Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 mar 2009 - Anul XIV, nr. 63 (4049)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţete de post

Grâu cu mere stafide şi nuci

Ingrediente:

250g grâu decorticat sau arpacaş, 100 g stafide, 150 g nuci mărunţite, câteva linguri cu miere după gust, coaja rasă (lămâie, portocale), zahăr vanilat.

Instrucţiuni:

1) Spălăm în mai multe ape reci grâul.
2) Punem grâul într-o oală mai mare, adăugăm apa ca să acopere grâul cam un lat de palmă şi fierbem la foc mic, până s-a fiert grâul.
3) După ce s-a fiert, adăugăm mierea sau zahărul, nucile, stafidele şi mirodeniile.
4) Dăm oala jos de pe foc şi o acoperim cu un şervet curat, apoi o învelim cu o pătură, sau ceva gros, ca să-şi menţină căldura cât mai mult.

 

 

Ştrudel

Ingrediente:

2 căni făină, 1 cană sifon, 100 ml ulei, 1 lingură bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lămâie, 1 cană nucă măcinată, 1 pumn nuci tăiate, 3 linguriţe dulceaţă de vişine, puţină scorţişoară, 1 lingură cacao

Instrucţiuni:

1) Cernem făina, o amestecăm cu sifonul, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie şi uleiul.
2) Nuca măcinată o amestecăm cu cacao şi scorţişoară, apoi cu nuca tăiată şi dulceaţa de vişine, pe care le punem în aluat.
3) Compoziţia obţinută o coacem la un foc potrivit.
4) După ce s-a copt o tăiem şi o pudrăm cu zahăr.

 

Fursecuri cu alune

Ingrediente:
150 g margarină, 2 linguri cu miere, 5 linguri zahăr tos, 20 linguri zahăr pudră, 250 g făină albă, 80 g alune prăjite (nesărate), 1 lingură zeamă de lămâie, 1 linguriţă rasă de amoniac (bicarbonat de amoniu), un praf de sare.

Instrucţiuni:
1) Frecăm spumă margarina cu zahărul, adăugăm mierea, zeama de lămâie, amoniacul şi sarea.
2) Adăugăm făina cernută în prealabil, amestecăm bine până obţinem un aluat omogen.
3) Din acest aluat luăm o bucată ceva mai mare decât o alună, din care facem o biluţă. Aşa procedăm până terminăm tot aluatul.
4) Punem pe o furculiţă câte o biluţă, pe care o introducem într-un vas cu apă ca s-o umezim, apoi o tăvălim în zahăr pudră şi prin alune pisate. Căutăm să le apăsăm uşor cu degetele, pentru a se putea prinde alunele.
5) Le dăm o formă de disc, eventual le putem apăsa uşor cu furculiţă şi le aşezăm în tava tapetată cu hârtie pentru copt.
6) În cuptorul încins moderat, lăsăm tava aproximativ 10 minute, până căpăta o culoare aurie frumoasă.
Daca dorim, după ce am format fursecurile, le putem unge deasupra cu puţină apă, presărăm zahăr pudră şi alune pisate, căpătând un aspect mai plăcut.

(www.crestinortodox.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 420 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţete de post0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei