Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 nov 2014 - Anul XIX, nr. 261 (5770)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sinaxa stareţilor şi stareţelor din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor

La Mănăstirea Voroneţ din judeţul Suceava a avut loc marţi, 4 noiembrie, Sinaxa stareţilor şi stareţelor din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor. Întrunirea a avut loc cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. Stareţii şi stareţele din Eparhia Sucevei şi Rădăuţilor s-au reunit marţi, 4 noiembrie 2014, la Mănăstirea Voroneţ din judeţul Suceava. Evenimentul a fost organizat cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Pimen. Tema întâlnirii a fost „Moartea omului vechi şi naşterea omului nou în taina călugăriei“, referatul fiind expus de monahul Iustin Taban de la Mănăstirea Putna. „Tema a fost apreciată şi a născut apoi discuţii deosebit de frumoase. Taina călugăriei cel mai mult se trăieşte de cei care au luat acest jug. În luările de cuvânt, IPS Pimen a prezentat mai multe aspecte din viaţa noastră duhovnicească, dând mai multe sfaturi şi îndrumări referitoare la Taina Sfintei Spovedanii“, a relatat arhim. Melchisedec Velnic, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.
 
„O sinaxă a bucuriei şi a împlinirii“
În cadrul sinaxei s-a vorbit despre transferul dintr-o mănăstire în alta, care se face doar cu binecuvântarea stareţului şi a ierarhului. IPS Pimen a atras atenţia asupra ispitirii canonice, în ceea ce priveşte primirea în mănăstire, tunderea în treapta de rasofor sau de monah. „S-a pus accentul pe citirea cuvântului la trapeză, în mod deosebit pe Scrierile Sfinţilor Părinţi. S-a vorbit apoi şi despre simplitatea monahilor de altădată, care nu înseamnă altceva decât smerenie. În acelaşi timp, s-a amintit de restaurările care se fac la monumentele istorice şi despre cea mai sigură sursă de finanţare, care este Fondul Bisericesc din Bucovina, care nu a fost retrocedat până în prezent“, a adăugat arhim. Melchisedec Velnic. Stareţii şi stareţele s-au îndreptat spre mormântul Sfântului Cuvios Daniil Sihastrul pentru a face o închinăciune. „Nădăjduim că această sinaxă care a avut loc la Voroneţ, lângă mormântul Sfântului Daniil Sihastrul, va aduce un suflu nou în mănăstirile noastre, pentru ca fiecare să-şi dorească mai mult să se jertfească pe altarul conştiinţei naţionale, al dragostei de neam, de valorile noastre şi în mod deosebit al dragostei faţă de Biserica noastră strămoşească. A fost o sinaxă a bucuriei şi a împlinirii“, s-a exprimat exarhul mănăstirilor din Eparhia Sucevei şi Rădăuţilor. (Constantin Ciofu, sursa: Ziarul Lumina)
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sinaxa stareţilor şi stareţelor din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.
 Vizualizări articol: 1918 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sinaxa stareţilor şi stareţelor din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei