Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 sep 2008 - Anul XIII, nr. 215 (3896)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezvăluiri

Cadariu arată cum fosta administraţie PSD „a risipit banul public”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Daniel Cadariu, acuză fosta administraţie PSD că a risipit banul public prin modul în care a gestionat unele bunuri aflate în patrimoniul instituţiei.

Cadariu a dat ca exemplu clădirea Centrului Militar Judeţean din municipiul Suceava, în care funcţionează administraţia Garnizoanei, unde Consiliul Judeţean are la dispoziţie o suprafaţă de peste 1800 metri pătraţi, transferată în mod gratuit de la Ministerul Apărării Naţionale.

„În acest moment, acoperişul acestei clădiri este distrus, premisă ce duce la degradarea întregii clădiri,  în timp ce spaţiul aflat la dispoziţia Consiliului Judeţean zace neamenajat. Interioarele sunt „la roşu”. În schimb, an de an, s-au cheltuit bani cu încălzirea acestui spaţiu. Chiar dacă s-a discutat cândva despre amenajarea unui muzeu de istorie în clădirea CMJ, lucrurile au rămas la stadiul de deziderat”, a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

 

„Centrul Economic Bucovina produce pagube bugetului Consiliului Judeţean”

Un alt exemplu la fel de relevant, a precizat Cadariu, este unitatea militară de la Păltinoasa „părăsită şi cuprinsă de bălării” pentru care, deşi au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici în vederea amenajării în acel spaţiu a unui cămin de bătrâni, nu s-au demarat lucrări de reabilitare şi amenajare.

Ultimul exemplu oferit de Cadariu „ce ilustrează modul în care a înţeles fosta conducere a Consiliului Judeţean să administreze bunurile judeţului” îl constituie Centrul Economic Bucovina.

El a arătat că acest obiectiv, în care s-au investit aproape 5 milioane de euro, 3,1 milioane de la Uniunea Europeană prin programul Phare 2001, 1,2 milioane euro de la Guvernul României şi 0,65 milioane euro de la Consiliul Judeţean, în loc să-şi atingă menirea, aceea de a stimula dezvoltarea economică a judeţului, nu face decât să producă pagube bugetului Consiliului Judeţean.

„Şi asta întrucât cheltuielile cu salariile şi întreţinerea depăşesc cu mult sumele încasate din chirii, din cel puţin două motive: aproape jumătate din spaţii au rămas neocupate datorită lipsei de interes ce a fost manifestată pentru găsirea de agenţi economici care să le închirieze şi apoi datorită neglijenţei şi dezinteresului manifestat. Jumătate din cheltuielile cu energia electrică o reprezintă pierderile, întrucât cei care au administrat acest obiectiv nu s-au preocupat de instalarea unui echipament electric cu rol de prevenire a acestor pierderi”, a spus Cadariu.

El a adăugat că actualul Consiliu Judeţean va trebui să găsească soluţii atât pentru rentabilizarea activităţii Centrului Economic Bucovina, dar şi pentru conservarea, reabilitarea şi amenajarea corespunzătoare a celorlalte clădiri, aflate în patrimoniul judeţului şi lăsate de izbelişte de fosta conducere PSD a CJ Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cadariu arată cum fosta administraţie PSD „a risipit banul public”.
 Vizualizări articol: 930 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cadariu arată cum fosta administraţie PSD „a risipit banul public”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rusine trimis de
(12 sep 2008, 12:03:16
No sa faceti nimic PDL-lor, la ce directori si sefi de institutii ati pus o sa faceti ce a facut si PSD. La Pojorata de exemplu, la caminul de batrini se spune ca o sa schimati directorul de camin cu fostul primar Raia, care a fost cel mai slab primar al Pojoratei un incompetent si care nu a facut nimic pentru comuna. Domnule Flutur daca Raia va sponsorizat campania electorala datii banii inapoi si inconjurativa de oameni competenti daca vreti sa faceti treaba. Aveti grija la oamenii pe care ii sustineti.
2.   Fara patima trimis de
(12 sep 2008, 13:17:22
Este necesara o evaluare cu obiectivitate, fara patima, a modului cum au fost gestionate activele CJ in lunga perioada anterioara si sa fie facute publice masurile ce se vor lua, intrucat impresia generala este ca ceeace ce se arata acum de catre vicepresedintele actual al CJ este doar varful aisbergului!
3.   Astia mananca iar rahat din troaca trimis de
(12 sep 2008, 14:34:23
Dca prostia ar durea atuncea ai vedea PD-Latraii urland de durere. Nu se poate sa nu manance in fiecare zi cate un rahat mare si asta in public ca sa-i vada poporul. Ce ma intereseaza pe mine ce a facut vechea conducere de la CJ, daca sunt date certe ca s-au comis fapte de natura penala atunci urmati calea legala si actionati ca atare, este foarte simplu, sesizati organele in drept si nu aburiti lumea cu prostii de ale voastre. Nu intereseaza prostimea de rand. Pe mine ma intereseaza daca faceti voi ceva concret, sunteti in stare, cel putin, sa intretineti ce au facut inaintasii vostri? Sau veniti cu alte promisiuni in toamna si tot asa, bla, bla.... Chiar nu mai aveti pic de rusine, porci cu ratul lung si fara veriga. La cotet cu voi, bombalailor.
4.   Sa trecem la lucruri mai serioase trimis de
(12 sep 2008, 14:40:32
dle cadariu, pe ce baza distribuia mirza banii primariilor, cum se facea aceasta si cati bani a primit fiecare primarie? multumesc!
4.1  RE: Sa trecem la lucruri mai serioase trimis de
(12 sep 2008, 20:18:19
Esti in plop si plopu-n aer, Briceag latrau ce esti. Nu era vorba de repartitia fondurilor catre primarii, mai citeste articolul si nu sari ca proasta-n ALUP.
4.2  RE: Sa trecem la lucruri mai serioase trimis de
(13 sep 2008, 05:44:20
Omida paroasa, bine ca mi-ai spus, pentru ca, eu sunt atat de prost incat nu inteleg nimic, noroc de omizi ca tine.

Omida, nu apreciez faptul ca nu folosesti formula de politete, Domnule Briceag. De ce? Nu de alta dar lumea o sa creada ca ...ne tutuim si, ne frecam coatele pe aici impreuna, iar eu nu vreau sa ma asociez cu lume de doi lei perechea. Ti-am zis exact ca la o omida, ca sa ma intelegi. Si, sa nu ma faci sa ma repet aici, fiindca lumea o sa creada ca esti grea la cap, si nu intelegi.
5.   MINCIUNI GOGONATE trimis de
(12 sep 2008, 19:54:07
S-A MOLIPSIT FLUTUR DE LA BASE ,CARE DE4 ANI TOT LATRA, DAR DEGEABA .DACA AVEA PROBE ERAU LA ZDUP DE MULT TIMP ADVERSARII LUI BASE. ASA A CASTIGAT ALEGERILE, IAR FLUTUR ESTE CLONA LUI,IL COPIE INTOCMAI. SCORNESTE TOT FELUL DE MINCIUNI,SA IMPRESIONEZE ELECTORATUL CONCRET, NIMIC. MAI FURA SI EI RESTUL ,IAR NOI , FRAIERII CARE I-AM VOTAT MAI ASTEPTAM, CA ASTA NE E SOARTA, DACA NU DESCHIDEM BINE OCHII.
6.   PSD/PCR infractor trimis de
(13 sep 2008, 13:39:38
PSD a furat si a furat, la Botosani el vrea mandat!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei