Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 sep 2008 - Anul XIII, nr. 226 (3907)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reacţie

Şeful IŞJ, acuzat că a oprit ilegal studiile la şcoala din Costâna

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liberalii suceveni l-au acuzat pe şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Petru Carcalete, că decizia de a desfiinţa studiile gimnaziale la şcoala din localitatea Costâna este ilegală.

Reacţia liberalilor vine după ce IŞJ Suceava a decis mutarea celor 46 de elevi de la Costâna la şcoala din Todireşti, pe motiv că o unitate de învăţământ nu poate funcţiona fără minimum 50 de elevi.

Taki Huiazi, membru în Biroul Municipal Suceava al PNL, a arătat că motivele invocate pentru o astfel de decizie nu se găsesc în Legea învăţământului nr. 84/1995, cu modificările ulterioare.

„În primul rând trebuie spus că la şcoala respectivă învăţau 49 de elevi şi nu 46, aşa cum au spus cei de la IŞJ Suceava. Practic, prin decizia luată, şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete, ajutat de nepăsarea directorului coordonator al şcolii şi a primarului PD-L din Todireşti, pune piedică dorinţei de a învăţa a 49 de elevi din clasele gimnaziale ale şcolii din Costâna”, a declarat Huiazi.

 

„Petru Carcalete a trecut peste capul directorului şcolii din Todireşti”

El a reclamat şi faptul că Petru Carcalete a luat decizia de a desfiinţa studiile gimnaziale la şcoala din Costâna în data de 1 septembrie a.c., însă aceasta a fost pusă în aplicare abia în data de 18 septembrie a.c., după începerea cursurilor.

„În acest fel i-a pus pe cei din Costâna în faţa faptului împlinit. În plus, Petru Carcalete a trecut peste capul directorului coordonator al şcolii din Todireşti, în a cărei competenţă intră şi organizarea şcolilor subordonate din comună. Mai mult, de remarcat este şi faptul că nici primarul PD-L din Todireşti nu a îndrăznit să se împotrivească acţiunii abuzive a şefului său de partid, Petru Carcalete”, a subliniat liberalul sucevean.

Taki Huiazi a adăugat că menţinerea funcţionării şcolii din Costâna a fost una dintre promisiunile electorale ale actualului preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, „dar care se pare că nu era cunoscută şi de domnul Carcalete”.

Şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete, nu a putut fi contactat telefonic pentru a-şi exprima punctul de vedere faţă de acuzele aduse de liberalii suceveni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful IŞJ, acuzat că a oprit ilegal studiile la şcoala din Costâna.
 Vizualizări articol: 1141 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Şeful IŞJ, acuzat că a oprit ilegal studiile la şcoala din Costâna3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si la altii... trimis de
(25 sep 2008, 14:46:17
Si la unele colegii din Suceava, unde sunt directori acoliti ai domnului Carcalete, clasele s-au decimat, pe motiv ca vor ramane fara ore profesorii care nu sunt de acord cu stilul de conducere practicat in acele licee. Din pacate, invatamantul sucevean nu se face in favoarea elevilor. Scolile sunt niste "vaci" foarte bune de muls, de parca ar fi proprietatea unor directori care fac ce vor "muschii" lor. Profesorii nu pot fi decat niste marionete care fac ce li se impune (ca nu au alta solutie) si in capul carora se sparg oalele, atunci cand izbucneste cate un scandal (vezi examene de bacalaureat, titularizari). Corectitudinea unor astfel de examene este data de "sus" (ISJ, minister). Nu pot spune mai multe ca am inca copii in scoala si rude in invatamant, iar sistemul securist este in floare.
2.   Invatamint de doi lei trimis de
(25 sep 2008, 19:40:01
bacul din ultima sesiune sustinut la sv o porcarie , sa strins banii si sa copiat perupte ,cu bani strinsi carcalete a dat la partid bani ptr. noul sediu dinburdujeni concluziea e ca pdl isti sunt mai hoti decit psd isti
3.   Vai de noi trimis de
(26 sep 2008, 17:33:55
halal inspector general avem.poate scapam de el mai repede, ca s-a dus invatamantul sucevean de rapa. si-a adunat toti mafiotii in jurul lui si au facut ce-au vrut cu cadrele didactice, cu elevii si parintii acestora. totul numai pe bani si nu putini.daca ajunge senator, ceea ce sper sa nu se intample, va nenoroci o tara.
4.   CIRDIHRENCIUCUL trimis de
(26 sep 2008, 21:51:06
MAFIA DIN INSPECTORATUL SCOLAR ESTE DONDUSA DE CIORDIHRENCIUC. A FACUT CELE MAI MARI EXCROCHERII. A LUAT MITE COLOSALE SI TERENURI IN SUCEVITA SI RADAUTI. TOATE SE VOR AFLA IN CAMPANIA ELECTORALA. SI CASETELE CU INREGISTRARILE CU POLITISTII

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei