Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 iun 2011 - Anul XVI, nr. 147 (4745)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinii

Donţu: Traian Băsescu nu are voie să negocieze cu foarfeca teritoriul României

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele executiv al Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD Ovidiu Donţu, consideră că ideea şefului statului privind reorganizarea administrativ-teritorială a ţării este fantezistă, arătând că Traian Băsescu nu are voie să negocieze cu foarfeca teritoriul României.

Donţu susţine că, în astfel de situaţii, referendumurile sunt obligatorii şi că orice altă soluţie este „ilegitimă şi imorală”. El s-a referit la ultima propunere a lui Băsescu cu opt judeţe mari plus două mici, Harghita şi Covasna, ca o concesie făcută UDMR-ului, arătând că dacă maghiarii nu acceptă această variantă în cele două judeţe nu vor mai fi instituţii deconcentrate.

„Să nu ne ascundem după degete. Băsescu profită de greşelile făcute de UDMR, care a exagerat pe tema Ţinutului Secuiesc, răspunzându-le astăzi cu şantaj direct. Dacă UDMR nu acceptă împărţirea, atunci li se va tăia accesul la resurse. Cum? Prin reorganizarea deconcentratelor. Ce înseamnă asta? În Harghita şi Covasna nu vor mai fi instituţii deconcentrate dacă UDMR nu acceptă propunerea lui Traian Băsescu. La aceasta se adaugă statutul minorităţilor într-o formă care azi nu poate fi acceptată. Dintr-un interes politic care ţine de viitoarele alegeri, Băsescu intenţionează să-şi bată joc de românii din Ardeal chiar călcând în picioare propriile argumente pentru susţinerea regionalizării, respectiv că este nevoie de judeţe mai mari pentru atragerea fondurilor europene”, a declarat Donţu.

Preşedintele executiv al PSD Suceava a ţinut să precizeze că argumentul şefului statului în favoarea regionalizării, cum că va accelera atragerea fondurilor europene, nu stă în picioare. El a subliniat că modul de acordare a finanţărilor europene nu poate fi schimbat până la 1 ianuarie 2014.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donţu: Traian Băsescu nu are voie să negocieze cu foarfeca teritoriul României.
 Vizualizări articol: 551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Donţu: Traian Băsescu nu are voie să negocieze cu foarfeca teritoriul României0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Doar o parere...eu nu sunt fan nici a unui partid. trimis de
(24 iun 2011, 12:43:42
Domnul Basescu s-a lăudat că nu are complexul pe care il au unii politicieni si aume că pleacă ungurii din România cu judeţul Harghita sau Covasna în spate şi-l duc direct la Budapesta, si că ar fi de acord cu "pretentiile "lor ! Vă arde de glume -domnule presedinte ?? Dar de fosta Iugoslavie aţi uitat? N-a plecat nimeni cu teritorii in spate dar au fost pe seama lor conflicte care au zguduit lumea si au însângaret naţiuni in tot teritoriul .Cam aşa s-a intamplat si in fosta Iugoslavie : lumea era pasnică, calma ,si dintr-o dată ...conflicte interetnice . '"Să nu uiti Darie! "-( domnule presedinte ). Aproximativ 100 000 de mii de morti :40.000 de persoane au fost date dispărute după războaiele din Bosnia (1992-95), Croaţia (1991-95) si Kosovo (1998-99), dintre care aproape 30.000 numai in Bosnia : peste 50 000 de refugiati .. distrugeri .etc .Vi s-a mers vestea , domnule Basescu că sunte-ţi " preşedinte jucător "-dar nu cu soarta ţării, domnule!
2.   * trimis de
(24 iun 2011, 13:33:38
Din frică , laşitate sau pur şi simplu nepăsare
Nimeni nu i se opune ( real ) lui T. Băsescu
Probabil din cauza asta pare .. că e tare
Probabil findcă băse-i f.tare .. cu ciocu’

Sărăcia e licită sau ilicită ? e dobândită legal ?
Băse face pulbere şi ultimul reziduu de stabilitate
Înveşmântat în sacrosancta-i imunitate din Deal
Se hilizeşte ca o reptilă politofagă până nu mai poate

Strivindu-ne cu dispreţul lui , bălind pe noi
Mă simt ca-n Vechiul Testament când faraonul
Îşi jupuia poporul aruncându-i în noroi
Să ştie cetăţeanul cine e jupânul ! ! !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei