Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 285 (5492)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poziţie

Deputatul Băişanu spune că-i nemulţumit de bugetul pe 2014, dar totuşi l-a votat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu, s-a declarat nemulţumit de bugetul pe anul 2014 adoptat miercuri de Parlament, deşi a votat în favoarea lui. Băişanu a arătat că bugetul nu este unul extraordinar, însă consideră că este unul corect, întrucât reflectă situaţia economică a României. „Personal nu sunt mulţumit, aşa cum nu am fost mulţumit de nici un buget de până acum, dar, una peste alta, faptul că îl avem la timp contează enorm şi sunt convins că vom avea posibilitatea ca înnoua sesiune de atragere de fonduri europene în ţară să intre foarte mulţi bani”, a spus Băişanu.

El a ţinut să precizeze că nici unul dintre amendamentele depuse de liberali nu au fost aprobate. Băişanu a criticat poziţia preşedintelui Traian Băsescu, care a anunţat că nu promulgă Legea bugetului dacă Guvernul nu renunţă la creşterea accizei la combustibil cu 7 eurocenţi. „Am observat că Traian Băsescu, după patru ani în care a tăiat pensii, salarii, a crescut TVA, acum încearcă să stopeze mersul firesc al acestui buget. Traian Băsescu trebuie să-şi aducă aminte foarte bine că nu este economist de profesie, ci marinar, iar pe apă cifrele se văd altfel şi trebuie să înţeleagă că pe vremea guvernării PDL creşterile de taxe şi impozite au fost mult mai mari, iar tăierile bugetare au fost majore. Noul buget nu va permite tăierea salariilor, ci, din contră, creşterea salariilor, şi mă refer la majorarea cu10% a salariilor pentru profesorii debutanţi, burse de 6,5 milioane de lei vechi pentru medicii rezidenţi şi creşterea pensiilor cu 3,7%”, a spus Băişanu. Bugetul general consolidat pe 2014 este fundamentat pe venituri în valoare de 216,8 miliarde de lei şi cheltuieli de 231,3 miliarde de lei. Deficitul bugetar este estimat la 2,2% din Produsul Intern Brut, mai exact la 14,4 miliarde de lei. Bugetul pentru 2014 este fundamentat pe o creştere economică de 2,2% din PIB şi o inflaţie medie anuală de 2,4%. Judeţul Suceava are alocată suma de 601,225 de milioane de lei, care este mai mare cu 6,51% decât cea alocată în 2013.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Băişanu spune că-i nemulţumit de bugetul pe 2014, dar totuşi l-a votat.
 Vizualizări articol: 1192 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Băişanu spune că-i nemulţumit de bugetul pe 2014, dar totuşi l-a votat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei