Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 mai 2011 - Anul XVI, nr. 118 (4716)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sfaturi antistres

Din ce în ce mai multe persoane consideră că pot trai mai mult şi mai bine dacă zâmbesc în fiecare zi. Nu vorbim aici de un simplu exerciţiu al musculaturii feţei, ci de exteriorizarea sentimentelor pozitive pe care ar trebui să le cultivăm în fiecare zi.

Pentru a putea să iniţiem o schimbare profundă în plan emoţional şi mental, este necesar să aveţi în vedere punerea în practică a următoarelor:

1. Acordaţi-vă respect şi evitaţi să fiţi foarte autocritici. Rezervaţi-vă timp pentru hobby-uri, mergeţi la dans, învăţaţi o limbă străină, arătaţi apreciere şi respect pentru realizările dumneavoastră!

2. Aveţi grijă de corpul dumneavoastră. Forma fizică excelentă vă îmbunătăţeşte substanţial sănătatea şi echilibrul mental. Dieta trebuie să fie echilibrată, mergeţi la cursuri de modelare corporală ce nu implică efort fizic susţinut ( yoga, exerciţii de echilibrare a meridianelor energetice, etc. ) de două ori pe săptămână, beţi multă apă şi dormiţi pe cât posibil 8 ore pe noapte.

3. Păstraţi în jurul dumneavoastră, doar persoane de o bună calitate morală. Sunt şanse mai mari de a avea o stare de fericire şi echilibru interior, dacă aveţi de-a face numai cu oameni de calitate, care îşi iubesc familia şi prietenii.

4. Oferiţi cât de des puteţi ajutorul şi vă veţi simţi mult mai bine atunci când cineva vă va spune: „Mulţumesc!“

5. Încercaţi să gestionaţi cât mai eficient situaţiile de stres. Nu vă certaţi şi nu ridicaţi vocea din prima într-o situaţie conflictuală. Tensiunea generează tensiune. Este mai indicat să luaţi în calcul partea hazlie a lucrurilor. Râsul vă stimulează sistemul imunitar şi vă relaxează!

6. Relaxaţi-vă cât de des puteţi. Plimbările lungi în natură, câteva minute de joacă alături de animalul preferat sau exerciţiile chinezeşti de echilibrare energetică vă alungă stările de anxietate şi depresie!

7. Stabiliţi-vă ţeluri realiste. Hotărâţi ce doriţi de la viaţă şi stabiliţi exact etapele realizării personale şi profesionale. Propuneţi-vă să obţineţi totul, dar fixaţi-vă termene pe care să le puteţi respecta. Vă veţi simţi foarte bine pe măsură ce atingeţi unul cate unul, scopurile fixate.

8. Nu menţineţi perioade lungi de monotonie în viaţa dumneavoastră. Deşi rutina bine realizată creşte eficienţa profesională şi sentimentul de încredere în ceea ce faci, schimbările sunt întotdeauna binevenite.

9. Evitaţi alcoolul, drogurile şi antidepresivele. Combinaţia poate fi fatală, chiar dacă vă dau impresia că vă scapă de probleme şi dezechilibre pe moment.

10. Nu ezitaţi să cereţi ajutorul. Există situaţii când nu mai faceţi faţă provocărilor şi încercărilor. Nu ezitaţi să cereţi ajutorul unui terapeut. Nu este un semn de slăbiciune, mai ales că alegerea unei cure naturiste sau a unui terapeut vă pot ajuta să duceţi din nou o viaţă normală şi echilibrată.

 

Psih. Mihai MOISOIU 

psiholog – psihologie clinică

terapeut - terapii alternative

tel: 0753937223

e-mail: training.reality@gmail.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sfaturi antistres.
 Vizualizări articol: 1084 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Sfaturi antistres5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei