Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 aug 2008 - Anul XIII, nr. 203 (3884)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Calendarul zilei

Pomenirea tăierii capului Botezătorului Ioan

Acest sfânt a fost mărturisit de Hristos că este mai presus decât toţi cei născuţi din femeie şi mai mult decât proorocii. Acesta este cel care mai înainte a săltat în pântecele maicii saleş a propovăduit pe Hristos şi celor de pe pământ şi celor din iad. A fost fecior lui Zaharia arhiereul şi al Elisabetei, născut fiind din făgăduinţa lui Gavriil; i s-a tăiat cinstitul cap de Irod Antipa, pentru împreunarea fără de lege cu Irodiada. Acesta care din pântece era îmbrăcat cu sfinţenie şi avea în sine sălăşluită curăţia, a iubit înţelepciunea, nu s-a îngrijit de hrană, ci, depărtat de toată amestecătura şi vorba omenească, a locuit în pustie ca în cer. A petrecut cu fiarele, acoperit cu păr de cămilă şi încins cu brâu de curea; şi hrana lui era ca a păsărilor. Pururea cugeta în Legea lui Dumnezeu şi toate cele de jos mai mici le socotea decât paza Legii dumnezeieşti. El a trecut peste hotarele firii, şi a botezat pe Hristos cel neîntinat şi mai presus decât toată firea.

Dar Irod, cel lipsit de minte şi neastâmpărat, biruitor fiind peste a patra parte de Iudeea, şi-a luat lui femeie pe soţia fratelui său Filip. Pentru aceasta pornindu-se Proorocul din dumnezeiasca râvnă şi întemeindu-se cu armele adevărului, a zis către tiranul: "Nu-ţi este iertat a ţine pe femeia lui Filip fratele tău". Din cauza aceasta a pornit împotriva sa pe acea femeie turbată şi pe îndrăgitorul său, care l-a băgat legat în temniţă. Deci făcându-se veselie pentru ziua naşterii lui Irod, şi pornind băutura multă şi împletită cu dragoste desfrânată spre nebunie şi tulburare pe mai-marele ospăţului, a venit şi fata Irodiadei şi a jucat înaintea împăratului. Iar ca plată pentru necinstitul ei joc i s-a dat, vai! moartea Proorocului. Şi numaidecât a fost adus capul Proorocului pe tipsie şi l-a dat acelei necurate şi mult desfrânatei femei, încă sângele curgând. Şi s-au făcut acesteia în cetatea Sevastiei ce este departe de Ierusalim cale de o zi, unde şi case împărăteşti a făcut al IV-lea biruitor ce a domnit după acesta, şi s-a făcut ospăţul cel ucigător de prooroc, acolo acoperindu-se proorocescul şi sfântul acel trup, de ucenicii lui s-a ascuns.

 

(www.calendar-ortodox.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pomenirea tăierii capului Botezătorului Ioan.
 Vizualizări articol: 622 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Pomenirea tăierii capului Botezătorului Ioan5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei