concentraţie de cofeină "toxică" pentru copii

Medicii susţin că părinţii nu ar trebui niciodată să le permită copiilor lor să consume băuturi energizante, deoarece acestea conţin o concentraţie "toxică" de cofeină, potrivit unui studiu recent publicat în revista Paediatrics, informează dailymail.co.uk.

Potrivit acestui studiu, băuturile energizante conţin o concentraţie de cofeină de până la 14 ori mai mare în comparaţie cu băuturile carbogazoase, acel nivel fiind considerat "toxic" de către experţi.

Totodată, băuturile energizante conţin calorii suplimentare, pe care cei mai mulţi dintre copii nu reuşesc să le consume şi care pot provoca apariţia obezităţii şi a cariilor dentare.

Medicii le recomandă părinţilor să le ofere apă copiilor lor, considerând că apa reprezintă cea mai bună soluţie pentru a se hidrata în timpul acelor zile caracterizate prin activităţi fizice obişnuite.

Băuturile energizante conţin o serie de stimulenţi, precum cofeina, care sunt asociaţi cu apariţia diabetului, a maladiilor cardiace, a tulburărilor de comportament şi chiar a deceselor premature.

Băuturile energizante pentru sportivi conţin carbohidraţi, minerale şi electroliţi, ce sunt adăugate în aceste produse pentru a înlocui apa şi electroliţii care se elimină prin transpiraţie.

Acelaşi studiu critică spoturile publicitare care îi încurajează pe tineri să creadă că aceste băuturi energizante pot să îi ajute să atingă vârful performanţei sportive.

Brandurile de băuturi energizante vizate în acest raport medical sunt Red Bull, Monster şi Rockstar. Brandurile de băuturi pentru sportivi menţionate în raport sunt All Sport, Gatorade şi Powerade.

Studiul a fost coordonat de medicul Holly Benjamin de la Comer Children's Hospital din cadrul Universităţii din Chicago.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băuturile energizante conţin o concentraţie de cofeină "toxică" pentru copii.
 Vizualizări articol: 253 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băuturile energizante conţin o concentraţie de cofeină "toxică" pentru copii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei