Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 mai 2008 - Anul XIII, nr. 105 (3786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sinaxar

Pomenirea semnului cinstitei Cruci

Sfânta cruce s-a arătat pe cer deasupra Ierusalimului în dimineaţa zilei de 7 mai, 351 în timpul domniei împăratului Constanţiu, fiul Sfântului Constantin (prăznuit în 21 mai).

În acea vreme, erezia arianismului conform căreia Hristos a fost un simplu om şi nu Dumnezeu, era cauza multor dispute şi scindări în interiorul imperiului. Chiar şi după primul Sinod Ecumenic de la Niceea din 325, mulţi au fost atraşi de falsele învăţături iar ortodocşii s-au trezit în multe locuri în minoritate.

Constanţiu, conducătorul părţii estice a imperiului era adept convins al arianismului. Fraţii săi, Constantin al II-lea şi Constans, creştini ortodocşi evlavioşi, erau conducătorii părţii de vest. Ambii au fost ucişi în două bătălii diferite prin anul 350, lăsându-l pe Constanţiu să domnească singur. Tot în acel an, 350, Sfântul Chiril (prăznuit în 18 martie) a devenit Patriarh al Ierusalimului şi a început lupta acerbă împotriva arianismului.

În luna mai a anului 351 a apărut deasupra Ierusalimului o cruce luminoasă, care se întindea de la Golgota până la Muntele Măslinilor, pe o distanţă de aproximativ 9 km, fiind pe cât de lungă pe atât de lată, strălucind mai tare decât soarele. O mulţime de oameni au ieşit din casele lor şi de la munca lor îndreptându-se spre biserici pentru a aduce slavă lui Dumnezeu. Istoricul Sozomen scria că această minune a dus la convertirea multor păgâni şi iudei la creştinism.

S-a mai păstrat în timp şi o epistolă scrisă de Sf. Chiril adresată împăratului, în care îi descria fenomenul miraculos, mustrându-l să se alăture credinţei creştine. Sfânta Cruce a rămas pe cer timp de 7 zile. 

Minunea dumnezeiască a Crucii deasupra Ierusalimului a întărit pe ortodocşi în credinţa lor şi a contribuit la întoarcerea multor arieni în sânul bisericii. Aceasta este şi o reamintire a celei de-a doua veniri a Mântuitorului pe pământ când "semnul Fiului se va arăta pe cer" (Matei 24:30).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pomenirea semnului cinstitei Cruci.
 Vizualizări articol: 604 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pomenirea semnului cinstitei Cruci0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   BALIVERNE SAU FOLCLOR BISERICESC ! trimis de
( 7 mai 2008, 20:51:33
MAI INTAI CA "SEMNUL FIULUI LUI DUMNEZEU "CARE SE VA ARATA PE CER LA A DOUA VENIRE A SA NU ESTE 'SFANTA CRUCE "CI,DACA URMARIM TRIMITIRILE VERSETELOR ELE SE REFERA DOAR LA NORUL DE INGERI CE-L VA INSOTI PE MANTUITORUL IISUS ! CRUCEA ESTE INTRADEVAR FOARTE IMPORTANTA PRIN CEEA CE S-A INTAMPLAT LA EA,PRIN MAREA JERTFA A MANTUITORULUI SI NICIDECUM NICAIERI NU GASIM CA EA SA FIE TRANSFORMATA INTR-UN IDOL ! EA A INTRAT CA OBIECT DE CULT SI "CINSTIRE"PRIN MANA LUNGA A BISERICII CU CATEVA SUTE DE ANI DUPA INALTAREA DOMNULUI LA CER ! NICAIERI NU VOM GASI CA DOMNUL IISUS S-A RUGAT TATALUI DIN CER FACANDU-SI SEMNUL CRUCII,NICI EL NICI MAICA DOMNULUI,NICI SFINTII APOSTOLI,NICI SFINTII PARINTI...ASA CA MAI LASATI-O INCOLO DE BASME BABESTI ! CONSTANTIN CEL MARE A FOST UN CRIMINAL CARE IMPREUNA CU MAMA SA AU UCIS-O PE SOTIA SA,IAR LA ORDINUL SAU A FOST OMARAT SI FIUL SAU CRISPUS ! CRUCEA I S-A ARATAT LUI IN VIS SI NICIDECUM N-A APARUT PE CER ! SUNT MULTE BALIVERNE BISERICESTI CARE...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei