Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 mar 2012 - Anul XVII, nr. 59 (4964)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reţete de post

Roşii coapte cu soia

Ingrediente:

50 g. granule de soia,
1 morcov,
1 ceapă,
2 linguri bulion,
6-7 roşii,
4-5 linguri ulei,
sare,
piper,
cimbru,
boia,
pătrunjel,
busuioc.

 

Mod de preparare:

Roşiile coapte cu soiasunt gustoase şi foarte simplu de făcut. Granulele de soia se fierb timp de 15 minute, într-un litru de apă, la care se adaugă sare, piper, cimbru. Ceapa tocată mărunt şi morcovul ras se înăbuşă în două linguri ulei şi doua linguri apă. Se adaugă, apoi, soia scursă bine de surplusul de apă, bulionul şi se condimentează după gust. Se amestecă şi se lasă totul pe foc timp de 5-6 minute, amestecând constant să nu se prindă de tigaie.
Roşiile se golesc de conţinut şi se umplu cu amestecul de soia.
Se aşează într-un vas termorezistent, se stropesc cu două linguri de ulei şi se introduc la cuptor pentru 30-35 minute.

 

Mod de servire:

Roşiile coapte cu soiasunt gustoase şi foarte simplu de făcut. Se servesc calde. Sunt foarte bune şi pentru o zi de post.
Sursa acestei reţete este blogul culinar Truedelights.

 

Tort de ciocolată şi mentă

Ingrediente:

1 legătură frunze de mentă (uscată sau proaspătă)
2 linguri ulei de palmier sau 1 avocado
4-5 linguri îndulcitor natural (miere, sirop arţar sau agave)
3-4 linguri cacao sau carob
1 cană caju sau migdale (înmuiate înainte pentru o oră)
¼ cană apă

 

Mod de preparare:

Dacă aveţi un blender cu putere mare, cum ar fi de peste 1000 W, atunci compoziţia iese cremoasă şi fără bucăţele de nuci. Dacă nu aveţi un astfel de blender, puteţi măcina migdalele sau nucile, caju-ul în prealabil şi făina rezultată se va lăsa la înmuiat pentru 15 minute. Cu grijă se strecoară cu ajutorul unui tifon sau pungă specială şi se adaugă în blender alături de celelalte ingrediente.
Toate ingredientele cu excepţia ultimelor trei, se amestecă în blender până la omogenizare. Compoziţia va fi moale, însă nu este nici o problemă, deoarece o veţi lăsa la congelator să se întărească.

 

Mod de servire:

Compozita se va răsturna într-un inel culinar care se va introduce la congelator timp de o oră sau până la întărire parţială. Înainte de servire, se va lăsa în jur la 10 minute la temperatura camerei. Tortul se va putea păstra la congelator pentru 2-3 zile.
Sursa acestei reţete este site-ul culinar ligiapop.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 830 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Reţete de post4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei