Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 feb 2010 - Anul XV, nr. 44 (4335)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Meniu de post

Mâncare de fasole

Timp de preparare:

1 oră şi 30 minute (complexitate redusă)
 

Ingrediente:

300 g fasole boabe
un morcov
3 cepe
2 linguri sos iute
250 ml. suc de roşii
sare, piper, cimbru, un praf de curry
frunze de ţelina
pătrunjel verde
50 ml ulei

Mod de preparare:

Fasolea muiată 10-12 ore, se fierbe, schimbând apa de 2-3 ori, cu o ceapă, foaie de dafin, boabe de piper.
Sosul: călim 2 cepe, adăugăm morcovul dat pe răzătoarea fină, le călim împreună, adăugăm sosul iute, sucul de roşii, lăsăm pe foc până se ridică uleiul la suprafaţă. Când fasolea este fiartă, se amestecă sosul cu fasolea, se condimentează, se presară cu verdeaţă. Servim cu muraturi sau salată. (www.gustos.ro)

 

Prăjitură de post, cu foi din cartof

2 cartofi
400 g făină
250 g margarină sau 150 ml ulei şi 100 ml apă, pentru o variantă fără E-uri
250 g zahăr

1 praf de copt
1 lingură cacao
un borcan gem
nuci
 

Cum procedăm:

Se curăţă cartofii, se taie cubuleţe şi se fierb (ca pentru piure). Se pasează şi se amestecă cu făina, cu praful de copt, margarina topită sau frecată spumă cu zahărul. Se pune şi nelipsitul praf de sare.

Se frământă aluatul până devine uniform şi se împarte în 3 părţi.

O parte se amestecă cu lingura de cacao până se înglobează în compoziţie.

Folosim o tavă 22x32cm şi întindem o foaie de aluat simplu, apoi jumătate din gemul din borcan, peste care presărăm nuci prăjite.

Apoi întindem aluatul cu cacao, restul de gem, puţine nuci presărate şi ultima foaie de aluat. Înţepăm cu furculiţa din loc în loc şi punem nuci întregi peste aluat. După ce se coace la foc potrivit, se presară cu zahăr vanilat.

(sursa: www.culinar.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Meniu de post.
 Vizualizări articol: 1279 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Meniu de post0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei