Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 sep 2008 - Anul XIII, nr. 226 (3907)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aniversare

Universitatea Suceava a găzduit a IV-a ediţie a „Zilei Naţionale a Contabilului Român”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava a găzduit cea de-a IV-a ediţie a „Zilei Naţionale a Contabilului Român”, organizată de Corpul Experţilor Contabili şi al Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR).

La eveniment au participat 215 membri şi invitaţi ai CECCAR, în cadrul manifestărilor fiind prezentate teme profesionale, precum „Educaţia, calitatea şi etica, trei deziterate ale unui contabil” şi „Contabilul, axul central al societăţii comerciale”. De asemenea, au fost înmânate diplome de merit pentru performanţe profesionale şi s-a depus jurământul de către absolvenţii examenului de aptitudini pentru profesia de expert contabil şi contabil autorizat.

La acestea s-a adăugat mesajul conducerii centrale a CECCAR, care a evidenţiat importanţa profesiei contabile şi care a prezentat participanţilor principalele deziderate ale Declaraţiei adoptate la Congresul al 17-lea al profesiei contabile din România, care a avut loc la începutul acestei luni. Printre acestea se numără solicitarea adoptării unor norme legislative adecvate, care să interzică prestarea serviciilor contabile pe piaţa liberă de către persoane neautorizate; promovarea dreptului de exercitare a profesiei de expert contabil şi de contabil autorizat, pe baza abilitării legale şi prin crearea unor posibilităţi reale care să asigure o liberă şi normală dezvoltare în sfera specifică de activitate, în conformitate cu standardele internaţionale.

În declaraţia respectivă se mai susţine şi promovarea unei profesii puternice şi unitare, îmbunătăţirea mijloacelor de comunicare, orientarea învăţământului economic mediu şi universitar pe coordonate moderne, în vederea pregătirii  şi perfecţionării specialiştilor contabili, cu deosebire a experţilor contabili, a căror profesie trebuie să devină recunoscută social.

 

CECCAR Suceava are aproape 1.100 de membri

Preşedintele CECCAR Suceava, Luminiţa Andronic, a arătat că filiala pe care o conduce numără 1.059 de membri, dintre care 478 de experţi contabili, 304 contabili autorizaţi, 63 de societăţi de expertiză, 11 societăţi de contabilitate, 59 de stagiari şi 144 de experţi evaluatori.

„Profesia contabilă este privită ca cea care gestionează, calculează şi păstrează echilibrul între <cât trebuie să luăm> şi <de unde luăm>. Cu alte cuvinte, este o profesiune ce presupune mult tact şi echilibru. Iar într-o lume în care aproape totul se vinde şi se cumpără, în care resursele scad, iar nevoile cresc, nu putem trăi fără contabilitate”, a declarat Luminiţa Andronic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea Suceava a găzduit a IV-a ediţie a „Zilei Naţionale a Contabilului Român”.
 Vizualizări articol: 1260 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Universitatea Suceava a găzduit a IV-a ediţie a „Zilei Naţionale a Contabilului Român”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei