Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 mar 2009 - Anul XIV, nr. 52 (4038)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Numărul persoanelor în vârstă infectate cu HIV este neaşteptat de ridicat

Numărul persoanelor cu vârste de peste 50 de ani infectate cu virusul imunodeficienţei umane (HIV), care declanşează maladia SIDA, este neaşteptat de ridicat, potrivit unui studiu publicat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), informează AFP.

Potrivit autorilor studiului, în Statele Unite, în cadrul populaţiei seropozitive, procentul persoanelor cu vârste de peste 50 de ani care sunt infectate cu virusul HIV a crescut de la 20% la 25%, în perioada 2003 - 2006. În Europa, procentul acestui segment de populaţie este de 8%.

În Brazilia, numărul persoanelor seropozitive cu vârste de peste 50 de ani s-a dublat în perioada 1996 - 2006, crescând de la 7,5% la 15,7%.

În schimb, pentru ţările în curs de dezvoltare nu sunt disponibile statistici.

Potrivit OMS, acest fenomen este "îngrijorător", iar numărul persoanelor infectate cu HIV din această categorie de vârstă "ar putea să crească în lumea întreagă".

Lipsa de informaţii se explică, în parte, prin faptul că persoanele cu vârste de peste 50 de ani nu sunt considerate o "categorie de risc", iar personalul medical consideră în general că SIDA a rămas "o maladie a tinerilor".

Medicii le cer foarte rar pacienţilor în vârstă să facă testul de depistare a virusului HIV, iar diagnosticul este, de cele mai multe ori, tardiv.

Cu cât o persoană este mai în vârstă, cu atât virusul HIV declanşează mai repede maladia SIDA, au explicat autorii studiului, care au monitorizat şansele de supravieţuire ale pacienţilor.

Pentru persoanele trecute de vârsta de 65 de ani infectate cu HIV speranţa de viaţă medie scade la patru ani, comparativ cu speranţa de viaţă medie de 13 ani pentru tinerii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani.

Potrivit autorilor, raporturile sexuale par să fie principala cale de transmitere a virusului HIV în categoria persoanelor cu vârsta de peste 50 de ani.

Apariţia, la sfârşitul anilor \'90, a medicamentelor de stimulare a potenţei a permis bărbaţilor să îşi prelungească activitatea sexuală până la vârste mai înaintate, precizează autorii studiului, aceştia notând, totodată, că persoanele în vârstă "sunt mai puţin înclinate decât tânăra generaţie să aibă raporturi sexuale protejate".
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul persoanelor în vârstă infectate cu HIV este neaşteptat de ridicat.
 Vizualizări articol: 890 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul persoanelor în vârstă infectate cu HIV este neaşteptat de ridicat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei