Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 sep 2008 - Anul XIII, nr. 226 (3907)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Învăţământ

Profesorii ameninţă cu declanşarea protestelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderii sindicatelor din educaţie anunţă declanşarea mişcărilor de protest în rândul dascălilor. Dascălii doresc majorarea salariilor cu 50%, iar proiectul privind această creştere de salariu nu a fost încă supus dezbaterilor în Camera Deputaţilor.

Profesorii sunt hotărâţi să pornească mişcările de protest, care pot ajunge până la greva generală, în cazul în care nu vor obţine răspuns la cererile lor.

În urma unor sondaje realizate de sindicatele judeţene în rândul dascălilor, majoritatea cadrelor didactice au declarat că doresc declanşarea protestelor. Membrii Sindicatului „Sf. Andrei” din Gura Humorului, afiliaţi la FEN, s-au pronunţat pentru declanşarea protestelor şi a grevei.

Şi membrii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ au anunţat afilierea cu FEN pentru declanşarea mişcărilor de protest în învăţământ. 

Liderul profesorilor suceveni membri în Sindicatul Judeţean „Spiru Haret”, Constantin Cernica, a declarat că „se aşteaptă până săptămâna viitoare, când proiectul va fi supus votului în Camera Deputaţilor. În cazul în care rezultatul votului nu va fi favorabil, în mod cert, se vor pregăti mişcări de protest”.

Profesorii au dorit să facă grevă încă din prima zi a acestui an şcolar, însă ulterior au renunţat la această decizie.

Dacă săptămâna viitoare, Camera Deputaţilor va aproba majorarea salarială a cadrelor didactice cu 50%, salariul unui profesor va ajunge la 1800 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorii ameninţă cu declanşarea protestelor.
 Vizualizări articol: 849 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Profesorii ameninţă cu declanşarea protestelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Greva si iar greva trimis de
(25 sep 2008, 11:29:51
de cand ma stiu profesorii au facut greva.ma intreb de ce nu fac greva in timpul vacantelor?sau nu le convine sa isi stice concediile?
1.1  RE: Greva si iar greva trimis de
(25 sep 2008, 14:34:12
asta pt. ca de cand te stii profesorii au avut cele mai mici salarii cu care nu poti sa te descurci.eu ma intreb de ce nu facem greva cand se sustin examenele de bacalaureat.
1.2  RE: Greva si iar greva trimis de
(25 sep 2008, 14:37:54
MARE LUCRU NU STII. DE PREFERAT AR FI SA FII PROFESORI.
1.3  RE: Greva si iar greva trimis de
(25 sep 2008, 14:48:15
vacanta o las ,sa am timp sa ti o trag tie , daca tot esti asa interesata
1.4  RE: Greva si iar greva trimis de
(26 sep 2008, 06:33:55
sa inceapa greva
2.   Y trimis de
(25 sep 2008, 11:52:06
Nu ti-as dori sa fii dascal cu asemenea elevi
2.1  RE: Y trimis de
(25 sep 2008, 12:19:31
Tariceanu planuieste cresterea salariilor POLITISTILOR (IAR, A CATA OARA !!!!!) cu 20%, iar profesorilor le-a promis (de la Sf. Asteapta) 9%. S-a ajuns astfel ca salariile dascalilor sa fie CELE MAI MICI dintre TOATE salariile din Romania (un "saormist" are 1500 lei, o femeie de serviciu are 1200 lei, iar un profesor, cu studii nenumarate, are 800 lei !) Si te gasesti tu, Larisa, o inculta, dupa aparente sa critici. Tocmai pentru ca nu i-a lasat inima sa-ti lase repetent puradelu, de aia n-au castigat nimic niciodata !!!
2.2  RE: Y trimis de
(25 sep 2008, 14:40:47
MAI BINE ITI VEZI DE TREABA, CAND MERGI LA DR NU ITI PUI PROBLEMA CAT ARE EL IN BUZUNAR INTR-O ZI. DAI CAT NU FACE SI PENTRU CA TI-A RASPUNS A BUNA ZIUA. AI LEGALIZAT VREODATA VREO HARTIE? (CA DIPLOMA SIGUR NU AI) sTII CAT SE DA PENTRU O STAMPILA? aU SI SALARII FRUMUSELE.
3.   Greva trimis de
(25 sep 2008, 12:23:52
E adevarat ca, in ziua de azi, munca de profesor nu e prea usoara. Pe de alta parte sunt sectoare de activitate (tot "cu creierul") mai solicitante si mai prost platite ca in invatamant, cu program de 8 ore, nu de 3-4 ore pe zi, cu concedii de 20 de zile, nu cu vacante prelungite si cu sarbatori "linistite" si, in plus, fara perspectiva unor castiguri suplimentare.

A face greva la inceputul fiecarui an scolar a devenit o obisnuinta, cum tot o obisnuinta a devenit fortarea elevilor catre meditatii, f. bine platite, cu alte cuvinte mutarea procesului educational "gratuit" din salile de clasa, catre cel platit din nu stiu ce apartamente sau case particulare!!!
3.1  RE: Greva trimis de
(25 sep 2008, 14:00:49
N-am vazut nici un profesor sa aiba doar 3-4 ore pe zi.Pe de alta parte, o ora lucrata la clasa consuma mai mult psihicul uman decat o ora lucrata in ce domeniu vrei tu.Lucram cu suflete nu cu obiecte.
3.2  RE: Greva trimis de
(25 sep 2008, 14:46:02
PROGRAMULPROFESORULUI NU SE REZUMA DOAR LA ORELE DIN SCOALA. ESTE FOARTE MULTA MUNCA INAFARA PROGRAMULUI. FISE DE LUCRU, TESE, PROIECTE DIDACTICE, PLANIFICARI, TEZE, MATERIAL DIDACTIC PE BANII PROFESORULUI,SE LUCREAZA FARA MANUAL, MAI ADUCI DE ACASA SI CATE UN CAIET SAU UN PIX CA ODRASLA NU ARE SAU NU VREA SA AIBA. EXAMNE FARA NUMAR. SA TE GANDESTI CA ACASA NU REUSESTI UNEORI SA STAPANESTI DOI COPII AI TAI, DAR CATE 20-25 PE ORA???? DOAR NU ESTIPAZNIC, IN ACEA ORA TREBUIE SA SI REALIZEZI CEVA
3.3  RE: Greva trimis de
(25 sep 2008, 14:59:37
E ADEVARAT CA STATI 8 ORE IN BIROU SATATI SI VA BETI CAFELUTA I LINISTE. IN BIROU SE BAT LA USA SI PRIMITI IN AUDIENTA CAND AVETI CHE CA DE ALTFEL SUNTETI OCUPATI PROFESORUL INTRA LA ORA SI EVENTULA ARE DREPTIL SA FIE INTRERUPT DE COPIL CA EL ISI FACE PAUZA DUPA CATI BANI ARE IN BUZUNAR. NU AI VOIA SA-L DAI AFARA. E LEGE CA NU E VOIE CU TELEFOANE LA SCOALA, DAR NU BAGA NIMENI IN SEAMA LEGEA ASTA. NICI UN PARINTE. TELEFONUL TE POATE DERANJAIN ORICE MOMENT. ESTI OBLIGAT SA-TI FRECI NERVII DUPA CUM VREA COPILUL. NU AI VOIE SA IEI MASURI CA SE SUPARA MAMA, TATA, COPILU.TE MAI SI TEMI SA NU FACA VREO PROSTIE CA E DIN CAUZA PROFESORULUI. CUM S-A MAI AUZIT. S-A SPANZURAT CA A LUAT NOTA PROASTA SAU CA A PRIMIT OBSERVATIE.
4.   Mai munciti pe langa slujba voastra trimis de
(25 sep 2008, 12:30:28
ca de luat bani pe cateva ore stiti sa luati.....mai gasiti o slujaba nu stati ca cersetorii ca pt cat munciti e de ajuns salariul in invatamant
4.1  RE: Mai munciti pe langa slujba voastra trimis de
(25 sep 2008, 15:47:11
Bula, iti meriti numele, cu varf si indesat. Se pare ca ai cu doua clase mai mult ca trenul si te dai rotund ca ai invatat sa folosesti internetul. Munca de profesor, pe langa ca e o meserie nobila, mai necesita si nervi de fier si ceva in cap. Pentru capsuni si furat telefoane in italia (probabil ocupatia ta) e drept ca nu-i nevoie de prea multa minte, si nici prea mult efort, asa ca-ti permiti sa mai gasesti o slujba - ocazional renunti la furat telefoane si te dai pe "shmenuri" cu diverse obiecte furate de altii. Nu stiu de ce-mi bat gura, ca nu cred ca o sa intelegi macar 25% din comentariul asta. Si apropos, nu sunt profesor.
4.2  RE: Mai munciti pe langa slujba voastra trimis de
(25 sep 2008, 16:10:30
BULA DE UNDE STI TU CA E DESTUL? DE UNDE STI TU CAT MUNCESTE UN PROFESOR? INCEARCA SA FII PROFESOR DACA E ASA DE CONVENABILA PROFESA. CREZI CA AI PUTEA? TREBUIE SA AI SCOALA.SI TREBUIE SA INVTI TOATA VIATA. MAI TREBUIE SA STI SA TE PORTI CU TOATE CATEGORIILE DE OAMENI DE LA MIC LA MARE. UNUL CA TINE DACA AI PE ORA, DUPA 6 ORE PE ZI NU MAI VREI SA FII PROFEOR.
4.3  RE: Mai munciti pe langa slujba voastra trimis de
(25 sep 2008, 16:13:07
BULA CATE SERVICII AI? LE FACI BINE PE TOATE? SECULARUL ARE DREPTATE.
4.4  RE: Mai munciti pe langa slujba voastra trimis de
(25 sep 2008, 17:38:51
stii cu doi de i ba agramatilor...bula prost cum e ,dar e mai putin agramat ca voi...si inainte de si nu se pune virgula....ba voi sunteti profi sau oieri,scuze un oier stie sa scrie fata de voi..de aia sunt elev prost ca m au educat alti profi mai agramati ca mine...ce tare sunt ...Riciu e tare fata de voi
4.5  RE: Mai munciti pe langa slujba voastra trimis de
(26 sep 2008, 06:37:29
vai steaua lor ,sa iasa in strada sa ceara sa mai participe la un examen ca ala din august a fost dezastru
5.   Astia atat stiu sa faca greve trimis de
(25 sep 2008, 12:58:12
cand am fost in liceu era una care ne lasa corigenti sa i dam spaga chiar de stiam ...m am saturat de acesti ipocriti de pseudoprofesori care au vacante la greu si iau bani foarte multi pt cata munca depun,mergeti in sectorul privat sa vedeti ce mult se munceste si apoi nu o sa mai vreti salarii mari pe munca putina si luni de vacanta nesfarsite
5.1  RE: Astia atat stiu sa faca greve trimis de
(25 sep 2008, 14:48:52
U CRED CA TU TREBUIA SA RAMAI FARA MILA PROFESORULUI CU 8 CLASE. SA DAI SPAGA DACA NU TI-A PLACUT CARTEA. CAND MERGI LA DR NU DAI? NU AM AFLAT P NIMENI SA TE PICE CA STIAI MATERIA. ESTI SLAB CU DUHUL BULA, NICI NU ESTI IN STARE SA-TI DAI SEAMA CAT ESTI DE INCAPABIL

IMI PARE RAU PENTRU TINE
5.2  RE: Astia atat stiu sa faca greve trimis de
(25 sep 2008, 16:07:01
PRIVATIZEAZA-TE, FA O SCOALA SI ANGAJEAZA PROFESORI CA EI SUNT OBISNUITI CU BANI PUTINI. PROFESORII NU AU ATATA VACANTA CA ITI IMAGINEZI TU. IN PERIOADA VACANTELOR AU EXAMENE, PERFECTIONARI, GRADE, NU CA LA BIROU ODATA INTRAT ACOLO STAI SI-TI EI CAFELUTA. DAR DE CE NU TE-AI FACUT POFESOR ?
5.3  RE: Astia atat stiu sa faca greve trimis de
(25 sep 2008, 16:18:10
HORIA CAND AI TECUT PE LANGA UN LICEU? AI VAZUT PROFESORI PE GEAM? ERAU IN VACANTA? DA CE TE-AI SATURAT? AI VREO TANGENTA? CAND SPUI,, ERA UNA'' LA CINE TE EFERI RESPECTUOS? PROBABIL CA NU NUMI UNA AR FI TREBUIT SA TE LASE FARA MILA SA CONTINUI STUDIILE DE LUNGA DURATA ( am vrt sa spun sa repeti clasele macar sa inveti sa te exprimi ca sigur nu ai inteles mesajul) Halal e educatia ce o ai de acasa. Parintii tai nu au realizat nimic in viata daca nu au stiut sa-si educe odrasla. LA MUNCA!!! (CA DE CARTE NU AI PARTE)
5.4  RE: Astia atat stiu sa faca greve trimis de
(25 sep 2008, 17:33:52
tecut si esti profa?vai de capul meu !uite cine da lectii,lolita ce nume de telenovela,
6.   Unitate trimis de
(25 sep 2008, 13:50:50
S-ar dori unitate de actiune intre sindicate ! Numai asa vom obtine rezultate.Numai ca in ultima vreme Spiru Haret Suceava a cam tradat dascalii din Suceava.Am auzit ca multi se inscriu la FEN. Cine stie cum pot fi contactati cei de la ,,Sf.Andrei" ? Am inteles ca mai multe scoli din mun. Suceava sunt nemultumite de Cernica si ai lui !
7.   Felicitari trimis de
(25 sep 2008, 13:54:49
Iar a luat-o FEN-ul inainte la Suceava! Felicitari! fsli ARE O ACTIVITATE CAM MOSNEGEASCA! A ajuns sa se ralieze propunerilor FEN.
8.   Rusine trimis de
(25 sep 2008, 14:23:50
daca profesorii vor mai face greva voi arunca cu rosii sau cu altceva in ei sa le fie rusine doar salarii ??????????????????????? atit, la programa de invatamint nu i-a nimeni nici o masuri adica la elevi mult prost si fara rost multe materii multe ore unde se invata totul pe de rost si chiar cu multe pretentii ghiozdane grele cu multe kilograme ma refer la o parte din scolari care chiar mai invata
8.1  RE: Rusine trimis de
(25 sep 2008, 14:38:36
de ce sa fac eu greva pt elevi care nu stiu decat sa injure profii si sa ii vb. de rau?nu aveti decat sa protestati voi si parintii vostri .
8.2  RE: Rusine trimis de
(25 sep 2008, 15:59:26
IACA FIS. SA FACI TU PROGRAMA ASA INCAT SA NU SE MODIFICE AN DE AN, SA FACI SI MANUALE, CA SA-I FIE USOR PROFESORULUI, CAT DESPR COPII NU SUNT DE PLANS CA NU ISI BAT EI CAPUL NICI SA CARE GHIOZDANUL MACAR. ELEVII AU MAI MULTI BANI IN BUZUNAR DECAT PROFESORI.
8.3  RE: Rusine trimis de
(25 sep 2008, 16:33:06
Bre, esti si TUPEIST, si INCULT, nu stii nici sa SCRII, nici sa te EXPRIMI. Dar, cum poti tu sa critici profesori, ca se vede ca n-ai prea trecut pe la scoala ?
9.   Realitate trimis de
(25 sep 2008, 14:27:37
Padure fara uscaturi nu exista....in orice sistem sunt si neaveniti! Cei care au avut probleme cu scoala arunca cu noroi in slujbasii ei .Nu cred, totusi ca si-au uitat invatatorul, educatoarea...Ar trebui sa-i puna pe ganduri faptul ca au sau vor avea copii si ca cestia vor trebui sa faca scoala. Or un sistem slab, cu oameni slab pregatiti, cu salarii modeste nu aduce nimic bun...Vinovati de spaga din inv. sunt cei care dau...in loc sa-si puna copii la invatat. Adica - parintii!! Unora le este mai usor sa-si ,,ajute" copii cu o spaga decat sa-i puna la treaba...Meditatii? Da se fac , se iau bani frumosi! Dar cate cadre didactice fac meditatii? Nu-i putem baga pe toti in aceeasi categorie...Adevarul este undeva la mijloc! Adevarul este ca sistemul e bolnav...
9.1  RE: Realitate trimis de
(25 sep 2008, 14:53:23
NUMAI PARINTII SUNT VINOVATI E DREPT. ISI OBISNIESC PRINTISORII CA S POATE REZOLVA CU BANI. FOARTE BINE, SA PLATEASCA. ADEVARUL ESTE CA DACA NU SE VOR MARI SALARIILE, DACA NU VR FI STIMULTI ,PROFESORII ISI VOR GASI LOCURI DE MUNCA PLATITE PE MASURA. NU VEDETI CA TINERETULNU VREA SA LUCREZE IN INVATAMANT? DE CE? TOCMAI DE AIA. INVATAMANT PE MASURA PLATII SI A DISCUTIILOR DE 2 LA UN LEU
10.   Functionar trimis de
(25 sep 2008, 15:14:43
au salarii acceptabile sa mai stea locului

functionarii publici care sunt la inceput si chiar cei cu vechime din primarile de la comune au salarii de mizerie salr net 700 -900 lei

rusineeeeeeeee
10.1  RE: Functionar trimis de
(25 sep 2008, 16:03:54
SI CE MARE LUCRU VA FARMATI VOI ACOLO IN PRIMARII? STATI VOI CUMINCIORI CA AVETI CALDUT LA PICIOARE, STICLA ESUB BIROU SI CESCUTAPE BIROU. LA CATA CARTE AVETI SI LA CE PRETENTII EMITETI VA AJUNGE. CUM OUPATI SCAUNELUL ASTEPTATI IESIREA LA PENSIE NU MAI UNETI MANA PE O CARTE. ATI FACUT SCOALA POFESIONALA LA BATRANETE SI SPUNETI C AVETI STUDII SUPERIOARE. HABAR NU AVETI PE CE LUE TRAITI DAR NU ELIBERATI O HATIUTA FARA O CIOCOLATA MACAR

IN CE PRIVESTE RETRIBUTIA CE CREZI CA UN PROFESOR ARE MAI MULT E 700-800? SI CAT ISI MCINA NERVII CU 20 PE ORA ( CARE NU SUNT MAI BREJI CA TINE FUNCTIONARULE)
10.2  RE: Functionar trimis de
(25 sep 2008, 21:27:54
crezi ca profesorii au salarii mai mari?cam tot pe acolo si sub nici o forma nu se compara orele tale de lucru in care stii sa tii oamenii la usa ca sa iti bei cafeaua cu orele de la clasa.
11.   Incultule trimis de
(25 sep 2008, 17:16:25
lasa ca te stiu eu....ai intrat cu pile si esti natarau de tot.si mai stiu ca in generala ai ramas de doua ori repetent ...asa ca taca-ti gura nemernicule si pune mana pe carte!!!!!!!!!!!
12.   Profii trimis de
(25 sep 2008, 17:54:05
Sa fac eu ceva in capu lor de profesori !!!!!!!! stau 3 luni vara in concediu , de sarbatorile de iarna iar , de paste la fel , vacanta de primavara e si ea binevenita !!! Mai luat-va un job daca nu va ajung banii !!!!!!! Nu mai frecati buha 4 ore pe la scoala si la salarii intindeti laba iar cand incepe anul scolar aenintati cu greva !!!!!! huuuuuuuuuuuuu
12.1  RE: Profii trimis de
(25 sep 2008, 18:20:09
Am urmarit comentariile tale de la alte articole si erau chiar pertinente. Dar da-mi voie sa te contrazic acum. Sunt cadru didactic si cunosc situatia din interior. In primul rand, am ales acesta meserie pentru ca stiu ca am aptitudinile necesare. Dupa 9 ani de invatamant, cu gradul II dat, am 850 ron. In unitatea de invatamant desfasor 5 ore de activitate pe zi, dupa care vin acasa si incep sa-mi fac schitele de proiect, imi pregatesc activitatea de a doua zi, ceea ce imi mananca vreo 2-3 ore pe zi. Mai am si o comisie metodica, pentru care nu-mi ajung 10 are de pregatire. Mai am si un 1-2 cursuri de perfectionare pe an ( asta inseamna cateva zile de cursuri, dupa care urmeaza intocmirea portofoliului de evaluare). Daca mai doresc, pentru propria mea perfectionare, sa-mi dau si un grad didactic, imi mananc cativa ani din viata. Asta este activitatea unui cadru didactic care se respecta.
12.2  RE: Profii trimis de
(25 sep 2008, 18:58:36
PS: Daca mi-as lua inca un servici, crezi ca mi-as face activitatea la catedra intr-un mod eficient?!? Am o responsabilitate fata de copiii pe care ii educ. Nu-mi bat joc de ei. Si ca mine sunt multi, de aceea nu cred ca e corect sa fim prost platiti doar pentru ca se gasesc in sistem uscaturi. In orice domeniu de activitate vei gasi persoane care nu-si asuma responsabilitatea. Daca salariile in invatamant ar fi mai mari, multi oameni de calitate s-ar indrepta spre acest domeniu. Pana atunci insa, ne multumim cu ce avem.

Si inca ceva: concediul din vara e de 2, nu de 3 luni. Si nu compara o ora de activitate in birou (unde nu iei 850 ron, ci mai mult) cu o ora de activitate cu 20-25-30 de suflete. Mai sunt si sedinte cu parintii care nu se fac la intamplare, ci se planifica si se proiecteaza, si mai sunt si niste cercuri pedagogice, desfasurate sambata, si niste schimburi de experienta cu alte unitati scolare.
13.   Mai tineti-va gura trimis de
(25 sep 2008, 18:00:56
ia mai taceti din gura cu prostiile si aburelile voastre...luati si munciti spurcatilor ca alte solutie nu aveti...va plangeti unul la altul..ca ba sta cu cafeluta pe birou ...ba la caldurica...ba la frig..de nu-ti convine da-ti demidia si pleaca ..cautati un loc in primarie de il invidiezi pe respectivul...cautati un loc in invatamant daca zici ca ai vacante la greu....cautati un loc "acolo" daca zici ca e caldutz...cautati un loc in cealalata parte daca zici ca acolo freci buha si iei mai multi bani...nu tia bagat nimeni pe gat vreun servici..tu l-ai ales pentru ca ai nevoie de bani lunar ca sa iti intretiii familia sau pe tine..as aca multumeste lui dumnezeu ca ai acel loc de munca sau nu..sanatate la toti..ar fi cazul sa nu va mai plangeti atata , ganditi-va la ceva comic vesel , sa va binedispuneti sa fiti mai optimisti , ori de nu uitati-va la telenovele si o sa uitati si de mancare si de copii si de tot..noroc la toti
14.   Profesorii vor un salariu decent! trimis de
(25 sep 2008, 18:06:42
De ce suteti agresivi?

Intrebare, cine-i inbolaveste pe profi?

Agresivitatea elevilor, parintii exasperanti si stresul reprezentat de factorul performanta sunt c�teva din cauzele care duc frecvent, conform unor studii, la imbolnaviri psihice ale cadrelor didactice,.

Nimic nu ii imbolnaveste mai tare pe profesori dec�t jignirile si agresiunile venite din partea elevilorl. Nu de putine ori, profesorii sunt fara aparare in fata elevilor, pentru ca nu au invatat cum sa raspunda la ostilitate. Agresivitatea este cel mai stresant factor de la locul de munca numit scoala, la care se adauga marimea claselor, cantitatea de munca si orele suplimentare. Conform cercetatorilor, exista o relatie clara de dependenta intre ostilitatea afisata de elevi si starea de sanatate a profesorilor. Este de asemenea demonstrat faptul ca parintii nemultumiti si agresivi au si ei o influenta in declansarea problemelor psihice la nivel de cadre didactice.
15.   ... trimis de
(25 sep 2008, 18:28:44
Explicatia este foarte simpla: cine are nevoie de invatamant in romania ?

Se stie ca odraslele edililor nostri se duc sa studieze in alte tari, asa ca nu vad de ce ar investi cineva in invatamantul nostru. As putea spune ca scopul lor este ca acest sector sa fie distrus, stiut fiind faptul ca este mai greu sa conduci pe cineva care este cat de cat scolit.

Culmea este ca acesti profesori se incapataneaza sa predea la clase, in conditii mizere si pe niste salarii de toata rusinea.

Nu mai vorbesc de inspectoratele scolare unde sunt pusi in functii cei mai incompetenti si cei mai corupti profesori, cu scopul de a distruge si bruma de invatamant care inca se mai face.

Concluzia...
16.   Gura mica ca si asa va bagati odraslele pe pile trimis de
(25 sep 2008, 18:35:17
la universitate e plin de copiii profesorilor care ocupa posturile pe pile ca tata si mama sunt si ei profesori acolo si baga si ratatii lor in sistem sa duca traditia de agramati si pilosi...bai ziaristilor pe cand scrieti de asta si publicati numele lor...daca aveti tupeu sau va e frica?salarii mai mari?sunt prea mari asta e problema...si mai scrieti cat costa un post bun si la scoli....ca asta e realitatea
16.1  RE: Gura mica ca si asa va bagati odraslele pe pile trimis de
(25 sep 2008, 21:27:05
AI PUS PUNCTUL PE I.CAT COSTA UN POST BUN???????????????????????????
17.   Sa se pregateasca intai trimis de
(26 sep 2008, 06:30:26
abia au luat examenul ,si inca cu note.....f.slabe si acum vor salarii mari.puneti mana pe carte domnilor profesori si invatati apoi cereti salarii
18.   Rusine trimis de
(26 sep 2008, 07:21:19
oare nu mai aveti rusine .mergeti in sectorul privat si vedeti cum se cistiga francul.. stati o vara in c. o. RUSINE
18.1  RE: Rusine trimis de
(26 sep 2008, 08:17:25
dar de ce nu vii tu in invatamant daca e asa de bine?
19.   Nu va mai plangeti trimis de
(26 sep 2008, 09:23:00
E bine in invatamant.Ptr ca acum nu va mai bateti capul.Copiii nu invata nimic.Sunt semianalfabeti.Voi le dati note si inca mari, ca sa va pastrati posturile si sa nu fiti nevoiti sa veniti din odihna la corigente.La examenele de bacalaureat luati o groaza de bani si ii treceti pe toti cu 9 si 10.Cu materialele didactice nu va prea stresati.Inspectiile care vin se termina cu mese festive.La salarii aveti o groaza de sporuri.Va mai luati ore in plus.Si mult timp liber.Responsabilitati nu aveti.NU VA MAI PLANGETI.In productie este greul, responsabilitatea si bataia de joc
20.   Mare bataie de joc intre profesori trimis de
(26 sep 2008, 10:13:30
MULTA RAUTATE SI MANCARIME!!!!
21.   Greva profesorilor trimis de
(26 sep 2008, 10:21:21
Accept dreptul la greva. Accept ca profesorii au o munca stresanta. Nu accept ca aceasta forma de protest sa incalce dreptul elevului la instruire. Se pierd ore, care apoi sunt recuperate de mantuiala, suplimentand orarul si asa supraincarcat. Nu accept generalizarile de tipul "noi prefesorii muncim din greu si meritam salarii mari, voi ceilalti chiuliti la cafele, multumiti-va cu putin". A nu se uita din ce surse vi se constituie fondul de salarii si in plus va asigur ca sunt multe, foarte multe locuri de munca cu conditii mult mai grele, care afecteaza serios sanatatea; va sugerez o vizita intr-o unitate de productie pentru a va face o parere avizata. Si in final o intrebare pentru profesori: Daca aveti salarii atat de mici, cum se face ca pensiile profesorilor sunt printre cele mai mari (minerii fiind pe primul loc) din sistemul de stat (si eu am o parere avizata) ? Va dau si un indiciu: sporuri.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei