Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 apr 2011 - Anul XVI, nr. 97 (4695)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

27 Aprilie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Naţionalizarea unităţilor sanitare”

„Prin naţionalizarea unităţilor sanitare se va îmbunătăţi şi se va uşura aprovizionarea populaţiei muncitoare cu medicamente, fără ca aceasta să mai fie la cheremul acelora a căror conştiinţă era doar punga cu bani. Salariaţii fostelor farmacii şi laboratoare particulare, eliberaţi de robia marilor patroni, ca şi foştii proprietari ai micilor farmacii, care s’au dovedit cinstiţi în activitatea lor, vor fi încadraţi în personalul noilor unităţi sanitare”.

„Lupta poporului”, Anul III, nr. 514, Suceava, Aprilie 1949.

 

„Scluptorii”

„Atît de puternic a fost impactul revoluţiei, încît a dezvoltat dorinţa vanitoasă a imortalizării martirilor prin înălţarea unor monumente. Omenească şi de înţeles dorinţă. Au apărut chiar şi <scluptorii>. Unul dintre aceştia a fost chiar prezentat astfel de TVRL. Nu am pretenţia că deţin monopolul adevărului, însă aş vrea, în spiritul libertăţii care este pe cale să se instaureze, să-mi spun şi eu părerea în această privinţă. Cred că trebuie să păstrăm ca pe nişte locuri sfinte toate altarele ridicate în mod spontan eroilor. De aceea propun ca, prin lege, aceste altare să se păstreze vii prin declararea lor ca monumente istorice şi prin protejarea cu elemente de arhitectură care să se subordoneze funcţiei sacre, nu să substituie simboluri care, oricît ar fi de reuşite, nu ar putea transmite posterităţii întreagă jertfa Revoluţiei româneşti din 22 Decembrie 1989. Care ar fi aceste elemente? În locurile unde altarele sînt de mică întindere, o acoperire vitrată ar putea fi suficientă; în locurile unde există altare de mai mare întindere se poate propune o cupolă spaţială. Orice rezolvare care va păstra neatinse şi vii flăcările plăpîndelor lumînări creştineştise va dovedi mai trainică decît bronzul. Să nu facem revoluţiei chip cioplit”.

“Tineretul liber”, Anul II, nr. 106, Vineri 27 aprilie 1990.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 27 Aprilie.
 Vizualizări articol: 1983 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
27 Aprilie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei