Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 iun 2015 - Anul XX, nr. 127 (5939)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Vosganian dezgustă tânăra generaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu ni s-a şters din memorie numărul de circ prestat sub cupola Parlamentului de acrobatul cu păr Varujan Vosganian. Acolo, el s-a milogit de colegi ca să voteze pentru nearestarea sa, cerută de organele legii. Ca să pară mai lacrimogen, s-a uns cu mir, cică. Nu era mir, era doar o loţiune pentru îndepărtarea furunculelor produse de mândrul stafilococ auriu, care zburdă printre floacele varujaniene.

După ce numărul lacrimogen s-a încheiat - cu succes pentru el şi cu insucces pentru statul de drept care se pretinde a fi România - ar fi fost de aşteptat ca această creatură respingătoare să se facă nevăzută din ochii noştri. Cel puţin pentru următoarea sută de ani, să nu-i mai vedem moaca aia cotropită de păr şi de parşivenie.

Să se ascundă undeva, cât mai departe, numai el să ştie unde. Într-o scorbură de stejar, într-un bortă de canal, pe fundul unui lac sau sub patul Mioarei Mantale, când bărbatul ăleia nu-i acasă. Să ceară azil politic în Armenia, în Peru, în Uganda sau în Botoşani, ţări cu care are atâtea afinităţi şi care l-ar fi primit, nu ne îndoim o clipă, cu braţele făcute acoladă.

Vosganianul însă demonstrează resurse nelimitate de neruşinare. Unde credeţi că s-a arătat el, la sfârşitul lunii mai? Nu într-un mall, ceea ce ar mai fi fost scuzabil, că omul trebuie să-şi cumpere una-alta. Nici într-o benzinărie, să-şi umple bricheta. Ci la un festival de poezie, organizat în Capitala Infracţională a Moldovei, Iaşi.

Acolo, Vosganianul a apărut cu moaca surâzândă, pe afişele din oraş. Dar nu ca inculpat care se ascunde de lege, ci ca poet. S-a pozat copios, a băut bere, a mai ciuchit câte o mândră de cur, cum îi este obiceiul....

Şi, mai ales, a citit din creaţia sa. Poezii. Culmea murdăriei e că a participat şi la întâlniri cu elevii, organizate în licee.

Elevii aceia proşti nu sunt. Gândiţi-vă ce confuzie e în mintea şi sufletul lor când văd că unul care ar trebui să stea la puşcărie le este prezentat ca motiv de mândrie, în calitate de exponent al literaturii române.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vosganian dezgustă tânăra generaţie.
 Vizualizări articol: 1757 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Vosganian dezgustă tânăra generaţie5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Corect trimis de
( 8 iun 2015, 13:52:02
Sa plateasca si ei impozite ca si noi. Cel mai bine ar fi ca ANAF-ul sau cine are competentele necesare, sa ia la puricat averile bazaristilor si a valutistilor din Piata Mare. Daca isi pot justifica aceste averi, foarte bine. Daca nu...sa fie confiscate si ei sa stea un pic la racoare. Ca sunt unii care nu au avut niciun loc de munca, nu au platit un leu impozit la stat, dar conduc Mrcedes si au vile de miliarde de lei. Ba unii au avut o perioada si ajutor social si au fost si scutiti la intretinere. Sa se AUTOSESISEZE POLITIA (ca doar unii politisti din acoperirea valutistilor si evazionistilor au trait pana acum) sau PARCHETUL si sa-i ia la scuturat putin. Si vor vedea ca se vor cruci ce averi fabuloase vor gasi.
2.   Revenire trimis de
( 8 iun 2015, 13:56:07
Scuze. Rog moderatorii sa stearga comentariul de mai sus.. Am vrut sa=l postez in alta parte.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Iepure cu sos de sardele (rețetă de la 1847) Nu stim ce varsta avea, de-o fi fost maritata ori de-o fi avut copii. Era insa atat de atasata de "iubitele-i eleve", incat in anul 1847 termina de scris pentru ele o prima culegere de retete, care a trecut apoi din mana in mana, sub forma... Citeşte