Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 mai 2008 - Anul XIII, nr. 116 (3797)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fobia de datorii, o boală la modă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Eforturile accentuate de a achita la zi ratele şi facturile şi de a asigura familiei un trai decent riscă să aibă grave urmări pentru sănătate.

Reprezentanţii asociaţiei britanice Mind au lansat un semnal de alarmă cu privire la efectele negative asupra creierului pe care le au condiţiile economice dificile.

Potrivit rezultatelor studiului, nu mai puţin de jumătate dintre respondenţi au probleme financiare, 91 la sută dintre datornici recunoscând că teama de datorii a avut influenţe negative asupra propriei sănătăţi mentale. Iar asta nu este tot.

 

Pericole.

Potrivit aceluiaşi studiu, în cazul pacienţilor cu probleme psihice, indiferent că e vorba de depresivi, anxioşi sau obsesiv-compulsivi, riscul de a fi victima datoriilor este de trei ori mai mare.

În cele mai multe cazuri, de vină sunt veniturile prea mici, faptul că nu pot munci din cauza propriilor probleme sau pentru că nu găsesc un loc de muncă din cauza prejudecăţilor legate de bolile psihice.

Iar în timp ce pe plaiuri mioritice, problemele financiare sunt bine cunoscute, se pare că nici în Marea Britanie situaţia nu este tocmai roz. Nu mai puţin de 50 la sută dintre intervievaţi au un venit săptămânal pe care Guvernul Maiestăţii Sale îl consideră "la limitele sărăciei".

În unele cazuri, britanicii sunt nevoiţi să treacă la regim de austeritate din cauza datoriilor.

 

Măsuri.

Specialiştii asociaţiei Mind sunt de părere că operatorii de la bănci sau agenţii de credit ar trebui să urmeze nişte cursuri speciale, care să le permită să controleze situaţiile delicate din punctul de vedere al sănătăţii mentale.

În plus, băncile ar trebui să ofere la cerere un sistem de monitorizare al contului curent, pentru a urmări şi semnala cheltuielile scăpate de sub control şi pentru a proteja mai bine finanţele cetăţenilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fobia de datorii, o boală la modă.
 Vizualizări articol: 731 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fobia de datorii, o boală la modă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei