Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 iun 2015 - Anul XX, nr. 127 (5939)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Flagrant

Prinşi de cagulişti în centrul Sucevei, după ce-au ridicat un colet cu droguri de la o firmă de transport internaţional

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Operaţiune spectaculoasă ieri dimineaţă în centrul municipiului Suceava, în jurul orei 9.30, când mai mulţi poliţişti Antidrog au încătuşat în zona autogării doi tineri care tocmai ridicaseră un colet de la sediul unei firme de transport internaţional din apropiere.

 

“Și-au tras cagulele pe cap şi i-au legat cu cătuşe”

Cei doi suspecţi se aflau chiar lângă autoturismul cu care veniseră, un BMW cu numere de Germania, în momentul în care au fost imobilizaţi de ofiţeri din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava.

“Era oprită o maşină, iar în faţa ei, doi băieţi care veniseră să ia un colet. În momentul în care s-au apropiat de maşină a venit un grup de bărbaţi, erau vreo trei, patru, şi o femeie, care i-au imobilizat şi i-au forţat să se arunce la pământ. Apoi şi-au tras cagulele pe cap şi i-au legat cu cătuşe”, povesteşte o tânără care a prins în direct flagrantul ofiţerilor Antidrog.

Martora povesteşte că poliţiştii îi întrebau pe suspecţi ce au în colet şi de unde l-au primit.

 “Băieţii nu spuneau nimic, unul dintre ei era imobilizat la pământ şi celălalt pe maşină. Le-au confiscat, din ce am văzut eu, telefoanele şi toate bunurile pe care le aveau asupra lor. Au scos apoi ceva din portbagaj şi au fost luaţi de poliţişti”, mai spune tânăra, precizând că, din ce a auzit la scurt timp după flagrant, coletul suspect a fost ridicat de la o agenţie de transport internaţional de peste drum de autogară.

“Am auzit că poliţiştii aşteptau încă de azi-noapte (n.r. - noaptea de miercuri spre joi) maşina care să vină să preia coletul”, ne-a mai mărturisit tânăra în cauză.

 

Suspecţii au fost scoşi din postul de poliţie cu cagule pe faţă

Cei doi suspecţi, despre care am aflat ulterior că ar fi din zona Siret, au fost duşi de caguliştii de la BCCO Suceava în postul de poliţie de peste drum de Piaţa Agroalimentară, unde au fost ţinuţi aproape două ore.

Apoi, o autospecială de poliţie aparţinând Serviciului de Acţiuni Speciale a intrat pe trotuar şi a parcat foarte aproape de uşa postului de poliţie. În secundele următoare, au ieşit ofiţerii Antidrog care aveau feţele acoperite şi apoi, pe rând, cei doi tineri suspecţi, culmea, şi ei cu cagule pe faţă, împrumutate tocmai de la cei care i-au încătuşat.

Mai mult, corespondenţi ai unor televiziuni centrale au fost împinşi de unul dintre ofiţerii din cadrul structurilor de combatere a crimei organizate, care încerca să-i împiedice să ia imagini cu suspecţii.

 

Droguri trimise din Spania. Un singur colet sau mai multe?

Joi după-amiază, anchetatorii au trimis şi un scurt comunicat de presă prin care anunţau în trei fraze exact ceea ce apăruse deja pe site-ul Monitorului, dar şi la alte publicaţii locale.

Singurele precizări erau legate de faptul că suspecţii sunt doi tineri, în vârstă de 26 de ani, respectiv 22 de ani, şi că în coletul suspect, expediat din străinătate şi ridicat de la o firmă care face curse în Spania, au fost descoperite “două pachete cu o substanţă solidă de culoare maro, suspecte a conţine droguri de risc”.

Ancheta se desfăşoară sub coordonarea unui procuror din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi introducere în ţară de droguri de risc.

Cel puţin o persoană mai este implicată în acest dosar, cea care a trimis coletul din străinătate, însă din informaţiile noastre anchetatorii ştiu deja identitatea expeditorului.

Rămâne de văzut dacă e vorba de un grup infracţional organizat şi dacă, în urma cercetărilor, se va stabili că astfel de colete cu stupefiante au mai ajuns la Suceava prin intermediul firmei de transport internaţional. 

“Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, identificării şi tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor”, se precizează în comunicatul remis de reprezentanţii structurilor de combatere a crimei organizate.

 

Drogurile erau ascunse într-o cutie de cacao. Aproape 200 de grame de haşiş

Surse judiciare ne-au mărturisit că în coletul suspect au fost găsite mai multe jucării, o pereche de bocanci, mingi de tenis de câmp, iar în mijloc, o cutie de cacao. În această cutie au dat anchetatorii peste pachetele cu stupefiante.

Fragmente din substanţa solidă de culoare maro găsită în coletul suspect au fost trimise în cursul zilei de ieri la un laborator al celor de la Antidrog, iar rezultatele au venit câteva ore mai târziu: suspiciunile anchetatorilor că în acele pachete din colet se afla haşiş au fost confirmate, susţin surse apropiate anchetatorilor. În total, aproape 200 de grame de haşiş.

Aseară, la închiderea ediţiei, procurorul de caz urma să decidă dacă emite ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele celor doi tineri, fiind pregătite deja paturi în celulele din arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Cel mai probabil, în cursul zilei de astăzi, anchetatorii vor cere şi mandate de arestare preventivă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prinşi de cagulişti în centrul Sucevei, după ce-au ridicat un colet cu droguri de la o firmă de transport internaţional.
 Vizualizări articol: 11540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 10 voturi
Prinşi de cagulişti în centrul Sucevei, după ce-au ridicat un colet cu droguri de la o firmă de transport internaţional3.8510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa-i pridem si pe securistii din cazul rarinca trimis de
( 5 iun 2015, 13:40:53
Dupa 10 ani de jaf, teroare si marlaniea am ajuns noi, ca si populatie, sa ne fure iar "serviciile absconse", niste ani din viata ? Sa iesim in strada , sa fim ca si grecii, ca oamenii normali si sa nu lasam sa ne incalece tortionarii astia kaghebisti de stil nou. Ma doare la basca ca seful "luserilor" a fost pe la deneia, ca hienele securiste ataca furibund, dar totul are o limita. Securistii de rit nou ne controleaza viata noastra , cea a babuinilor, a maimutelor in curul gol. Daca noi, majoritatea santem in curul gol, de dracul, sa ne tot temem cand ni se ofera zilnic demonstratii de forta ? Daca o sa-i lasam in continuare, pentru ca ne tremura izmanutza, neo securistii vor ajunge din ce in ce mai bogati, avere o vor face in continuare din "ciordeala prin santaj" din avutul "smecherilor", iar noi babuinii, adica maimutele in curul gol, o sa fim din ce in cel mai supusi, umiliti si calcati in picioare.
1.1  RE: Sa-i pridem si pe securistii din cazul rarinca trimis de
( 5 iun 2015, 14:40:43
In ce societate traim ? Astia , tortionarii, smecherii cu "casketa ascunsa" oare ce pachete cu "bunatati" si sfaturi utile primesc de la extern ca sant atat de vivaci ? S-ar intoarce Stefan Cel Mare din mormant daca ar afla ca ne-am vandut tara la vanzatorii astia de sclavi internationali, prin intermediul lacheilor si urmasilor tortionarilor care faceau legea pe vremea lu ceausescu.
2.   . trimis de
( 5 iun 2015, 22:59:41
Vorbesti ca sa nu adormi - e mai bine in Anglia unde tineretul este drogat ? Lasa sa ii urmareasca si sa ii prinda. Asta daca nu esti si tu implicat si vii si vomiti opinii pe forum, dar te tradeaza o lipsa acuta a gandirii abstracte. (Habar nu ai la ce ma refer, nu?hee hee

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Iepure cu sos de sardele (rețetă de la 1847) Nu stim ce varsta avea, de-o fi fost maritata ori de-o fi avut copii. Era insa atat de atasata de "iubitele-i eleve", incat in anul 1847 termina de scris pentru ele o prima culegere de retete, care a trecut apoi din mana in mana, sub forma... Citeşte