Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 iun 2010 - Anul XV, nr. 147 (4438)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţetă de post

Chiftele de post

Ingrediente:

2 cartofi (aprox. 250 g)
200 g ciuperci
2 - 3 linguri orez
1 ceapa
1/4 - 1/2 legătură mărar
1/4 - 1/2 legătură pătrunjel
3 linguri făină
sare, piper, făină şi ulei pentru prăjit

 

Modul de preparare a reţetei:

Se pun la fiert cartofii şi orezul.
Orezul se va fierbe separat, în puţină apă sărată, 20 - 30 minute - până când orezul este foarte bine fiert şi apa a scăzut aproape complet. Folosiţi orez românesc care se leagă la fiert: deoarece reţeta este fără ouă, compoziţia trebuie să se lege exclusiv datorită amidonului din orez, cartofi şi făină.
Ceapa se căleşte în ulei. Se adaugă ciupercile tăiate, 1/2 linguriţă de sare şi se lasă să scadă bine.
Se prepară un piure din cartofii pasaţi, în care se înglobează ceapa şi ciupercile călite, pătrunjelul tocat. În această compoziţie se va amesteca orezul fiert şi, dacă este necesar, 3 linguri de făină.
Dacă doriţi un amestec mai omogen, puteţi folosi un mixer pentru a prepara compoziţia de chiftele de post. Se potriveşte compoziţia de sare şi piper, se poate adăuga şi o lingură de boia dulce.
Din această compoziţie se formează cu mâinile umezite chifteluţe care se dau prin făină şi se prăjesc în ulei încins.

 

Ciupercuţe umplute

Ingrediente:

400 g ciupercuţe albe
50 g margarină
1 lingură ulei
ceapă verde, mărar, usturoi, sare, piper

Modul de preparare:

Se spală ciupercile. Picioruşele se toacă cât mai mărunt, se călesc cu uleiul, se pune sare ca să lase apa şi se lasă la foc mic să scadă cât mai bine.
Între timp, se scot cu o linguriţa lamelele ciupercilor, ca să avem mai mult loc pentru umplutură. Se pot pune să se călească împreună cu picioruşele ciupercilor, dar lasă multă apă şi va dura mai mult. În plus, înnegresc compoziţia cu care vom umple ciupercile.
Se răceşte bine crăticioara în care am călit ciupercile, se adaugă piperul proaspăt măcinat, se taie mărunt sau se pisează 2-3 căţei de usturoi, se adaugă margarina, mărarul tocat, ceapa verde tocată şi se amestecă bine.
Cu acest amestec se umplu ciupercuţele, se aşează pe o tavă unsă cu margarină şi se dau la cuptor. (sursa: www.retete-mancare.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţetă de post.
 Vizualizări articol: 685 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţetă de post0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei