Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 apr 2009 - Anul XIV, nr. 79 (4065)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Omul modern apelează la internet şi la computer atunci când este stresat

Omul modern apelează tot mai mult la computer şi la internet, atunci când viaţa lui devine tot mai stresantă, potrivit unui sondaj recent efectuat în Marea Britanie, informează femalefirst.co.uk.

Aproximativ 25% din persoanele participante la sondaj au declarat că nu au un stil de viaţă echilibrat, nedispunând de suficient timp pentru a se consacra în mod corespunzător activităţilor casnice, profesiei, familiei, prietenilor sau relaţiilor personale.

Acest studiu, publicat pe site-ul Yahoo!, susţine ideea lansată de psihologii britanici, conform căreia omul modern se află, în prezent, într-un punct în care stresul cotidian a atins nivelul maxim şi preferă să apeleze la computer şi la internet pentru a regăsi puţin din normalitatea de care are nevoie în viaţa lui.

Aproximativ 77% din persoanele care au recunoscut că stilul lor de viaţă neechilibrat îi face să se simtă stresaţi şi aproape jumătate dintre ei (49%) au admis că din acest motiv se enervează mult prea repede.

Aproape două treimi (62%) dintre participanţii la acest sondaj au declarat că apelează la internet pentru a se calma şi pentru a-şi îmbunătăţi capacitatea de a rezolva multiplele sarcini cu care se confruntă şi că acest subterfugiu le permite să se simtă mai stăpâni pe sine, comparativ cu momentele în care îndeplinesc diverse sarcini offline.

52% dintre participanţi au declarat că prin conectarea la internet reuşesc să îşi procure mai mult timp pentru activităţile plăcute, precum cultivarea unor pasiuni sau informarea zilnică, pentru a fi la curent cu noutăţile din domeniile care îi interesează.

În mod surprinzător, însă, odată cu apariţia noilor tehnologii care permit interacţiunile online cu familia sau cu prietenii, omul modern pare să fie tot mai puţin dispus să îşi petreacă timpul liber cu familia (25%) sau cu partenerul de viaţă (24%). Psihologii britanici susţin că nevoile sociale ale omului modern sunt satisfăcute, de pe acum, de site-urile specializate în socializare.

Aproximativ 43% din subiecţii intervievaţi au declarat că folosesc aceste servicii cel puţin o dată pe săptămână, iar 25% dintre ei au mărturisit că se simt izolaţi dacă nu se conectează pe un astfel de site cel puţin o dată pe zi.

Serviciile tradiţionale de curier online şi-au păstrat însă poziţia dominantă, graţie unui procent semnificativ de 33% dintre participanţii la acest sondaj, care au declarat că emailul a rămas principalul mijloc de comunicare zilnică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Omul modern apelează la internet şi la computer atunci când este stresat.
 Vizualizări articol: 471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Omul modern apelează la internet şi la computer atunci când este stresat5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei