Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 apr 2016 - Anul XXI, nr. 85 (6198)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Brădăţan atrage atenţia că mirosurile de la staţia de epurare a Sucevei afectează starea de sănătate a populaţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul PSD pentru funcţia de primar al Sucevei, medicul Tiberius Brădăţan, atrage atenţia că mirosurile pestilenţiale apărute în oraş, de la staţia de epurare, afectează starea de sănătate a populaţiei. Tiberius Brădăţan a amintit că în Suceava a fost dată în folosinţă o staţie de epurare a apelor uzate neconformă, având în vedere că instalaţia de uscare rapidă a nămolului, care avea rolul de a nu lăsa particulele să pătrundă în atmosferă, nu a fost executată. „Astfel, tone de nămol cu reziduu biologic sunt lăsate în aer liber, la staţia de epurare, emanând mirosuri pestilenţiale şi prezentând risc de îmbolnăvire a populaţiei”, a precizat Brădăţan. El a explicat că o staţie de epurare reprezintă un grup de instalaţii construite pentru a îndepărta poluanţii din apele uzate, iar recepţionarea acesteia fără instalaţia de uscare a nămolului nu este conformă şi nu atinge obiectivele pentru care a fost făcută investiţia.

„Sucevenii au semnalat pe bună dreptate, mai întâi, mirosul apărut în zona mallului, care mai apoi a fost simţit în tot oraşul. Din acest motiv atrag atenţia asupra faptului că mirosul poate deveni o sursă de infecţie, fiind rezultatul descompunerii materiei organice sub acţiunea unor bacterii, a unor germeni care sunt purtaţi pe calea aerului”, a precizat Tiberius Brădăţan. El a amintit că în anul 2015 a existat un scandal public preluat în mass-media locală şi naţională pe această temă, având în vedere că nămolul era uscat în mod natural pe o platformă betonată din incinta staţiei de epurare. „Rezolvarea găsită de edilul municipiului de a muta nămolul la 4 kilometri de staţia de epurare, după fosta Termica, nu este o soluţie, atât timp cât uscarea are loc tot în mod natural, iar starea de sănătate a populaţiei poate fi afectată”, spune candidatul PSD pentru funcţia de primar al Sucevei.

Tiberius Brădăţan a mai adăugat că staţia de epurare a apelor uzate a fost proiectată şi executată necorespunzător de o firmă spaniolă. El a declarat că deşi lucrarea nu a fost finalizată, ea a fost recepţionată de municipalitate, devenind astfel un pericol public pentru cetăţenii Sucevei.

"De cinci ani de zile primarul nu a luat nici o măsură de rezolvare a acestei ameninţări la adresa sănătăţii sucevenilor şi mă exprim categoric împotriva perpetuării acestei stări de fapt", a încheiat Brădăţan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Brădăţan atrage atenţia că mirosurile de la staţia de epurare a Sucevei afectează starea de sănătate a populaţiei.
 Vizualizări articol: 2487 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Brădăţan atrage atenţia că mirosurile de la staţia de epurare a Sucevei afectează starea de sănătate a populaţiei4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mult success in campanie. trimis de
(11 apr 2016, 13:11:46
Este absolut fascinant acest interes aparut fulgerator pentru oras cand de atatia ani cel putin la sectia de urgente a spitalului stai linistit, bolnav cum esti, minim 5 ore. Dar tinand cont de cele amintite mai sus, seara cand se iese de la film din zona MALL nu vede nimeni norul alb din preajma si mirosul insuportabil, acesta nu afecteaza sanatatea populatiei ? As avea foarte multe de transmis insa incerc cu greu sa ma abtin. Mult success in campanie si ma bucur ca in ultimul ceas cineva este interesat cu toate ca spitalul este in culmea successului si odata ajuns acolo nu stii daca mai iesi viu.
2.   Sanatatea Sucevei trimis de
(11 apr 2016, 20:42:56
Stand atent si urmarind evolutia candidatilor la fotoliul de primar al urbei noastre constat cu stupoare ca actualul edil nu vine cu nici o solutie sau ideea de cum ar trebui sa arate Suceava in urmatorii ani! Nici nu are cum daca timp de 12 ani nu a facut-o! S-a actionat pompieristic in preajma alegerilor ca si acum dealtfel,cu pavele,borduri,nitel asfalt,putina apa pe strazi,dar nu dimineata ci pe la amiaza! Nu am auzit nimic din partea domniei sale de multitudinea de probleme cu care se confrunta astazi Suceava. Si da mirosul pe care il simtim in fiecare zi si-l respiram cum bine a sesizat domnul doctor Tiberius Bradatan este o problema si un pericol asupra noastra a tuturor sucevenilor!Am observat ca Tiberius Bradatan a identificat o multitudine de probleme cu care se confrunta Suceava! Din partea cealalta tacere! Cred cu tarie ca este timpul unei profunde schimbari in Suceava!Avem acest drept,meritam un om onest si de caracter, in persoana domnului doctor Tiberius Bradatan!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei