Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 nov 2012 - Anul XVII, nr. 268 (5173)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Sanda-Maria Ardeleanu le oferă sucevenilor spectacolul „Poveste din Bucovina”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PDL de Suceava Sanda-Maria Ardeleanu, care candidează din partea ARD pentru un nou mandat, îi invită pe suceveni să fie prezenţi la spectacolul „Poveste din Bucovina”, care va avea loc vineri, 16 noiembrie 2012, începând cu ora 18:00, la sala Dom Polski. "Poveste din Bucovina" este un spectacol de muzică ritualică în intrepretarea de excepţie a Doinei Fodor Lavric (voce şi cobză) şi a actorilor Companiei de teatru "Doi dintre noi", Ana Pepine şi Paul Cimpoieru. Ardeleanu a spus că spectacolul este o poveste „în care fiecare dintre noi se poate regăsi și recunoaște pe el însuși ca parte a acestui loc numit Bucovina, într-un cadru de muzică românească arhaică îmbinată perfect cu teatrul non-verbal, într-un limbaj teatral modern, accesibil, copleșitor”.

Spectacolul este gratuit, iar intrarea se va face în baza invitaţiilor care se găsesc la biroul parlamentar al deputatului  Sanda-Maria Ardeleanu, birou situat în Palatul Administrativ.

Trebuie spus că în anul 2009, Sanda-Maria Ardeleanu a fost cea ce a avut iniţiativa de a revitaliza mişcarea teatrală din Suceava, prin înfiinţarea „Companiei Teatrale Bucovina", care a pus în scenă peste zece spectacole de teatru. Printre piesele de teatru jucate pe scenele din judeţul Suceava se numără "Plicul", "Poveste de dragoste ", “Fermoare, Nasturi și Capse" . Compania Teatrală Bucovina a tipărit şi trei volume de teatru, “File de teatru sucevean”, “Teatru- Amprente pe flăcări” – volumul I - George L. Ostafi, şi “Teatru- Amprente pe flăcări” – volumul II - George L. Ostafi.

În urma demersurilor Sandei-Maria Ardeleanu, la Suceava au ajuns nume mari ale teatrului românesc, precum Adrian Păduraru, Mircea Anca, Iuliana Moise, Florina Cercel, Florin Şerbănescu.

Nu în ultimul rând, susţinerea activităţii culturale şi teatrale de către deputatul Sanda-Maria Ardelanu în municipiul Suceava s-a realizat şi prin obţinerea de fonduri pentru construcţia Centrului Cultural „Bucovina", prin amendamente depuse la Legea bugetului. Sanda-Maria Ardeleanu a mai arătat că noul Centru Cultural „Bucovina” va găzdui şi o sală de teatru profesionist în municipiul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sanda-Maria Ardeleanu le oferă sucevenilor spectacolul „Poveste din Bucovina”.
 Vizualizări articol: 833 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 4 voturi
Sanda-Maria Ardeleanu le oferă sucevenilor spectacolul „Poveste din Bucovina”2.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei