Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 iun 2010 - Anul XV, nr. 142 (4433)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Zvonurile despre "cinele secrete" ale papei Benedict al XVI-lea produc rumoare în presa italiană

Speculaţiile referitoare la ieşirile secrete ale papei Benedict al XVI-lea în afara zidurilor Vaticanului pentru a lua cina, târziu, la un restaurant din apropiere, au produs rumoare în presa italiană de miercuri, informează ansa.it.

Această informaţie a fost publicată în premieră, marţi, de un jurnalist specializat în cancan, care a pretins că suveranul pontif a fost văzut mâncând peşte cu o seară înainte la un restaurant aflat la 200 de metri în afara zidurilor cetăţii Vatican.

Această presupusă cină târzie a avut loc în seara în care naţionala de fotbal a Italiei a jucat cu naţionala statului Paraguay, această coincidenţă făcându-l pe acel jurnalist să afirme că papa Benedict şi-ar fi "programat" ieşirea sa neoficială pentru a profita astfel de liniştea de pe străzile Romei şi pentru a nu fi remarcat.

Restaurantul Al Passetto di Borgo a fost unul dintre restaurantele preferate de Benedict al XVI-lea înainte de a deveni papă, a precizat jurnalistul italian în cotidianul de centru-dreapta Il Foglio.

Surse din Vatican au negat aceste informaţii, pe care le-au catalogat ca fiind "total neadevărate".

Însă, miercuri, un alt cotidian italian a citat declaraţia unui chelner din acel restaurant, care a recunoscut că papa Benedict a luat într-adevăr cina la Al Passetto di Borgo, în seara de luni, când restaurantul este de regulă închis. Patronul restaurantului a declarat însă că afirmaţia nu este adevărată, iar surse din Vatican susţin că acestea sunt doar zvonuri, alimentate de vechile preferinţe culinare ale papei.

Fostul cardinal Josef Ratzinger, devenit papa Benedict al XVI-lea, a locuit într-un apartament din apropiere de Vatican şi era un client fidel al câtorva restaurante locale. El putea fi adeseori văzut la Al Passetto di Borgo alături de alţi membri ai Congregaţiei pentru Doctrina Credinţei, organizaţia pe care o conducea înainte să devină papă.

Potrivit presei italiene, papa Benedict al XVI-lea are o slăbiciune pentru gastronomia germană şi pentru spaghetti alla carbonara, pregătite în restaurantul Al Passetto di Borgo.

Surse din Vatican au precizat că nu există reguli care să îl împiedice pe papă să iasă din cetatea Vaticanului pentru a merge la restaurant, însă el a renunţat, pur şi simplu, la acest obicei, după ce a fost ales să conducă destinele Bisericii Catolice. Potrivit aceloraşi surse, Benedict al XVI-lea este mult mai rezervat decât predecesorul său, Ioan Paul al II-lea, a cărui dragoste pentru natură îl determina de multe ori "să evadeze" din cetatea Vaticanului pentru a face plimbări pe jos în regiunile rurale din afara Romei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zvonurile despre "cinele secrete" ale papei Benedict al XVI-lea produc rumoare în presa italiană.
 Vizualizări articol: 611 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Zvonurile despre "cinele secrete" ale papei Benedict al XVI-lea produc rumoare în presa italiană5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei