Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 oct 2009 - Anul XIV, nr. 245 (4231)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nemulţumire

Deputatul Bejinariu îl acuză pe Băsescu de prelungirea crizei guvernamentale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

PSD Suceava îl acuză pe preşedintele României, Traian Băsescu, de faptul că prelungeşte criza politică şi guvernamentală prin ignorarea nominalizării făcute de partidele parlamentare, cu excepţia PD-L, pentru funcţia de premier.
Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, într-o conferinţă de presă, că „preşedintele jucător” ţine ţara în haos şi că forţează Constituţia, la fel ca şi în alte împrejurări, în cei cinci ani de mandat, uneori chiar cu sprijinul Curţii Constituţionale.
„De fiecare dată a forţat Constituţia şi s-a strecurat printre prevederile acesteia şi cu ajutorul celor care sunt la Curtea Constituţională. Trebuie să spunem lucrul acesta deschis, domnii judecători de la Curtea Constituţională de foarte multe ori, la rândul lor, au driblat prevederile constituţionale şi au dat răspunsuri în coadă de peşte. Preşedintele a avut ocazia în acest moment să pună punct crizei şi a refuzat acest lucru. Acum adânceşte criza politică şi criza economică din România”, a declarat deputatul.
Acesta a arătat că premierul desemnat de preşedinte, Lucian Croitoru, nu are susţinere politică, şi prin urmare lucrurile vor continua în aceeaşi notă. Potrivit parlamentarului sucevean, scopul acestor tergiversări ar fi prelungirea mandatului actualului Guvern demis de Parlament, „care în 9 luni de mandat nu a făcut decât să execute ordinele de la Cotroceni şi a venit în faţa naţiunii cu teme false, gen legea educaţiei, legea pensiilor, legea salarizării, pe care a vrut să le adopte prin asumarea răspunderii Guvernului”.

 

Pentru PSD, PD-L a trecut în opoziţie

În opinia lui Bejinariu, tabloul pictat de preşedintele Traian Băsescu- „nouă luni cu mâna lui Emil Boc şi de două săptămâni cu mâna lui” arată criză, şomaj, mişcări sociale, într-un cuvânt haos.
„În Parlament s-a format o nouă majoritate, preşedintele este obligat să ţină cont de opţiunea acesteia, ceea ce nu a făcut şi nici nu face. Parlamentul se va întruni săptămâna viitoare în şedinţă comună şi va sesiza Curtea Constituţională cu privire la conflictul între instituţii- Parlament-Preşedinţie”, a afirmat Bejinariu, care a mai precizat că, din punctul de vedere al social-democraţilor, la această oră PD-L este în opoziţie, deoarece a rămas minoritar în Parlament.
„Preşedintele Traian Băsescu doreşte să menţină PD-L la butoane pentru a avea acces la resurse şi a încerca să fraudeze alegerile şi încearcă prin discuţii şi racolări să producă aceeaşi fractură din 2004, vrea ca cineva să rupă această majoritate solidă, de 65 la sută. Nu se va întâmpla”, a mai spus deputatul Eugen Bejinariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Bejinariu îl acuză pe Băsescu de prelungirea crizei guvernamentale.
 Vizualizări articol: 481 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Deputatul Bejinariu îl acuză pe Băsescu de prelungirea crizei guvernamentale3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mincinosilor trimis de
(19 oct 2009, 11:48:49
Chiar nu va este rusine deloc? Numai sa mintiti stiti. Numai la pacalit tara va merge mintea. VOI ne-ati bagat in criza politica si acum tot voi nu vreti sa iesiti din ea. Va plangeti ca presedintele vrea sa il tina pe Boc la guvernare; bine fratilor sustineti-l pe Croitorul si gata, parca vroiati un independent, sau asta nu va convine pentru ca pe el nu-l controlati. Se vede clar ca nu va pasa absolut deloc de cetatenii acestei tari.
2.   Normal trimis de
(19 oct 2009, 15:45:48
asta stie presedintele basescu sa faca. doar n-o fi prost sa puna pe cineva pe care nu poate controla, mai ales acum cu venirea alegerilor. nu-si poate permite sa piarda, asa ca trage de manete cat mai poate. asa a facut timp de 5 ani. este un dictator si chiar daca n-ar fi, isi doreste. suntem pe un val care din clipa in clipa ne va inneca. trebuie sa ne trezim si sa il dam jos pe acest om.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei