Roşii coapte cu soia
Ingrediente:
50 g. granule de soia,
1 morcov,
1 ceapă,
2 linguri bulion,
6-7 roşii,
4-5 linguri ulei,
sare,
piper,
cimbru,
boia,
pătrunjel,
busuioc.
Mod de preparare:
Roşiile coapte cu soiasunt gustoase şi foarte simplu de făcut. Granulele de soia se fierb timp de 15 minute, într-un litru de apă, la care se adaugă sare, piper, cimbru. Ceapa tocată mărunt şi morcovul ras se înăbuşă în două linguri ulei şi doua linguri apă. Se adaugă, apoi, soia scursă bine de surplusul de apă, bulionul şi se condimentează după gust. Se amestecă şi se lasă totul pe foc timp de 5-6 minute, amestecând constant să nu se prindă de tigaie.
Roşiile se golesc de conţinut şi se umplu cu amestecul de soia.
Se aşează într-un vas termorezistent, se stropesc cu două linguri de ulei şi se introduc la cuptor pentru 30-35 minute.
Mod de servire:
Roşiile coapte cu soiasunt gustoase şi foarte simplu de făcut. Se servesc calde. Sunt foarte bune şi pentru o zi de post.
Sursa acestei reţete este blogul culinar Truedelights.
Tort de ciocolată şi mentă
Ingrediente:
1 legătură frunze de mentă (uscată sau proaspătă)
2 linguri ulei de palmier sau 1 avocado
4-5 linguri îndulcitor natural (miere, sirop arţar sau agave)
3-4 linguri cacao sau carob
1 cană caju sau migdale (înmuiate înainte pentru o oră)
¼ cană apă
Mod de preparare:
Dacă aveţi un blender cu putere mare, cum ar fi de peste 1000 W, atunci compoziţia iese cremoasă şi fără bucăţele de nuci. Dacă nu aveţi un astfel de blender, puteţi măcina migdalele sau nucile, caju-ul în prealabil şi făina rezultată se va lăsa la înmuiat pentru 15 minute. Cu grijă se strecoară cu ajutorul unui tifon sau pungă specială şi se adaugă în blender alături de celelalte ingrediente.
Toate ingredientele cu excepţia ultimelor trei, se amestecă în blender până la omogenizare. Compoziţia va fi moale, însă nu este nici o problemă, deoarece o veţi lăsa la congelator să se întărească.
Mod de servire:
Compozita se va răsturna într-un inel culinar care se va introduce la congelator timp de o oră sau până la întărire parţială. Înainte de servire, se va lăsa în jur la 10 minute la temperatura camerei. Tortul se va putea păstra la congelator pentru 2-3 zile.
Sursa acestei reţete este site-ul culinar ligiapop.com