Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 feb 2008 - Anul XIII, nr. 48 (3729)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Studiu alarmant

Excesul ponderal poate dăuna carierei

Excesul ponderal nu afectează doar sănătatea, ci poate dăuna şi carierei, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de cercetătorii din Statele Unite, preluat de Reuters.

Cercetătorii de la Universitatea de stat Wayne din Detroit au analizat studiile realizate în ultimii 25 de ani asupra modului în care excesul ponderal influenţează şansele de a obţine o slujbă şi de a urca pe scara ierarhică.

După examinarea a 25 de studii separate, cercetătorii au concluzionat că obezitatea are un efect negativ la locul de muncă, angajaţii din vânzări fiind mai afectaţi decât cei de pe poziţii manageriale.

"Există un întreg set de stereotipuri care sunt asociate cu excesul ponderal şi multe sunt transferate la locul de muncă, în sensul că oamenii judecă abilităţile colegilor în raport cu aspectul fizic", a spus Cort Rudolph, unul dintre autorii studiului.

Datele colectate în studiile investigate vin în sprijinul ideii că persoanele care suferă de un exces ponderal sunt văzute mai prost la locul de muncă faţă de cei cu greutate normală. Lucrul acesta este mai vizibil în momentul în care oamenii îşi depun candidatura pentru o slujbă şi trec prin procesul iniţial de selecţie. Factorul greutate este mai puţin important când se evaluează performanţele angajaţilor şi are un efect minim asupra promovărilor.

 

Stereotipuri asociate.

Rudolph a spus că rezultatul studiului său nu este unul surprinzător. "Printre stereotipurile de bază asociate excesului ponderal se includ lenea, neglijenţa, caracterul neîngrijit, lipsa de autodisciplină şi de control", a spus acesta. "Persoanele care suferă de exces ponderal sunt catalogate adesea ca având mai multe probleme de sănătate, un subiect stânjenitor pentru angajatori", a adăugat acesta.

Cercetătorul a mai spus că influenţa excesului ponderal scade pe măsură ce angajatul urcă pe scara ierarhică. Acesta a adăugat că problema stereotipurilor legate de excesul ponderal s-ar putea agrava, având în vedere că SUA se confruntă cu un număr din ce în ce mai mare de cazuri de obezitate.

Studiul va fi prezentat la o conferinţă a Societăţii de psihologie organizaţională şi industrială care va avea loc la San Francisco, în aprilie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Excesul ponderal poate dăuna carierei.
 Vizualizări articol: 801 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Excesul ponderal poate dăuna carierei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asa e trimis de
(27 feb 2008, 14:19:54
corect ,sa luam exemplul d-ului vasile lupu: ce lansare in forta a avut in cariera cu taranistii si cu cat s-a ingrasat mai mult cu atat o duce mai rau , acum cred ca moare de foame saracul....... ar trebui sa slabeasca sa revina in cariera...nu???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Spată de miel cu piure de usturoi 4 porţii, 50 minute   1 spată de miel dezosată 5 căpăţâni mari de usturoi 30g unt 150g spanac 1 lingură ulei de măsline ± sare, piper Spălaţi spanacul, scurgeţi-l de apă şi tăiaţi-l în fâşii subţiri. Tăiaţi... Citeşte