Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 mai 2008 - Anul XIII, nr. 116 (3797)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cârnaţii vegetarieni pot conţine de şase ori mai multă sare decât preparatele din carne

Mulţi părinţi le privesc ca pe o alternativă sănătoasă, însă unele mărci de cârnaţi şi burgeri vegetarieni conţin niveluri mult mai mari de sare decât echivalentele lor din carne, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici, publicat în thisislondon.co.uk.

Doar doi cârnaţi de la una dintre aceste mărci pot furniza întreaga raţie maximă de sare recomandată zilnic pentru un adult şi o doză mult prea mare pentru un copil.

Cercetătorii de la Consensus Action on Salt and Health din Marea Britanie au decis, cu ocazia Săptămânii Naţionale Vegetariene, să analizeze o selecţie de produse fără carne.

Astfel, aceştia au descoperit că unii burgeri vegetarieni conţin de şase ori mai multă sare decât burgerii din carne, în timp ce alte mărci de burgeri şi cârnaţi conţin la fel de multă sare ca o pungă cu chipsuri sărate.

Cantitatea maximă de sare recomandată zilnic unui adult sănătos este de 6 grame, în timp ce un copil cu vârsta între 7 şi 11 ani nu trebuie să consume mai mult de 5 grame de sare pe zi. Copiii cu vârsta sub 7 ani nu trebuie să depăşească doza maximă de 3 grame de sare zilnic.

Unii cârnaţi pot conţine 2,8 grame de sare pe porţie, de patru ori mai mult decât echivalentul din porc.

"Ne apropiem de sezonul grătarelor şi mulţi oameni se gândesc că produsele fără carne sunt o alternativă mai sănătoasă. (...) Îi rugăm să se uite atent la etichete şi să se asigure că achiziţionează produse cu cantităţi scăzute de sare atunci când este posibil", spun specialiştii.

"Unele produse indică pe etichetă doar nivelul de sodiu. Acesta trebuie înmulţit cu 2,5 pentru a se afla nivelul de sare", mai spus specialiştii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cârnaţii vegetarieni pot conţine de şase ori mai multă sare decât preparatele din carne.
 Vizualizări articol: 669 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cârnaţii vegetarieni pot conţine de şase ori mai multă sare decât preparatele din carne0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei