Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 oct 2014 - Anul XIX, nr. 235 (5744)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aprecieri

Dr. Brădăţan laudă politica PSD în sănătate şi educaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele PSD Suceava, dr. Tiberius Brădăţan, care este şi director medical la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, a apreciat, ieri, politica promovată de partidul său şi de prim-ministrul Victor Ponta în domeniile sănătăţii şi educaţiei, arătând şi investiţiile substanţiale făcute în ultimii ani în modernizarea unităţii spitaliceşti la care lucrează. Dr. Brădăţan a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că cele două domenii s-au bucurat de atenţie maximă din partea actualului Guvern şi de alocări bugetare pe măsură. Medicul a afirmat că, după preluarea guvernării de către PSD, la nivel naţional au fost deblocate aproape 4.000 de posturi în sănătate, ceea ce permite spitalelor să-şi asigure necesarul de medici şi asistenţi medicali. Medicii rezidenţi beneficiază de burse de studiu de 150 de euro lunar, acordate în ideea de a-i motiva financiar să studieze şi să rămână să lucreze în România. „Oferindu-le medicilor condiţii optime de lucru, aşa cum avem şi la Spitalul Judeţean Suceava, putem să-i atragem să lucreze aici, dar ca să putem păstra oamenii trebuie să le oferim şi motivaţie financiară”, a declarat dr. Brădăţan. Indexarea salariilor personalului medical, o dată în decembrie şi a doua oară anul viitor, face parte din această strategie.

 

Sumele alocate educaţiei probează, consideră dr. Brădăţan, interesul PSD pentru acest domeniu

Tot în domeniul politicilor în domeniul sănătăţii, medicul a amintit extinderea sistemului SMURD, cu deschiderea de noi centre, inclusiv în mediul rural, suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii în urma rectificării bugetare, finanţarea cu 13 milioane de lei a programului naţional de depistare precoce a cancerului de col uterin, alocarea a aproximativ 90 de milioane de lei pentru continuarea proiectelor finanţate de Banca Mondială, BEI şi BERD, compensarea medicamentelor pentru pensionari şi sprijinirea investiţiilor private în construcţia şi dotarea de spitale noi, prin garantarea creditelor de către stat şi subvenţionarea parţială a dobânzilor. În ceea ce priveşte educaţia, dr. Brădăţan a menţionat majorarea burselor pentru olimpici, ca modalitate de recompensare a excelenţei în studiu, continuarea programului de sprijin în achiziţia de computere pentru copiii din familii nevoiaşe, şi alocarea a 76 de milioane de lei pentru achiziţionarea de microbuze şcolare destinate transportului elevilor. Liderul PSD Suceava a mai amintit şi suma de 200 de milioane de euro alocată de Guvern investiţiilor în infrastructura şcolară. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dr. Brădăţan laudă politica PSD în sănătate şi educaţie.
 Vizualizări articol: 1554 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Dr. Brădăţan laudă politica PSD în sănătate şi educaţie1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 9 oct 2014, 13:55:19
Nechifor a luat doar banderola si foarfec pentru spital ! In 2 ani PSD nu a realizat NIMIC ! Somn usor ! Se mai trezesc si ei din 4 in 4 ani sa promita cate ceva si ramane la rangul de promisiune !
2.   Idiotenii trimis de
( 9 oct 2014, 19:44:53
Doctorul Bradatan ar trebui sa vada de bolnavi, nu sa manance prune prin presa. Crede ca va primi si el vreun osicior din ciorba politicienilor? Nici fata nu-l recomanda, cu atat mai mult atitudinea de medic, implicat mai mult in politica decat in sanatate. RUSINICA!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei