Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 mar 2012 - Anul XVII, nr. 63 (4968)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţete de post

Prăjitură cu gem

 

Ingrediente:

Blat:

1 cană de zahăr
1/2 cană apă
1/2 cană ulei
1 linguriţă praf de copt
1 cană făină

Crema:

200 grame margarină
1-2 linguri zahăr farin
gem de prune
2 linguriţe rom
Zahăr pentru ornat

Mod de preparare:

Blatul:

1/2 cană zahăr se arde şi se stinge cu 1/2 cană apă rece. Amestecul rezultat se fierbe la foc mic până se dizolvă tot zahărul.

Separat se freacă 1/2 cană zahăr cu 1/2 cană ulei. Zahărul ars se adaugă peste acest amestec. Se adaugă praful de copt şi făina (dacă coca se prinde de degete mai adăugaţi făină). Aluatul se împarte în 4 bucăţi. Fiecare bucată se întinde şi se coace pe dosul tăvii.

Crema:

Margarina se freacă cu zahărul farin şi cu gemul.

Foile se stropesc cu un sirop făcut din apă şi rom.

Intre foi se pune cremă.

Opţional,în cremă puteţi adăuga nucă dată prin maşină!

 

Prăjitură dietetică cu grâu şi orez

Ingrediente:

Pentru blatul 1:

1 cană grâu,
10 linguri pesmet,
6 linguri miere,
1 cană miez de nucă măcinat,
un vârf de cuţit sare,
 

Pentru blatul 2:

1 cană orez,
200 g nucă cocos,
3 linguri miere,
2 pliculeţe zahăr vanilat,

Fructe: mere, banane şi alte fructe la alegere.

Mod de preparare:

Grâul se pune la fiert până se înmoaie. Separat se pune şi orzul, la fiert.

Pentru blatul 1 : grâul fiert se amestecă cu mierea, pesmetul şi nuca. Se aşează într-o tavă, se uniformizează pe toată suprafaţa.

Pentru blatul 2: orezul fiert se amestecă cu nuca de cocos, mierea, zahărul vanilat. Compoziţia rezultată se întinde peste primul strat. Se ornează cu fructe. Se dă la rece. Se taie apoi cu diferite forme sau pahar şi se aşează pe platou. Se mai poate presăra fistic mărunţit.

(sursa: www.gastropedia.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 782 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţete de post0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei