Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 apr 2016 - Anul XXI, nr. 85 (6198)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Nicolae Manolescu, executat ca la carte de un brav sucevean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mare porcăială mai e şi în Uniunea Scriitorilor! Se ţine de scaun Manolescu ăla, ca scaunul de un constipat! Insultă pe toată lumea, uitând că e şeful unei bresle care se cuvine să aibă o exprimare puţuluită, nu una de clientelă de birt.

Pentru mine nu e nici o surpriză comportamentul acestui ins infect, care a trecut şi prin Parlamentul ţării, ca orice mârlan cu patalama la mână. Am în faţă cartea suceveanului nostru Alex. Ştefănescu, „Întâmplări”, apărută în anul 2000 la editura „Institutul European”. O deschid la pagina 51, în dreptul pamfletului „Nicolae Manolescu şi călugăriţa”,unde subiectul nostru e zugrăvit ca un ins rece, având o inimă egală în subţirime cu buzele sale celebre.

Să vedem despre ce e vorba în scrierea respectivă. Manolescu e căutat de o călugăriţă la redacţia revistei „România literară”. Femeia vroia să-i ceară ajutorul, Manolescu fiind un parlamentar al Puterii politice din România. „I-am spus călugăriţei că Manolescu nu vine la redacţie decât o dată pe săptămână, joia, şi că nici nu-i cunosc numărul de telefon (fiindcă refuză să şi-l declare)...”

În loc să plece la ale ei, femeia rămâne câteva zile şi câteva nopţi în redacţie, aşteptându-l pe insul cu buzele subţiri ca hârtia de şters undeva, al cărui ajutor şi-l dorea cu orice chip, în numele mănăstirii sale. „Ziua stătea pe coridor, în picioare, ca o statuie a resemnării, iar noaptea îşi aşternea pe jos un fel de şal scos din desagă şi se ghemuia pe el...”

Toată lumea din redacţie e impresionată de aşteptarea călugăriţei, mai puţin Manolescu. În ziua când în sfârşit apare la redacţie, fluierând ca un prostovan lipsit de griji, el nu găseşte pentru toată povestea un comentariu mai uman decât:

„– Îţi dai seama că în toată perioada asta a stat nespălată!”

Portretul acestui monument de răutate este scris cu mână de maestru. Dacă astfel de inşi conduc bresle literare, nu trebuie să ne mire că premiul Nobel nu a revenit niciodată României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolae Manolescu, executat ca la carte de un brav sucevean.
 Vizualizări articol: 2054 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 8 voturi
Nicolae Manolescu, executat ca la carte de un brav sucevean3.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei