Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 apr 2016 - Anul XXI, nr. 85 (6198)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Manevră greşită

Un autocar plin cu turişti, rămas blocat într-un şanţ pe Transrarău

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un autocar plin cu turişti a rămas blocat sâmbătă la prânz într-un şanţ de la marginea drumului DJ 175 A Transrarău, în timp ce urca spre Mănăstirea Chiril. În autocar se aflau 52 de turişti, din care doi minori de 9 şi 11 ani, care erau cu toţii într-o excursie prin Bucovina. Un apel disperat la 112 a anunţat sâmbătă în jurul orei 11.40 că un autocar înmatriculat în judeţul Mureş a rămas suspendat după ce a intrat în şanţul de pe partea stângă a drumului de urcare spre Rarău. Cei care au anunţat autorităţile au crezut în primă fază că totul s-a întâmplat după ce drumul s-a prăbuşit sub greutatea maşinii. Militarii Detaşamentelor de Pompieri Suceava şi Vatra Dornei, cu două autospeciale, din care una cu accesorii pentru descarcerare grea, s-au deplasat la locul incidentului pentru intervenţie. La sosirea echipajelor, autocarul era înclinat în şanţul de pe partea stângă a drumului, într-o curbă strânsă la stânga, având roţile duble spate din acea parte afundate în şanţ, iar roata din partea dreaptă faţă suspendată deasupra drumului, fiind în imposibilitate de a se mai deplasa. A fost nevoie ca în sprijinul pompierilor să intervină şi o automacara, un tractor auto forestier (TAF) şi lucrători ai Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Crucea, însoţiţi de localnici şi poliţişti. După ce au asigurat zona şi au reuşit stabilizarea autocarului, pompierii împreună cu ceilalţi voluntari au reuşit să ridice partea din spate a acestuia cu ajutorul automacaralei şi, remorcat cu ajutorul TAF-ului, autocarul a fost repus pe carosabil. A fost tractat apoi într-o zonă sigură unde călătorii s-au reîmbarcat şi au continuat voiajul spre baza de tratament din municipiul Vatra Dornei.

 

Administratorul drumului şi poliţia au păreri diferite în ceea ce priveşte circulaţia publică pe DJ 175 A

În urma investigaţiilor făcute de poliţiştii Postului de Poliţie Crucea, aceştia au constatat că DJ 175 A, care urcă din comuna Pojorâta spre Masivul Rarău, era deschis circulaţiei în această perioadă a anului. „Din discuţiile purtate cu colegii de la Postul de Poliţie Crucea care s-au deplasat la faţa locului, am înţeles că drumul este deschis circulaţiei şi şoferului autocarului nu i-a fost aplicată nici o sancţiune”, ne-a declarat Comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

În acelaşi timp, reprezentanţii administratorului drumului judeţean spun că în urma unei hotărâri ale Consiliului Judeţean Suceava, acest drum este închis circulaţiei publice până la data de 1 mai 2016, iar şoferul implicat în incident nu avea ce să caute cu autocarul pe un drum închis. În aceste condiţii, şoferul autocarului nu a respectat indicatoarele afişate vizibil la baza drumului şi s-a aventurat cu autocarul plin de călători pe un drum neîntreţinut în perioada de iarnă, punând în pericol viaţa celor pe care îi transporta.

Cert este faptul că şoferul se face vinovat de modul în care a manevrat autocarul, într-o curbă unde avea destul loc să se încadreze, fără a fi nevoit să depăşească gabaritul drumului judeţean. Spaima trăită de majoritatea vârstnicilor din autocar, care s-au trezit deodată suspendaţi în aer şi au reuşit cu greu să coboare, va fi cu greu uitată, chiar dacă unii dintre ei au ales să viziteze frumoasele împrejurimi în timpul cât a durat intervenţia sau au aplaudat la final efortul salvatorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un autocar plin cu turişti, rămas blocat într-un şanţ pe Transrarău.
 Vizualizări articol: 4102 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Un autocar plin cu turişti, rămas blocat într-un şanţ pe Transrarău2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei