Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 apr 2010 - Anul XV, nr. 81 (4372)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Copiii mamelor care lucrează part time prezintă un risc redus de obezitate

Femeile casnice şi cele care lucrează cu normă întreagă prezintă mai multe riscuri de a avea copii mai graşi decât cei ai femeilor care lucrează cu jumătate de normă, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii australieni, publicat în Social Science and Medicine şi preluat de dailymail.co.uk.

Studiul, realizat de cercetătorii de la Murdoch Children's Research Institute, University of New England şi Australian National University, a avut în vedere studierea impactului orelor de muncă plătită efectuate de mame asupra stilului de viaţă şi greutăţii copiilor lor cu vârste între patru şi şapte ani.

Astfel, pe lângă un risc mai mic de a fi supraponderali, copiii mamelor care lucrează cu jumătate de normă sunt mai activi din punct de vedere fizic şi se uită mai puţin la televizor.

Profesorul Jan Nicholson, de la Murdoch Children's Research Institute, a declarat că studiul - primul de acest tip - a demonstrat impactul pozitiv pe care îl are munca part time asupra mamelor cu copii mici. Aceste femei pot stabili un echilibru între cerinţele de la locul de muncă şi cele ale vieţii de familie şi monitorizează mai bine obiceiurile alimentare şi activităţile copiilor lor, acest lucru având un efect pozitiv asupra stării de sănătate a micuţilor.

Cercetătorii nu au descoperit încă de ce copiii femeilor casnice prezintă aceleaşi riscuri de a adopta un stil de viaţă nesănătos ca şi cei ai mamelor care lucrează cu normă întreagă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copiii mamelor care lucrează part time prezintă un risc redus de obezitate.
 Vizualizări articol: 553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Copiii mamelor care lucrează part time prezintă un risc redus de obezitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei