Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 oct 2007 - Anul XII, nr. 254 (3629)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Odihnă

Perna potrivită face somnul mai uşor

Deseori suntem obosiţi, chiar când ne trezim dimineaţa. Firesc ar fi ca, după orele dedicate odihnei, să ne trezim relaxaţi, gata pentru o zi de muncă. Există câţiva factori care ne ajută să depăşim momentele critice, fără să apelăm rapid la ajutorul medicului.

Unii dintre noi îşi refac vigoarea după şase-şapte ore de somn, alţii au nevoie de minimum opt ore. Dacă suferim de oboseală acumulată, trebuie să devansăm ora de culcare până reuşim să intrăm în programul normal de odihnă. O ceaşcă de ceai de tei, valeriană sau lavandă ne va calma înainte de culcare. Cardiacii vor opta pentru ceaiul de talpa gâştii, iar cei care nu se împacă bine cu ceaiul îl pot înlocui cu o ceaşcă de lapte sau iaurt.

 

Pernă cu stil

 

Chiar şi mărimea pernei poate influenţa în bine sau în rău somnul nostru. Specialiştii spun că trebuie să adaptăm perna stilului nostru de a dormi, după poziţia trupului în timpul somnului. Astfel, cei care dorm pe o parte trebuie să-şi aleagă o pernă mai înaltă, pentru a oferi stabilitate capului. Acesta din urmă poate rămâne într-o poziţie orizontală, pentru că are astfel un punct de sprijin.

Cei care dorm pe spate, de obicei, trebuie să folosească o pernă nu prea mare ca înălţime. Ea trebuie să asigure poziţia orizontală a capului situat la aceeaşi înălţime cu spatele. Pentru cei care dorm pe burtă, lucrurile sunt mai simple. Perna trebuie să aibă o grosime de şase-opt cm. Mai există şi categoria sentimentalilor, care preferă să doarmă cu o pernă în braţe, exceptând-o pe cea de sub cap. Aceasta poate avea forma dreptunghiulară sau rotundă.

 

Exerciţiile uşoare ne relaxează pentru somn

 

Cinele copioase, stropite cu tării, sunt contraindicate dacă vrem să avem un somn liniştit. Ideale sunt câ­teva exerciţii uşoare. Patul trebuie să fie confortabil, poziţionat către nord. Nu trebuie să adormim cu veioza aprinsă deoarece lumina electrică perturbă formarea melatoninei (hormonul de noapte) şi riscul de a ne îmbolnăvi de cancer e mai mare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Perna potrivită face somnul mai uşor.
 Vizualizări articol: 630 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Perna potrivită face somnul mai uşor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei