Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 38 (8262)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Operaţiuni pentru curăţirea zăpezii”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Operaţiuni pentru curăţirea zăpezii”

În prezentul sezon de iarnă s’a executat pentru întâia dată în municipiul nostru curăţirea străzilor de zăpadă într’o măsură mai largă şi mai accentuată. Această lucrare a necesitat angajarea a 200 de lucrători pentru a sparge gheaţa, apoi 100 de căruţe şi 6 camioane pentru transportarea enormelor cantităţi de zăpadă până la gurile canalului colector principal, destinate special pentru acest scop. Aceste operaţiuni au adus o cheltuială săptămânală considerabilă, de peste 150.000 de lei”.

Suceava”, Organ zilnic al Ţinutului Suceava, răspînditor de graiu, faptă şi gînd românesc ,Anul I, Nr. 24, 1 februarie 1939.

 

„Vila Stoica” (I)

Apariţia lui C. Stoica la Suceava (trimis precum Agamiţă de la centru să păstorească această parte de ţară) a pus în alertă întreaga protipendadă a capitalei de judeţ, începînd de la corpul de comandă, pînă la vîrfurile de decizie ale ultimelor structuri socio-economice. Pentru că micul tiran, şlefuit după prototipul comportamental al <celui mai...> şi-a dat arama pe faţă încă din primele ore, arătîndu-se, cum era şi de aşteptat, dur şi impenetrabil. Şi cohorta de subalterni a intrat dintr-o dată în stare de alarmă. Repliindu-se, cîţiva dintre ei s-au grăbit să-i demonstreze tradiţionala ospitalitate. Nu prea le-a mers, dar nu s-au dat bătuţi şi au atacat chestiunea alegerii reşedinţei. Aşa se face că ochiul destinului a picat exact pe vila de pe Aleea Nucului. Numai că respectivul imobil era ocupat la acea dată de un laborator de testări radioactive. Nimic mai simplu: s-a emis imediat o decizie, ca atîtea altele, şi laboratorul cu pricina a devenit peste noapte ceea ce trebuia să devină. Dar era admis ca distinsa personalitate să se instaleze într-o casă lipsită de confort? Bineînţeles că nu. Şi zeloşii săi colaboratori s-au pus pe treabă, asudînd şi viermuind care mai de care spre a intra în graţiile noului stăpîn”.

„Glasul Bucovinei”, 24 februarie 1990.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Operaţiuni pentru curăţirea zăpezii”.
 Vizualizări articol: 492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
„Operaţiuni pentru curăţirea zăpezii”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei