Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 285 (5492)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacție

Donțu susține că amendamentele depuse de Flutur la Legea bugetului sunt „amendamente la propriile nerealizări”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Amendamentele „copy paste” depuse de senatorul PDL de Suceava, Gheorghe Flutur, la Legea bugetului de stat pe anul 2014, privind alocarea de bani pentru o serie de investiții, reprezintă de fapt amendamente la propriile nerealizări. Cel puțin așa susține senatorul PSD de Fălticeni, Ovidiu Donțu. Donțu a afirmat că toate proiectele reclamate de Flutur sunt întârziate sau îngropate de guvernarea pedelistă.

„E greu să îndrepţi într-un an de zile urmele jafului fără de margini a guvernării portocalii, mai ales că la trei pătrimi din amendamente Gheorghe Flutur a renunţat în plen, pentru că nu le-a susţinut. De unde rezultă că nici domnia sa nu a crezut în ele. Studiourile cinematografice Flutur-Hollywood au prezentat toate fantasmagoriile care le-au trecut prin cap ca proiecte realizabile într-un an 2014, nerealizate de regimul Băsescu în opt ani, iar Elena Udrea a trecut cu gențile pline de bani guvernamentali şi europeni, a lăsat câte un ciubuc pădurarului scenarist Flutur, după care s-a întors cu ei la Bucureşti”, a spus Donțu.

 

PDL, acuzat de ipocrizie fără margini și lipsă de scrupule

El a arătat că prin depunerea celor 286 de amendamente la Legea bugetului de stat pe 2014, PDL a dat dovadă de o ipocrizie fără margini. „Trebuie să recunosc, aș putea fi invidios pe această cifră și acest spor extraordinar de care au dat dovadă colegii de la PDL- dacă și numai dacă!- ea nu ar exprima o ipocrizie fără margini și o lipsă de scrupule, subliniate ambele de incapacitatea vădită de soluționare a unor probleme cu care, noi, acum, este mai mult decât evident că ne confruntăm. Așa cum am mai spus în unele rânduri, este extrem de confortabil să arăți cu degetul, să declari că te arunci în luptă ca un erou, să te declari dezgustat și superior într-o situație pe care tu însuți ai provocat-o cândva și pe care acum o amendezi de sute de ori, în numele celui în care îți transferi erorile și neputința, transformându-te în protagonistul unui film de mâna a doua în care hoțul se autodenunță. Mă întreb cine i-a împiedicat până acum mai bine de un an pe colegii de la PDL, când nu se simțeau <cu pumnul în gură>și nici la <pixul>vreunuia dintre noi, cei de la PSD, să își asume și nu numai, să facă ceea ce trebuie pentru țara asta și mai puțin pentru buzunarele și intereseleproprii”, a spus senatorul social-democrat.

Donțu consideră că Flutur face ”demagogie ieftină” și că arată cu degetul spre „cuiele din propria talpă”. „Flutur se stropşeşte în oglindă când amendează cu sete în Parlamentul României proiectele restante. Arată cu degetul spre cuiele din propria talpă. Bugetele de după guvernarea mafiotă a partidului lui Flutur trebuie mai întâi să redea drepturile băneşti şi demnitatea românilor. Şi chiar în timp ce Flutur face demagogie ieftină în presă, Băsescu îi îndepărtează pe investitorii străini, decredibilizând ţara în relaţia cu FMI , făcând tot felul de declaraţii menite să ne arunce moneda naţională în haos cu efect dezastruos asupra românilor care au credite în valută”, a declarat senatorul social-democrat.

 

Donțu opinează că Flutur este cuprins de disperarea scindării PDL

Ovidiu Donțu crede că Gheorghe Flutur este cuprins de disperarea scindării PDL, anul viitor fiind iminentă plecarea a jumătate dintre parlamentari la Mişcarea Populară. El apreciază că prin alocările financiare votate în Parlament la Legea bugetului de stat, șoseaua de centură a Sucevei, una dintre investițiile pentru care parlamentarii PDL de Suceava au depus un amendament, va fi gata anul viitor. Donțu se întreabă retoric la ce mai era necesar amendamentul lui Flutur la şoseaua de centură dacă prin bugetul pe 2014 erau alocați toţi banii pentru finalizarea investiției, la Anexa 3/13/29 la Secretariatul General al Guvernului.

„Acest lucru, coroborat cu finalizarea depozitelor ecologice de gunoi la Moara şi Pojorâta, însemnând costuri mai reduse pentru autorităţile locale la cheltuielile cu gunoiul, finalizarea modernizării aeroportului <Ştefan cel Mare>la termen, ca poartă de intrare în judeţul Suceava, cu începerea lucrărilor la DN 29 Suceava – Botoşani, care are alocată 60% din sumă încă de la începutul anului 2014, urmând ca restul de 40% să fie alocaţi la rectificare, îi dă frisoane lui Gheorghe Flutur, făcându-l să se mute în Bucureşti, întrucât ca secretar general al PDL va candida din partea PDL Bucureşti la următoarele alegeri şi are de reorganizat filialele PDL din toată ţara, abandonând activitatea de legiferare în Parlamentul României, având o prezenţă la vot în Senatul României pe luna noiembrie de 0%”, a adăugat Ovidiu Donțu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donțu susține că amendamentele depuse de Flutur la Legea bugetului sunt „amendamente la propriile nerealizări”.
 Vizualizări articol: 1136 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Donțu susține că amendamentele depuse de Flutur la Legea bugetului sunt „amendamente la propriile nerealizări”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 6 dec 2013, 15:34:00
o limbă diferită reprezintă o viziune diferită
PDL-ul, prins în detalii ,ocoleşte marile evenimente
d'asta limba de oranje trebuie bărbierită
pentru că, io-te, se produc accidente !!!laughing
2.   ... trimis de
(12 dec 2013, 14:23:18
Oricum... un hot tot hot ramane! deci din amendamentele propuse de "butterfly"... ceva ceva tot trebuia sa ii iasa si de acolo...
Amendamentele pe care nici el nu le-a sustinut.. se intelege de ce... ii este frica de "racoare".. daca nu ar fi fost altii in fruntea tarii si a judetului... acele amendamente erau sustinute si treceau!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei