Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 apr 2011 - Anul XVI, nr. 97 (4695)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedintele interimar al R.Moldova începe joi o vizită oficială în România la invitaţia lui Băsescu

Miercuri, 27 Aprilie 2011 (17:06:51)

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, începe, joi, o vizită oficială de două zile în România la invitaţia şefului statului, Traian Băsescu, informează Preşedinţia română.

Preşedinţia moldoveană a anunţat, la 8 aprilie, vizita oficială în România în perioada 28-29 aprilie, precizând că Marian Lupu urmează să facă o serie de vizite oficiale în mai multe state europene, în perioada aprilie-iunie 2011.

Astfel, Marian Lupu a făcut o vizită oficială la Bruxelles, în perioada 9-13 aprilie, la invitaţia preşedintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek.

De asemenea, potrivit anunţului Preşedinţiei moldovene, de la 8 aprilie, Marian Lupu urmează să participe, la Bruxelles, la Reuniunea de constituire a Adunării Parlamentare EURONEST, programată pentru începutul lunii mai.

Delegaţia Parlamentului European la Adunarea Parlamentară EURONEST reprezintă dimensiunea parlamentară a Parteneriatului Estic, politică lansată de Uniunea Europeană pentru a-şi apropia vecinii din est şi, respectiv, de a sprijini, inclusiv prin resurse financiare, eforturile acestora pentru implementarea reformelor politice, economice şi sociale.

În perioada 7-8 mai, Marian Lupu va face o vizită de lucru la Istanbul, la invitaţia preşedintelui Turciei. În context, Marian Lupu va participa la Forul parlamentar, organizat de Uniunea Interparlamentară şi Marea Adunare Naţională a Turciei, cu sprijinul ONU.

În perioada 15-17 mai, preşedintele moldovean urmează să participe, la Sankt-Petersburg, la şedinţa Consiliului Adunării Interparlamentare a statelor membre CSI.

Marian Lupu va participa şi la summitul şefilor de state din Europa Centrală şi de Sud-Est, care se va desfăşura la Varşovia, la sfârşitul lunii mai.

Totodată, la începutul lunii iunie, preşedintele va participa la manifestările organizate de autorităţile italiene cu ocazia celebrării a 150 de ani de la fondarea statului italian.

Preşedintele Marian Lupu urmează să participe la summitul Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), care va avea loc în perioada 29 iunie-1 iulie în Muntenegru şi la care vor fi discutate ultimele evoluţii politice şi economice în Europa de Sud-Est, precum şi aspecte din procesul realizării parcursului de integrare europeană a statelor participante. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele interimar al R.Moldova începe joi o vizită oficială în România la invitaţia lui Băsescu.
 Vizualizări articol: 626 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Preşedintele interimar al R.Moldova începe joi o vizită oficială în România la invitaţia lui Băsescu5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei