Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 apr 2010 - Anul XV, nr. 81 (4372)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Terapii alternative

Mesajele bolilor

Boala înseamnă părăsirea unei armonii. Distrugerea acestei armonii are loc la nivel de conştiinţă şi se manifestă în corp ca şi simptom, acesta fiind doar nivelul reprezentării sau al manifestării conştiinţei, şi deci şi al tuturor proceselor şi transformărilor cu caracter modificator ce se desfăşoară în el.

Simptomul este un semnal de alarmă ce ne obligă să îi dăm atenţie, şi ne transmite faptul că noi suntem bolnavi ca oameni, ca fiinţe sufleteşti.

Dacă un om a înţeles diferenţa dintre boală şi simptom, atitudinea sa fundamentală şi raportul său cu boala se modifică substanţial, nu mai consideră simptomul ca fiind cel mai mare duşman al său şi nu îşi mai face un scop din eradicarea lui prin diferite terapii, ci descoperă în simptom un prieten care îl poate ajuta să identifice ce anume îi lipseşte pe planul evoluţiei interioare.

Acest învăţător onest care este simptomul, poate dovedi multă duritate şi severitate în manifestările sale corporale, atunci când nu ne dăm silinţa de a percepe ceea ce vrea să ne transmită. Pentru a desluşi acest limbaj este necesar să dăm dovadă de onestitate şi sinceritate faţă de noi înşine, ceea ce nu e mereu uşor de suportat.

Cel mai bun prieten al nostru nu ar îndrăzni niciodată să ne spună adevărul atât de crud şi cinstit în faţă cum o face un simptom, de aceea, nu este de mirare că am uitat acest limbaj.

Prin ceea ce ne transmite, simptomul ne oferă şansa să ne integrăm conştient lecţia de viaţă la care suntem repetenţi. Totodată, dacă procesul de conştientizare este realizat corespunzător, simptomul încetează să se mai manifeste. Orice simptom reprezintă o cerinţă şi o posibilitate de a vedea şi înţelege adevărata problemă ce se află în spatele lui.

Dacă acest lucru nu se întâmplă, deoarece omul consideră simptomul o dereglare întâmplătoare, cerinţele de a înţelege nu numai că vor continua să apară ci îşi vor mări intensitatea. Vindecarea înseamnă, nu învingerea simptomului ci reintegrarea în armonia iniţială ce a fost pierdută prin expansionarea conştiinţei şi înţelegere.

Pacientul trebuie să intre în comunicare cu simptomul său, dacă vrea să îi afle mesajul şi să îl facă inutil ca manifestare corporală, deoarece boala ne demască toate conţinuturile psihice refulate.

Mihai MOISOIU

Terapeut – terapii alternative
www.nearyou.eu
Telefon: 0753937223

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mesajele bolilor.
 Vizualizări articol: 385 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Mesajele bolilor4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei