Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 iun 2015 - Anul XX, nr. 127 (5939)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Hotărâre

Băişanu vrea să candideze la funcţia de primar al Sucevei la alegerile de anul viitor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copreşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu, şi-a anunţat participarea la competiţia internă din partid în vederea desemnării candidatului liberalilor la funcţia de primar al municipiului Suceava. Anunţul a fost făcut ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, fiind, după cum s-a exprimat Băişanu, „ferm, apăsat, raţional şi fără echivoc”. Băişanu a arătat că principalul său contracandidat este deputatul Ioan Balan, departajarea urmând să o facă sondajul de opinie care va fi realizat în toamna acestui an, aşa cum a stabilit PNL la nivel naţional pentru toate organizaţiile din ţară. Deputatul liberal a ţinut să sublinieze în mod special acest aspect, şi anume că viitorul candidat va fi desemnat în urma unui studiu de piaţă şi nicidecum la sediul PNL de la Bucureşti din Aleea Modrogan sau prin alte părţi. Până atunci el i-a invitat atât pe Ioan Balan, cât şi pe candidaţii de la alte partide la o dezbatere publică pe temele importante ale municipiului Suceava.

 

Băişanu îi cataloghează drept laşi pe candidaţii care nu vin la o dezbatere publică cu el

Cei care nu vin la o astfel de dezbatere, a spus Băişanu, sunt laşi şi travestiţi politici. Băişanu s-a arătat extrem de optimist, declarând că, din datele pe care le are în prezent, „nu există să pierd această competiţie în interiorul partidului”. Este de remarcat faptul că referirile lui Alexandru Băişanu la colegul său de partid Ioan Balan au avut o anumită doză de maliţiozitate, putând fi catalogate ca atacuri.

„La acest moment am înţeles că din partea PNL şi-a lansat candidatura şi domnul deputat Ioan Balan. Perfect, excepţional. Urmează o perioadă în care voi intra în precampanie electorală în interiorul partidului, unde voi concura în dauna domnului deputat Ioan Balan. Nu îmi doresc sub nici o formă să discut despre domnul Balan. Aş deveni prea mic dacă m-aş ocupa cu astfel de lucruri. Îmi doresc în schimb o luptă de idei, de proiecte care să fie benefică pentru suceveni”, a declarat Băişanu.

Băişanu a mai spus că el şi Balan vin „din două lumi diferite, din două lumi paralele, din două universuri care nu s-au atins niciodată” şi că îl respectă ca şi coleg de partid.

Deputatul liberal a avut săgeţi şi împotriva primarului Ion Lungu, despre care a spus că a adus Suceava la stadiu de ruină. „Suceava era mândria Moldovei. A  rămas o ruină, o umbră a numelui. Azi datorită fie indolenţei, fie incompetenţei, fie neruşinării trăim într-un oraş trist în care nu se mai întâmplă nimic.  Şi vă spun de ce: simplu pentru că în campaniile electorale cu 5.000 de sarmale, cu câteva plase cu alimente, cu câţiva bănuţi, câteva sute de pixuri şi o mulţime de promisiuni poţi fi ales”, a spus copreşedintele PNL Suceava. Băişanu este convins că vor fi mulţi doritori de a candida la Primăria municipiului Suceava, însă, în opinia sa, mai este o problemă, „să trecem cu toţii testul DNA şi sunt convins că nu va fi uşor pentru nimeni”. El a mai spus că nu îi place să se facă de râs, arătând că „la mine frica vizavi de ruşinea socială e mai mare decât frica de moarte, pentru că aşa am fost educat”.

 

Balan: „Eventualele dezbateri prefer să le avem în interiorul partidului”

Întrebat cum comentează săgeţile lansate de Alexandru Băişanu în direcţia sa, Ioan Balan a declarat: „Aşa cum v-am obişnuit, nu comentez în nici un fel astfel de declaraţii. Eventualele dezbateri prefer să le avem în interiorul partidului”. De menţionat că ieşirile publice ale membrilor PNL sunt atent monitorizate la nivel central. O decizie a PNL semnată de cei doi copreşedinţi, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, spune fără echivoc că membrii PNL care vor ataca public colegii de partid sau persoanele care doresc să se înscrie în PNL vor fi sancţionaţi cu excluderea din PNL. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu vrea să candideze la funcţia de primar al Sucevei la alegerile de anul viitor.
 Vizualizări articol: 2256 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.5 din 8 voturi
Băişanu vrea să candideze la funcţia de primar al Sucevei la alegerile de anul viitor1.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prost si perseverent trimis de
( 5 iun 2015, 11:40:15
in toata viata lui zbuciumata domnul Baisanu a reusit sa castige un singur mandat, cel de deputat in colegiul 1, si asta in momentul in care " daca puneai un levier sa candideze, castiga!" (am citat din domnia sa!

1. are dreptate, in 2012 daca puneai un levier si scriai pe el USL castiga alegerile oriunde in Romania, dupa declaratiile lui , e mai slab din punct de vedere politic decat un levier ( si aici ma refer la candidatura sa la primaria Suceava din 2012)
2. dupa ce a ratat primaria a zis ca ar fi bine sa candideze la functia de deputat, ei bine in sfarsit s-a intamplat o minune in viata lui , impins de valul USL a castigat un mandat in care s-a facut cunoscut doar prin faptul ca s-a facut de ras in parlament de vreo 2 ori cu logica sa nebuna!

Acuma s-a trezit omul politic din el si vrea din nou sa candideze ......
Prietenas, am si eu o intrebare, de cand te afli tu in politica , cate batalii ai castigat , si mai relevant ar fi sa ne spui .... cum crezi ca ai p utea sa conduci destinele municipiului cand mandatul de deputat castigat de tine a fost o intamplare?
2.   Si n-am terminat trimis de
( 5 iun 2015, 11:44:26
3. tot acest domn a candidat de 3(trei) ori la primaria municipiului , acuma ma gandesc ca poate omul nu si-a dat seama ca lumea chiar nu il vrea prin preajma!
4. multa lume din Suceava stie cam ce ii poate capul omului ..... si aici multi stiu despre ce vorbesc

si as mai avea de povestit ..... dar mai lasam si pe alta data!
2.1  RE: Si n-am terminat trimis de
( 5 iun 2015, 12:29:22
dar halatul?halatul unde e?astia daca nu-i leaga nimeni au un tupeu extraordinar,auzi la el:primar!!!
3.   Parcuri cu wi-fi trimis de
( 5 iun 2015, 12:11:42
Nu promitea acest domn ca va face parcuri noi pentru copii si va pune wi-fi in toate parcurile?
wi fi ul sa zicem ca este o unda si nu se vede,da parcul?parcul unde e?
4.   Cit mai pot fi batjocoriit suceveni!? trimis de
( 5 iun 2015, 12:39:19


Nimic nu mai este de mirare intr-o tara in care avem conducatorii pe care ii avem!
,,S-au ajuns” la conducere falsii patrioti, lichelele, care urasc visceral oamenii necajiti. Adevaratii semidocti, oameni marunti si limitati, lipsiti de scrupule, obsedati de innavutire, pofta de marire si de putere, ăstia sunt cei ce ne conduc! Oamenii mor cu zile, flaminzi si bolnavi....iar prin orase suna strident, zilnic, sirena salvarilor…
S-a ajuns ca romanii sa renunte la identitatea lor nationala, pentru ca sunt scarbiti de tara lor, de cei din randurile carora provin, chiar si de limba pe care o vorbesc.
Din pacate, si in Romania noastra, imbogatitii peste noapte, migreaza ca sa le fie bine, scuipa venin catre ceilalti romani si uita de unde au plecat.
Nu stiu daca asemenea oameni fac bine ca parasesc natia asta, curatind-o astfel de uscaturi, sau rau pentru ca fiind mai putini devenim mai slabi.

"Tara de secaturi, tara minora, cazuta rusinos la examenul de capacitate in fata Europei...Aici ne-au adus politicienii ordinari, hotii improvizati astazi in moralisti, ministrii care s-au vandut o viata intreaga, deputatii contrabandisti...Nu ne prabusim nici de numarul dusmanului, nici de armamentul lui, boala o avem in suflet, e o epidemie infricosata de meningita morala". Octavian Goga - 1916

5.   Aleluia! trimis de
( 5 iun 2015, 21:37:08
O sa umble tot orasu` dat cu lavanda!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Iepure cu sos de sardele (rețetă de la 1847) Nu stim ce varsta avea, de-o fi fost maritata ori de-o fi avut copii. Era insa atat de atasata de "iubitele-i eleve", incat in anul 1847 termina de scris pentru ele o prima culegere de retete, care a trecut apoi din mana in mana, sub forma... Citeşte