Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 iun 2015 - Anul XX, nr. 127 (5939)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Citate ortodoxe despre căsătorie

"Sub aspectul dăruirii până la mucenicie, căsătoria este superioară călugăriei. Priviți icoana Înfricoşătoarei Judecăți sau icoana în care se arată stările de-o parte și de alta, și veți vedea ceata cuvioșilor, ceata mucenicilor, ceata apostolilor etc. Veți vedea acolo că ceata mucenicilor este deasupra cetei călugărilor."

(Părintele Nicolae Tănase)

 

„Nu regreta că te-ai căsătorit. Monahismul este frumos și sublim, căci monahii au aripi și se ridică spre Cer, pe când cei căsătoriți umblă pe pământ. Cerul este frumos, dar nu fără pericole: dacă o să cazi de sus, te rănești; dacă o să cazi umblând pe pământ n-o să te rănești, și te vei ridica usor!"

(Părintele Ieronim din Eghina, 1883 – 1966)

 

"Celibatarul are drepturi şi obligații. Cine se însoară are mai puține drepturi și multe obligații. Iar când are copii, nu mai are drepturi decât obligații. De ce au roțile mașinilor cauciucuri și camere cu aer? Pentru că, amortizând și luând forma gropilor de pe drum, camerele fac să se depășească obstacolele. Dacă roțile ar fi rigide, mașinile n-ar putea merge; repede s-ar defecta datorită vibrațiilor și asperităților pământului. Asemenea «amortizări» sunt necesare în cadrul familiei: ele îngăduie depășirea multor probleme și asigură un progres duhovnicesc constant."

(Părintele Epifanie Theodoropoulus, 1930 – 1989)

 

"Abstinența în căsătorie, practicată exclusiv din dragoste de Dumnezeu, este un lucru excelent. Când soții au relații conjugale pentru a naște copii, primesc nota «foarte bine»; când se abțin doar pentru a evita nașterea de copii, primesc nota «bine». Aceste note sunt pentru cei ce depășesc mediocritatea. Nota excepţional o primesc cei ce fac abstinența din dragoste de Dumnezeu, cu condiția ca decizia să o ia amândoi și niciodată unul singur. Dacă o ia unul singur, este păcat." (Părintele Epifanie Theodoropoulus, 1930 – 1989)

 

"Căsătorește-te grabnic și vei fi primul care vei intra în Împărăția Cerurilor." (Sfântul Ioan Gură de Aur , 347 – 407)

 

"Toată lumea știe că viața de familie trebuie binecuvântată de Dumnezeu. Concubinajul este o improvizație. Nu e o mărturisire de credință, este o mărturisire de necredință. Noi știm că măsura credinței este măsura vieții, cum îți trăiești viața așa îți este și credința." (Părintele Teofil Părăian, 1929 – 2009)

 

"Este dovedit faptul că cel care amână mereu căsătoria sa, după trecerea anilor caută şi nu mai găseşte. Atunci când este tânăr, alege el; apoi, însă, îl aleg alţii pe el. De aceea spun că în problema aceasta este trebuinţă uneori şi de puțină nebunie. Este bine să treacă cu vederea unele cusururi care nu sunt esenţiale, pentru că altfel niciodată nu-i vor veni toate aşa cum le aşteaptă el." (Sfântul Paisie Aghioritul, 1924 - 1994)

 

"Într-o căsnicie, dragostea trebuie să vină, îndeosebi dinspre bărbat spre femeie. Acest lucru l-a făcut şi Hristos faţă de Biserica Sa. S-a dat pe Sine Însuşi ca să o facă slăvită."

(Părintele Iosif Vatopedinul, 1921 - 2009)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Citate ortodoxe despre căsătorie.
 Vizualizări articol: 1772 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Citate ortodoxe despre căsătorie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Iepure cu sos de sardele (rețetă de la 1847) Nu stim ce varsta avea, de-o fi fost maritata ori de-o fi avut copii. Era insa atat de atasata de "iubitele-i eleve", incat in anul 1847 termina de scris pentru ele o prima culegere de retete, care a trecut apoi din mana in mana, sub forma... Citeşte