Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 iun 2015 - Anul XX, nr. 127 (5939)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Ziua lui Rafa a fost ziua lui Nole

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Într-un articol despre tenis care ar trebui să fie despre sfârşitul unei epoci la Roland Garros, despre Nadal şi Djokovic, voi deschide cu Andreea Mitu. Am oferit lumii tenisului o jucătoare cu o alură incredibil de fină, comparabilă numai cu Ana Ivanovic, practicând şi un tenis ofensiv, curajos, deci pe placul publicului din toate punctele de vedere. Sigur că Andreea avea şansa de a merge şi mai departe în turneu, dar ea deja îşi depăşise condiţia. Să sperăm că va prinde încredere şi va începe să urce în ritmul ei, nu neapărat în cel pe care şi l-ar dori opinia publică. Citeam pe adevarul.ro că MituMania cucereşte România, dar mă tem să nu fie mai degrabă mitomania! Adică un fel de autoexaltare care s-a manifestat şi în cazul Simonei Halep. Apropo de Halep, iată şi o mostră de abordare maladivă, a la Geambaşu: avem voie s-o aplaudăm pe Andreea? nu se supără Simona?!... Nu merită să irosim cuvinte pentru aşa ceva. Faptul că începem să defilăm cu mai multe jucătoare, că ne punem speranţe şi în Halep, şi în Begu, şi în Dulgheru, şi în Mitu, înseamnă că presiunea pe care ne pricepem de minune să o inducem se va disipa, iar asta este spre binele lor, deopotrivă al nostru.

Dar povestea acestui turneu de pe zgura pariziană va rămâne despre Nadal şi pierduta sa coroană, chiar la aniversară, în favoarea... cui? Ar fi simplu de răspuns Djokovic, învingătorul său direct şi limpede, dar pe drumul pretendentului se mai află un Murray şi poate un Wawrinka. Deci varianta de răspuns Djokovic se mai amână. Rămâne însă jumătatea de adevăr cartografiată pe praful roşu: Rafa nu va mai fi niciodată dominatorul feroce de odinioară. Asta nu înseamnă că nu va mai câştiga la Roland Garros, şi despre Federer se spunea că şi-a trăit traiul şi ne-am trezit că a mai triumfat încă o dată pe iarba lui preferată. Dar chiar dacă Rafa va recidiva la Paris, o va face profitând de o conjunctură, nicidecum cu un tur în faţa plutonului. Iar dacă duminică va triumfa Nole, atunci el va prelua de la Rafa nu numai coroana, ci şi ţinta de pe spate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua lui Rafa a fost ziua lui Nole.
 Vizualizări articol: 1388 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Ziua lui Rafa a fost ziua lui Nole5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Iepure cu sos de sardele (rețetă de la 1847) Nu stim ce varsta avea, de-o fi fost maritata ori de-o fi avut copii. Era insa atat de atasata de "iubitele-i eleve", incat in anul 1847 termina de scris pentru ele o prima culegere de retete, care a trecut apoi din mana in mana, sub forma... Citeşte