Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 apr 2011 - Anul XVI, nr. 97 (4695)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cum să scapi de arsurile stomacale cu remedii naturale

Crampele şi arsurile stomacale sunt afecţiuni des întâlnite după mesele copioase din ultimele zile, ca urmare a consumului excesiv de mâncare, spun medicii gastroenterologi. Potrivit specialiştilor, meniurile de sărbătoare sunt de regulă alcătuite din alimente care provoacă arsuri stomacale. Astfel, gastroenterologii oferă cinci remedii la îndemâna oricui pentru a trata această afecţiune.

 

Ceaiul de rădăcină de ghimbir este indicat în această perioadă. Pentru ca rezultatul să fie cel dorit, specialiştii recomandă să adăugaţi o linguriţă de rădăcină de ghimbir proaspăt rasă într-o cană cu apă fierbinte. Rădăcina se lasă în cană timp de 10 minute, iar apoi se bea ceaiul obţinut. Medicii spun că această plantă are capacitatea de a relaxa muşchii ce susţin peretele esofagului, astfel încât acidul din stomac nu este împins către esofag.

 

Sucurile de morcovi, de castraveţi, de ridichi sau de sfeclă roşie combat arsurile stomacale. Potrivit gastroenterologilor, pentru ca efectul să nu întârzie să apară şi pentru a evita complicaţiile, sucul trebuie făcut în casă şi băut imediat. Specialiştii spun că o alternativă ar fi mâncarea acestor legume în stare naturală.

 

Bicarbonatul şi sucul de lămâie nu trebuie să lipsească după o masă copioasă. Specialiştii recomandă ca în jumătate de ceaşcă cu apă să adăugaţi o jumătate de linguriţă de bicarbonat şi câteva picături de lămâie, apoi amestecaţi. După ce s-a omogenizat, amestecul se bea.

 

Bananele reduc aciditatea stomacală. Specialiştii recomandă includerea acestor fructe în dieta zilnică pentru a preveni apariţia complicaţiilor gastrointestinale, des întâlnite în această perioadă. În plus, bananele tratează ulcerul şi accelerează tranzitul intestinal lent, atât de agresat în ultimele zile.

 

Mierea este şi ea un remediu simplu împotriva arsurilor. Medicii recomandă câteva linguriţe de miere înaintea fiecărei mese. În plus, mierea de salcâm este folosită în tratamentul ulcerului gastric, deoarece are efect antibacterian.

 

(Gandul.info)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum să scapi de arsurile stomacale cu remedii naturale.
 Vizualizări articol: 956 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cum să scapi de arsurile stomacale cu remedii naturale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei